3500 TL Sistem Toplama

Cayxe

Kilopat
Arkadaşlar, GTA V, CS:GO, Just Cause 3 gibi oyunlar için (ultrada 60 FPS açarsa iyi olur ortada da 60 FPS açsa sıkıntı olmaz) bir sistem istiyorum. İnternetten alışveriş yapmıyorum gidip kendim alacağım o yüzden İtopya, Vatan, Gameekstra gibi yerler olursa iyi olur. Zamanınızı ayırdığınız ve yardım ettiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör veya başka bir dış çevre birimine ihtiyacın yoksa,
V2.5/Ryzen R3 1200/Asus RX560 4GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Sana buradan Ryzen R5 1500X - Corsair 8 GB 3000 MHz siyah olan - Bir fe Kingston 120 GB SSD seçip almanı öneririm. Rx 560 çok başarılı. 105 Ti'a yakın olmasına rağmen 1050 Ti'fan baya ucuz olmasının sebebi zamanında 1050 Ti'lar satılıp RX 560lar kalınca elden çıkarmaya çalışılması. Ben de fırsat bilip 3 ay önce 750 TL'ye aldım. 750 TL'ye GT 1030 vardı :]

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu güzelmiş. Daha iyi performans alırsın ancak benim dediğimi alırsan upgrade olarak önü açık olacaktır.

Benim önerdiğim sistem daha günü kurtarmaya yönelik, senin ki şimdilik fedakarlık edip daha sonra upgradelemeye yönelik bir sistem.

Arkadaşlar, GTA V, CS:GO, Just Cause 3 gibi oyunlar için (ultrada 60 FPS açarsa iyi olur ortada da 60 FPS açsa sıkıntı olmaz) bir sistem istiyorum. İnternetten alışveriş yapmıyorum gidip kendim alacağım o yüzden İtopya, Vatan, Gameekstra gibi yerler olursa iyi olur. Zamanınızı ayırdığınız ve yardım ettiğiniz için teşekkürler.

Eğer daha ileriye dönük istiyorsan
V2.5/Ryzen R3 1200/Asus RX560 4GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Sana buradan Ryzen R5 1500X - Corsair 8 GB 3000 MHz siyah olan - Bir fe Kingston 120 GB SSD seçip almanı öneririm.
.
Bu daha başarılı. RX570'li sistemde %30 daha fazla performans alırsın ama sonradan upgrade yapma olanağın kısıtlanır.

Mönitörsüz. Bende bunu düşünmüştüm fakat işlemci tray olduğunu görünce biraz soğudum açıkçası.
Monitör fiyata dahil mi?

Monitörsüz; BOOST-GSR/R3 1300X/Sapphire Pulse ITX RX570 4GB /8GB DDR4/120GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar

Monitörlü; ASUS VP228DE 21,5" 5ms VGA LED 1920x1080 Monitör + Ryzen R3 1200/Asus RX560 4GB/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar Bu kasanın fiyatında bir de Pentium G5400 + GTX 1050 Ti'li bir sistem var ama 100 lira daha pahalı, o 100 liraya bu kasaya bir James Donkey SSD ekleyebilirsin, performans olarakta çok yakınlar zaten.
Benim önerdiğim sistem daha günü kurtarmaya yönelik, senin ki şimdilik fedakarlık edip daha sonra upgradelemeye yönelik bir sistem.

Eğer daha ileriye dönük istiyorsan

Bu daha başarılı. RX570'li sistemde %30 daha fazla performans alırsın ama sonradan upgrade yapma olanağın kısıtlanır.
Nasıl yani upgrade yapamam? İşlemciyi felan Ryzen 5'e felan yükseltemem mi?

Son düzenleme:
Mönitörsüz. Bende bunu düşünmüştüm fakat işlemci tray olduğunu görünce biraz soğudum açıkçası.

Nasıl yani upgrade yapamam? İşlemciyi felan Ryzen 5'e felan yükseltemem mi?

O manada değil dostum, yükseltirsin tabii, ama diğer arkadaşın önerdiği sisteme kıyasla upgrade maliyeti artar. Onda Ryzen 5 1500X bir işlemci tercih edilmiş, overclocksuz GTX 1070 besliyor, benim önerdiğim sistemde Ryzen 3 1300X overclocklamadan beslemiyor. Tabi hazır sistemdeki Ryzen 3 1300X yerine Ryzen 5 1500X tercih edebilirsin ve bütçen tam yeter.

O manada değil dostum, yükseltirsin tabii, ama diğer arkadaşın önerdiği sisteme kıyasla upgrade maliyeti artar. Onda Ryzen 5 1500X bir işlemci tercih edilmiş, overclocksuz GTX 1070 besliyor, benim önerdiğim sistemde Ryzen 3 1300X overclocklamadan beslemiyor. Tabi hazır sistemdeki Ryzen 3 1300X yerine Ryzen 5 1500X tercih edebilirsin ve bütçen tam yeter.
Ben eski bilgisayarımı 8 sene gelişirmeden kullandım, geliştirmek yerine bi sefer de geleceğe yönelik olsun istiyorum.
Bir de monitör olarak bunu düşündüm sizce nasıl?

Ben eski bilgisayarımı 8 sene gelişirmeden kullandım, geliştirmek yerine bi sefer de geleceğe yönelik olsun istiyorum.
Bir de monitör olarak bunu düşündüm sizce nasıl?
Monitör tarafımca kötü bir seçim olmuş. Şahsen kullandım. Monitörün hoparlörü yok ve ayakları hiç sağlam değil. Hafif ve plastikimsi bir maddeden yapılmış gibi ayaklara sahip. Tam oturmuyor kaydırmassız baya kayıyor. Kontrast oranı normal. Ancak yeni aldığım monitörden kat kat daha memnunum.
Ayakları sağlam, zaten elinize aldığınızda ViewSonic'ten iki kat ağır sağlam bir malzeme yapısına sahip ve ekran paneli daha ince. Üstelik aşırı fazla özelliği var. 6 tuşun her biri ayrı bir dala ayrılıyor. Örnek olarak 3 Farklı crosshair modeli ekliyor. (Az trollemedim arkadaşlarımı noscope ile :) ) %50 ye kadar mavi ekran filtresi vs... Şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı