3500 TL Monitör önerisi

@gerilim

MAG272QP 27​

Bu model diğerlerine göre öne çıkıyor diyebilirim.
Ama Samsung'dan HDR, QuantumDot teknolojisi ve panel olarak geride. O varken almak çok mantıklı değil.
Ama çok çok geride değil yine de.

Ben ya Samsung, ya da Acer derim.

Samsung konusunda da içinize sinmediyse almayın, sorun olursa "SkyRoes yüzünden" olmasın. Şahsen ben olsam alırdım ama ben değilim.

@gerilim

MAG272QP 27​

Ama Samsung'dan HDR, quantumdot teknolojisi ve panel olarak geride. O varken almak çok mantıklı değil.

Samsung konusunda da içinize sinmediyse almayın, sorun olursa "skyroes yüzünden" olmasın. Şahsen ben olsam alırdım ama ben değilim.

Gigabyte nasıl peki?
Bir de neden MSI'lar arasında neden bu daha önde bana hepsi aynı gibi geliyor da :)

@gerilim

MAG272QP 27​

Ama Samsung'dan HDR, quantumdot teknolojisi ve panel olarak geride. O varken almak çok mantıklı değil.

Samsung konusunda da içinize sinmediyse almayın, sorun olursa "skyroes yüzünden" olmasın. Şahsen ben olsam alırdım ama ben değilim.

Diğer monitörleri de detaylı şekilde Reddit'de araştırırsak bu tarz sorunları paylaşan kullanıcılara rastlarız muhtemelen. Ben Samsung'u almayı düşündügüm için onu araştırdım ve hala almayı düşünmekteyim.

Gigabyte nasıl peki?
Samsung'dan HDR ve hem MSI hem de Samsung'dan ve renk derinliği olarak daha kötü, ama kontrast olarak biraz daha iyi. 165Hz gibi ufak bir artısı da var diyebiliriz.

Hareket kabiliyeti olarak en iyisi MSI.

Gigabyte'ı almak için çok da bir sebep yok bence.

Ama G-Sync uyumlu, Nvidia kart alınacaksa alınabilir.

@Flagellumdei07 aynen, her monitör arızalanabilir.

Samsung'dan HDR ve hem MSI hem de Samsung'dan ve renk derinliği olarak daha kötü, ama kontrast olarak biraz daha iyi. 165Hz gibi ufak bir artısı da var diyebiliriz.

Hareket kabiliyeti olarak en iyisi MSI.

Gigabyte'ı almak için çok bir sebep yok bence. Ama G-Sync uyumlu, NVIDIA kart alınacaksa alınabilir.

@Flagellumdei07 aynen, her monitör arızalanabilir.

Acer ile ilgili inceleme bulamadım ben internette sizin gördüğünüz var mı?
MSI'lar arasında neden onu sectiniz?
ASUS monitörler hakkında ne düsünüyorsunuz yukarıda arkadasın atttıgı linkteki gibi?

@gerilim ASUS idare eder. DisplayHDR400 olması artı, renk gamutları da iyi. Ama 8 bit.

Alınabilir olması için en az 3000TL civarlara düşmeli diye düşünüyorum.

MSI kimisnden renk derinliği, kimisinden de ergonomi olarak üstündü. Bazıları SVA panel olarak biraz geçiyordu ama hem çok pahalıydı hem de yanlış hatırlamıyorsam renk derinliği olarak daha gerideydi.

Üstelik en uygunlarından biriydi. Bu yüzden onu seçtim.

Acer hakkında inceleme 2-3 tane gördüm ama çok profesyonel değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bence MAG272QP gereksiz derece de pahalı ve G-Sync ozelligi bile yok öte yandan Samsung'da oldugu gibi 1.7 milyar renge sahip cd/m2 degerleri daha düşük. Gigabyte'in en büyük + sı G-Sync özelligi bu fiyatta ve ozellikte tek bildigim kadariyla. ASUS'a gelince 400cd/m2 ve Gigabyte 250cd/m2. Gördügüm farklar bunlar.

@gerilim ASUS idare eder. Displayhdr400 olması artı, renk gamutları da iyi. Ama 8 Bit.

Alınabilir olması için en az 3000TL civarlara düşmeli diye düşünüyorum.

MSI kimisnden renk derinliği, kimisinden de ergonomi olarak üstündü. Bazıları sva panel olarak biraz geçiyordu ama hem çok pahalıydı hem de yanlış hatırlamıyorsam renk derinliği olarak daha gerideydi.

Üstelik en uygunlarından biriydi. Bu yüzden onu seçtim.

Acer hakkında inceleme 2-3 tane gördüm ama çok profesyonel değil.

Şu an Acer ile Samsung arasındayım ama zor tercih.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı