3500 TL Masaüstü Sistem Toplamak

3500 liralık sisteme gtx 960 yerine gtx 970 koyulabilir. Ssd yok, K ibareli işlemcilerde stok fan yok , Kısacası eksik ve biraz uyumsuz bir sistem olmuş.Üstelik bu derecede yapılacak overclok işlemi stok fanla yetinilmez , en azından başlangıç seviyesinde bir sıvı soğutma gerekiyor.

Buna benzer sürüyle konu var. Forumda aratırsanız çok daha iyilerine rastlayacağınızdan eminim.

Sistemde 6600k var. 6600k OC yapılan bir işlemci biliyorsun zaten ama herhalde bilmiyorsun ki kardeşim OC 'de işlemcinin çok hızlı ve yakıcı şekilde ısı aldığını. İntel'in kutu içeriğinde verdiği stok soğutucuyu mu kullanıcaksın OC'de? Ayrıca arkadaş performans istediği için bu sistem bana saçma geliyor. GTX 970 koyup hine DDR4 1151 Socket sistem toplanabiliyor. Sendeki mantık illaki ileri düzey olmalı. Gidip arkadaş tam bir gaming sistem toplayabilir ve ben de arkadaşa onu öneriyorum. i5 6500 alıp yanında B150 kullanmak çok daha doğru olacak diye düşünüyorum. GTX 970 ile GTX 960'ın performans farkı görülmeye değer.
GTX 950 ile GTX 960'ın performansı eşit. En fazla 2-3 FPS oynuyor. Bu sistem üzerinden önerim GTX 950 alıp gelen 300TL'ye soğutucu alıp OC yapmayı becerebilecek bir sistem haline getirmek. O zaman sistemin güncelliği artıyor. Başta benim önerimde i5 6600k kullanmak olacaktı fakat arkadaş performans istediği için sistemin OC'siz fakat daha fazla performans veren bir güçlü GTX 970 ile donatmak daha mantıklı geldi bana.

İlgi ve alakan için çok teşekkür ederim öncelikle. Bu bilgisayar donanım toplama vs işler için yeniyim OC sanrm upgrade etmek gibi birşey hani onu yapabilirmiyim yaparsam ne zaman yaparım tam olarak kestiremiyorum. Benim öncelikli amacım orta düzey bir oyun bilgisayarı kurmak ve 3 4 sene bunu sorunsuz iyi bir seviyede kullanıp oyun oynıyabilmek.

3500 liralık sisteme gtx 960 yerine gtx 970 koyulabilir. Ssd yok, K ibareli işlemcilerde stok fan yok , Kısacası eksik ve biraz uyumsuz bir sistem olmuş. Üstelik bu derecede yapılacak overclok işlemi stok fanla yetinilmez , en azından başlangıç seviyesinde bir sıvı soğutma gerekiyor.

Buna benzer sürüyle konu var. Forumda aratırsanız çok daha iyilerine rastlayacağınızdan eminim.

Forumda da bu miktarda pc toplama rehberlerine baktımda sizde takdir edersinizki herkesin kendine göre bir tecrübesi var bu yüzden hani çoğunluğun fikir birliğine vardığı bir sistem bulamadım malesef. Yorumun içinde teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neresi sacma sistemin açıkla ? varsa bilmedigimiz birşey öğrenmiş oluruz. Gereksiz tartısmaya girmek bile istemıyorum ama buyur anlat neden sacma bu sistem ?
K ibareli işlemci eklemişsiniz. Yani çarpan kilitleri açık ve overclock için üretilmiş bir bakıma. Overclock yapabilmek için kaliteli bir soğutma gerekli ve bu mümkünse sıvı soğutma olmalı. Özetle soğutucu şart. Siz soğutucu eklememişsiniz. Ki normalde işlemci içerisinden dandikte olsa bir stok soğutucu çıkar. Hadi ona güvendiniz diyelim, şöyle bir şey varki Skylake işlemci seçmişsiniz. Ve skylake işlemcilerinin içinden stok soğutucu dahi çıkmıyor. Hatanız bu.

Intel Skylake Core i5 6500 3.20 GHz 6 MB LGA 1151p
MSI B150 GAMING M3 DDR4 2133MHz S+V+GL 1151
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8
MSI GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI HDMI DP
WD 1 TB Purple 3,5 64MB Sata3 7/24 Disk WD10PURX
Kingston 120 GB V300 SSD Disk Sata3 SV300S37A/120G
Zalman Z3 Plus 600W Mid Tower Kasa/Siyah
PC Parçaları toplanmış halde fakat bazı parçalar önemli olduğu için ( 1-2 parça örn: ekran kartı ) çıkarılmış halde sitem testleri yapılmış halde gönderme seçeneği için:
PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti) - Sinerji Bilgisayar - 35,70 TL
TOPLAM:
3572TL
Taksit düşünüyorsanız bir kaç oynama ile performans değişmeden değişiklik yapabilir. Tam bir gaming sistem oldu. SSD dahil bu sisteme. Çıkartırsanız 3400TL olacaktır fiyat. Özelliklere gelelim:
i5 6500:
Skylake ve 6.nesil olduğu için şu an en uygun işlemci. i5 4460 ile aynı özelliklerde gibi gözükse de performans olarak 2 katı geçiyordur herhalde tabii bu da FPS'e yansıyor. Çok önemli bir özellik.

MSI B150 GAMING M3 DDR4 1151p:
DDR4 ve 1151p olduğu için anakart ve işlemci ile uyumlu. Özelliği büyük ve pingi önleyen GAMING LAN'a sahip olması. İnternet hızı düşük olsa bile kasma lag hissetmemenizi sağlayacak ( lag: internetten dolayı giren takılmalar) .

Kingston HyperX 8Gb 2133Mhz DDR4 RAM:
Hızlı olması ile beraber DDR4 :) Zaten bu yetiyor.

MSI GTX 970 GAMING 4G:
Bilgisayar tam bir MSI GAMING bilgisayarı. Gaming model anakart kullanıp Gaming model ekran kartından mı kaçalım ? :) Hayır tabii ki de. GTX 970 Maxwell ile güçlendirilmiş az güç tüketen ve yüksek seviye sistemler için tercih edilen bir ekran kartı. GTX 960'dan Battlefield 4 oyununda 30-40 FPS fazla veren çok çok güçlü bir ekran kartı.

1Tb Purple WD Sata 3 64mb:
İsterseniz sabit diski Blue gibi modellere geçirebilirsiniz fakat ben belki oyun videoları çekmek istersiniz diye iyi video işleyen Purple sabit diski tercih ettim.

Kingston 120GB SSD Sata 3:
Samsunglar kadar iyi olmasa da 2. olarak bu SSD tercih edilir. Aralarında 2 kat fiyat farkı olduğu için Kingston çok daha uygundu. Samsung'un yazma hızı biraz daha iyi olduğundan dolayı Samsung daha pahalı fakat Kingston bu SSD ile ona yetişmeyi çok az bir farkla kaybediyor. Kırmızı renk hine yatkın :)

Zalman Z3 Plus:
600W PSU içerisinde geliyor. En F/P ürünü kasa olduğu için çok tercih ediliyor. Çok şık bir kasa. Camı olduğu için sistemi dışarıdan görüp çok güzel oldu diyebileceksin :)

Özellikler bunlar. Sistem sinerji.gen.tr'den toplandı. Vatan gibi bir sistemi olmasına rağmen Vatan'dan az tutulması beni üzüyor. :) Sorunuz olursa bu sistemle ilgili yanıtlarım çünkü bu yaz alacağım kasanın aynısının biraz daha farklısı :)

Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8
MSI GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI HDMI DP
WD 1 TB Purple 3,5 64MB Sata3 7/24 Disk WD10PURX
Kingston 120 GB V300 SSD Disk Sata3 SV300S37A/120G
Zalman Z3 Plus 600W Mid Tower Kasa/Siyah
PC Parçaları toplanmış halde fakat bazı parçalar önemli olduğu için ( 1-2 parça örn: ekran kartı ) çıkarılmış halde sitem testleri yapılmış halde gönderme seçeneği için:
PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti) - Sinerji Bilgisayar - 35,70 TL
TOPLAM:
3572TL
Taksit düşünüyorsanız bir kaç oynama ile performans değişmeden değişiklik yapabilir. Tam bir gaming sistem oldu. SSD dahil bu sisteme. Çıkartırsanız 3400TL olacaktır fiyat. Özelliklere gelelim:
i5 6500:
Skylake ve 6.nesil olduğu için şu an en uygun işlemci. i5 4460 ile aynı özelliklerde gibi gözükse de performans olarak 2 katı geçiyordur herhalde tabii bu da FPS'e yansıyor. Çok önemli bir özellik.

MSI B150 GAMING M3 DDR4 1151p:
DDR4 ve 1151p olduğu için anakart ve işlemci ile uyumlu. Özelliği büyük ve pingi önleyen GAMING LAN'a sahip olması. İnternet hızı düşük olsa bile kasma lag hissetmemenizi sağlayacak ( lag: internetten dolayı giren takılmalar) .

Kingston HyperX 8Gb 2133Mhz DDR4 RAM:
Hızlı olması ile beraber DDR4 :) Zaten bu yetiyor.

MSI GTX 970 GAMING 4G:
Bilgisayar tam bir MSI GAMING bilgisayarı. Gaming model anakart kullanıp Gaming model ekran kartından mı kaçalım ? :) Hayır tabii ki de. GTX 970 Maxwell ile güçlendirilmiş az güç tüketen ve yüksek seviye sistemler için tercih edilen bir ekran kartı. GTX 960'dan Battlefield 4 oyununda 30-40 FPS fazla veren çok çok güçlü bir ekran kartı.

1Tb Purple WD Sata 3 64mb:
İsterseniz sabit diski Blue gibi modellere geçirebilirsiniz fakat ben belki oyun videoları çekmek istersiniz diye iyi video işleyen Purple sabit diski tercih ettim.

Kingston 120GB SSD Sata 3:
Samsunglar kadar iyi olmasa da 2. olarak bu SSD tercih edilir. Aralarında 2 kat fiyat farkı olduğu için Kingston çok daha uygundu. Samsung'un yazma hızı biraz daha iyi olduğundan dolayı Samsung daha pahalı fakat Kingston bu SSD ile ona yetişmeyi çok az bir farkla kaybediyor. Kırmızı renk hine yatkın :)

Zalman Z3 Plus:
600W PSU içerisinde geliyor. En F/P ürünü kasa olduğu için çok tercih ediliyor. Çok şık bir kasa. Camı olduğu için sistemi dışarıdan görüp çok güzel oldu diyebileceksin :)

Özellikler bunlar. Sistem sinerji.gen.tr'den toplandı. Vatan gibi bir sistemi olmasına rağmen Vatan'dan az tutulması beni üzüyor. :) Sorunuz olursa bu sistemle ilgili yanıtlarım çünkü bu yaz alacağım kasanın aynısının biraz daha farklısı :)

Çok teşekkürler öncelikle üşenmemiş yazmışsın bu kadar detaylı.Sinerji.net ile ilgili pek bir bilgim yok hani güvenilirliği konusunda falan daha önce duymadığım içindir.Şimdi ilk sorum extra bir işlemci soğutucuya gereksim duyucak mıyım ve kasanın kendi verdiği güç kaynağı yeterlimi böyle bir sistem için.. Ek olarak sadece ekran kartını gtx 960 ile değiştirsem sistem olarak bir sıkıntı yaşarmıyım. Yazdıklarını okudum daha performanslı bir kart gtx970 ama monıtoru de dahil etmem gerekebilir bu 3.500 TL ye ve gtx960 ile tam 3000 ediyor sistem. Performans olarak daha az verimli olur ama sistem çalışmasında herhangi bir problem olurmu gtx960 4gb lık ekran kartı ile.

Öncelikle iyi günler almak istediğiniz sistemin aynısını geçenlerde aldım monitör dahil 3200 küsüre topladım ama ekran kartı yerine msi r9 380 4gb aldım bunun haricinde anakartı düşürüp 23.6 asusun 2 ms lik monitörünü aldım eğer istersen 1 gün içinde gta 5 fps değerlerini atabilirim aynısını alırsın.

K ibareli işlemci eklemişsiniz. Yani çarpan kilitleri açık ve overclock için üretilmiş bir bakıma. Overclock yapabilmek için kaliteli bir soğutma gerekli ve bu mümkünse sıvı soğutma olmalı. Özetle soğutucu şart. Siz soğutucu eklememişsiniz. Ki normalde işlemci içerisinden dandikte olsa bir stok soğutucu çıkar. Hadi ona güvendiniz diyelim, şöyle bir şey varki Skylake işlemci seçmişsiniz. Ve skylake işlemcilerinin içinden stok soğutucu dahi çıkmıyor. Hatanız bu.

Hata demiyelim unuttum koymayı fakat koysaydım eger 50 tllik fan yeterli olurdu... Ben kendim i7 6700k kullanıyorum 45 tlye coolermaster fan taktım işlemci yuk altında olmadan 30-32 yuk altında ise 40 -45 derecede seyrediyor :)

Çok teşekkürler öncelikle üşenmemiş yazmışsın bu kadar detaylı.Sinerji.net ile ilgili pek bir bilgim yok hani güvenilirliği konusunda falan daha önce duymadığım içindir.Şimdi ilk sorum extra bir işlemci soğutucuya gereksim duyucak mıyım ve kasanın kendi verdiği güç kaynağı yeterlimi böyle bir sistem için.. Ek olarak sadece ekran kartını gtx 960 ile değiştirsem sistem olarak bir sıkıntı yaşarmıyım. Yazdıklarını okudum daha performanslı bir kart gtx970 ama monıtoru de dahil etmem gerekebilir bu 3.500 TL ye ve gtx960 ile tam 3000 ediyor sistem. Performans olarak daha az verimli olur ama sistem çalışmasında herhangi bir problem olurmu gtx960 4gb lık ekran kartı ile.
GTX 960 4GB'da koyabillirsin. Monitör gerekirse GTX 960'a geçiş yapabilirsin. GTX 970 fazla fazla az performansa sahip GTX 960 fakat en iyi Dx12 şu an GTX 960'ın içinde. Dx12'li oyun çıktığında GTX 970'e az da olsa yaklaşacaktır( en fazla 1-2 fps )
Extra bir işlemci soğutucuya gerek yok ama sistem buz gibi olsun dersen 30TL'ye stok soğutucu alabilirsin.
Sinerji.gen.tr güvenilir bir mağazadır. Buradan sistem toplayan bir sürü kişi var.
Güç kaynağı yeter ve artar. Bu sistem en fazla zorlasan 450W harcar fakat ben ileri dönük olsun diye 600W tercih ettim.
Hata demiyelim unuttum koymayı fakat koysaydım eger 50 tllik fan yeterli olurdu... Ben kendim i7 6700k kullanıyorum 45 tlye coolermaster fan taktım işlemci yuk altında olmadan 30-32 yuk altında ise 40 -45 derecede seyrediyor :)
50TL'ye stok soğutucu ile OC yapıp sana yeterse tamam :) Stok soğutucu ile 80 derece görürsen ne düşünürsün çok merak ediyorum. En az 150TL'ye CM'in fanı olması gerek. O da çok yeterli değil. 200TL idealdir.

@1Game1Gamer Arkadaşım Bende Şöyle Bi Sistem Topladım 3200 liraya eksikleri nedir bu sistemin birde anakart olarak doğru tercih mi yapmışım ekran kartı gtx970 istiyorum amd kartlar hakkındaki görüşlerin nedir pek bi bilgim yok onlarıda öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler
Sistemim:
Kasa: Zalman Z3 plus 600le 600q
Anakart: Msi Z170-a PRO 1151p 3400mhz(OC)
Gpu: Msi Gtx970
İşlemci: İntel Core i3 6100
HDD: Seagate 3.5 1 tb 7200rpm harddisk
Ram: 2x8 gskill 2400 mhz cl15 dual kit ram

Sistemim nasıl anakartı değiştirmeli mi yim ?

@Sarpkibar Dostum 3200TL'ye sistem toplayacaksan üst seviye bir sistem istediğini söylüyorsun demektir. Önerdiğim sistem üzerinde performans testleri bulunmakta.
Kingston Hyperx Savage 8GB 2400 D4 HX424C12SB/8
Gigabyte GTX970WF3OC 4GB 256Bit GDDR5 16X
Seagate 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 ST1000DM003
CoolerMaster K380 600W (%85 verimlilik) USB3.0 Pencereli Siyah MidTower Kasa
Dostum şimdi dediğin sistemle benim dediğim sistemi karşılaştıralım. Bu işte yeni olduğun belli. Bazı eksiklerin var.
Kasa olarak benim kasam biraz daha ''şekil :) '' bir kasa. Tabii biz şekline bakmıyoruz :) Senin kasanda 600W bu kasa da. Sadece bu kasa biraz daha verimli çalışıyor o kadar. Zaten denildiği gibi %85 verimlilik.
Dostum koyduğun anakart OC edilebilecek işlemciler için kullanılıyor. Ondan dolayı pahalı. Benim koyduğum anakart fiyat olarak çok uygun. Yani şöyle diyebiliriz ; seninkiyle benimki arasındaki fark sadece benimki OC edilemeyen model. OC nedir dersen: OC işlemcinin hızını aşırtmak ( hızı arttırmak ) demektir. Ekran kartlarına ve RAM'lere de yapılabilir. Senin koyduğun anakart 3 modeli de ( işlemci , anakart , RAM ) OC edebiliyor. Benim modelim ise 2 modeli ( RAM ve ekran kartını ) OC edebiliyor. Aradaki fark bu. Fiyata da yansıyor ama oyun odaklı olduğu için senin için OC gerekli değil.
Koyduğun işlemci i3 6100. i3 6100 ile i5 6500'ün arasında dağlar kadar fark var. i3 6100 2 çekirdek ve az önbelleğe sahip i5 hem 4 çekirdek hem de yüksek önbelleğe sahip. Aralarındaki işlemci hızı yüksek olabilir fakat önemli olan çekirdek sayısı.
HDD'ler aynı. :)
RAM'ler aynı DDR4 gibi gözüksede benimkinin Cl değeri daha düşük olduğu için seninkinden biraz daha verimli.
Ekran kartına gelelim. MSI çok gözde bir marka bunu herkes biliyor. Dersinki neden Gigabyte koydun. Çünkü en iyi GTX 970 şu an Gigabyte ait. Gigabyte bu ekran kartı en iyi GTX 970 olduğu ve çok sattığı için 2 tane daha değişik modelini çıkardı. Bir tane küçük tek fanlı model ve daha çok yeni bir tane çok renkli GTX 970 Extreme çıkardı. Güzel fakat performans değişmiyor. Sadece gösteriş istiyorsan ve daha fazla paran varsa Extreme modelini alabilirsin :) Gigabyte'ın soğutması gayet iyi. YouTube'dan Gigabyte GTX 970'in testlerini bakabilirsin. Gigabyte iyi iş çıkarmış diyeceksin.
Önerdiğim sistem toplam 3250TL. 3200TL'ye düşülmek isteniyorsa kasa %85 verimlilik modeli yerine klasik modele çekilebilir. Dostum bu sistem tam senlik diye düşünüyorum ve öneriyorum. Ayrıca Technopat Türkçe'ye önem veren bir site. Ondan dolayı mesajındaki bazı yazım yanlışlarını düzeltmeni diliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu testte Ultra + 4x Msaa açık halde 100FPS oynayan değer veriyor. MSI ise 100FPS'i burda zar zor geçiyor. Ayrıca konu açman gerek diye biliyorum Technopat sosyal kurallarına bak. Bir anda biten konuyu tekrar başlatma. Ben aynı zamanda diğer arkadaşa taksit yaparsa diye alternatif olsun diye yazdım. Sana yardım etmek için de yazdım. Bir dahakine konu açmanı diliyorum. Benden yardım alabilirsin beni etiketleyerek. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı