3500 TL'lik Sistem Seçimi Gtx970 vs R9 390 vs R9 390X'

Gripex

Megapat
Yer
Niffelheim
Daha fazla  
Yeni sistem alıcağım yakın bi zamanda yanlız 1-2 şey karar vermeme engel oluyor, sürekli bilgisayar alıcak durumda değilim 1 kere sağlam alırım ve uzun süre kullanırım şimdi hazırladığım sistemlerde ekran kartını ileri seviye diğer bileşenleri orta seviye tuttum, size sorum şu sistemlerden hangi sistemi seçersem 4-5 yıl içerisinde çıkmış oyunları medium'a kadar kasmadan akıcı bir şekilde oynayabilirim.(Low'a tahammülüm yok pastel boya gibi oluyor oyun)

1.Sistem:Evet Nvidia'nın müthiş maxwell mimarili kartı ve ShadowPlay falan filan yanlız bu 3.5+0.5'i yavaş çalışan ramların ilerde bana sorun çıkartır mı ?

2.Sistem:Nvidia'dan ek olarak düzgün çalışan 8GB ramler ve AMD'nin DX12 ile çıkacak oyunlarda Nvidia'yı geçiceğini birçok kişi söylemişti yani gtx970'i geçer mi mesela? Kartın fazla elektirik çekmesi ayda kaç liralık fazla gidere mal olur ve kartın aşırı ısındığına ve ömrünün kısa olduğu söylentisi doğru mudur?

3.Sistem:Sapphire'e önyargılıydım ama o önyargıyı attım size şunu demek istiyorum ben kartların görünüşüne önem veririrm Sapphire'in tasarımı çok hoşuma gitmiyor 3 fanıda abartı buluyorum ama şunuda sormak istyorum 390'ın kastığı bi oyunda 390x'de kasar dimi aralarında 5 fps fark var zaten o yüzden 390 almak daha mantıklı geliyor sizcede öyle değil mi ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım yazım hatası yapmamışımdır elimden geldiğince fikirlerimi kısa ve öz şekilde paylaştım bakalım neler diyeceksiniz.

Not:Burdaki resimde nitro gözüküyor ama tri-x yazıyor ürünü alsam hangisi gelir vede Tri-x Modeli mi daha iyi yoksa nitro modeli mi ?
Sapphire R9 390X Tri-X 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
GTX970.JPG
R9 390.JPG
R9 390X.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 390X almalısınız. Ancak sanırım şekle önem veriyorsunuz ve MSİ R9 390X pahalı o yüzden soruyorsunuz. Bütçeniz R9 390X' e yetmiyorsa içinize sineni almanız açısından MSİ R9 390 alın.
Normalde 390 alıcam ama her oynadığım oyunun nvidia destekli çıkması kafamı karıştırıyor ve oyun içlerinde nvidia kullanıcılarına özel ayarlar bulunmasıda görüntüsel olarak bir şeyler kaçırıyor muyum sorusu oluşturuyor, nvidia'nın programları daha iyi diyorlar hangi satış sitesine girsem 10 kat daha fazla satılmış gtx970 ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.

Tri-X üç fanlı soğutmalı hali, Nitro serinin adı.
Sapphire'in kendi sitesinden baktım 2'side farklı modelmiş yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Normalde 390 alıcam ama her oynadığım oyunun nvidia destekli çıkması kafamı karıştırıyor ve oyun içlerinde nvidia kullanıcılarına özel ayarlar bulunmasıda görüntüsel olarak bir şeyler kaçırıyor muyum sorusu oluşturuyor, nvidia'nın programları daha iyi diyorlar hangi satış sitesine girsem 10 kat daha fazla satılmış gtx970 ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.

R9 390 ve Gtx 970 karşılaştırmaları mevcut her yerde. Nvidia optimizeli oyunlarda bile 390 önde. Görüntü olarak bir şey kaçırmıyorsunuz. Aynı görüntüleri elde etmeniz mümkün. Ayrıca fiyat olarak 390 daha uygun.

390 DX. 12 desteği ile performansını arttıracak. DX. 12 ile rakibi 970 değil 980 ve daha üstü olacak.

Eğer kayıt yapıyorsanız 970 alın. ShadowPlay' den dolayı. Yapmıyorsanız 390 almalısınız.

970 aslında her açıdan bence fiyasko bir kart. Coil Whine sorunları, VRAM sorunu gibi...

Yine de sizin paranız sizin seçiminiz. İçinize sineni alın.

R9 390 ve Gtx 970 karşılaştırmaları mevcut her yerde. Nvidia optimizeli oyunlarda bile 390 önde. Görüntü olarak bir şey kaçırmıyorsunuz. Aynı görüntüleri elde etmeniz mümkün. Ayrıca fiyat olarak 390 daha uygun.

390 DX. 12 desteği ile performansını arttıracak. DX. 12 ile rakibi 970 değil 980 ve daha üstü olacak.

Eğer kayıt yapıyorsanız 970 alın. ShadowPlay' den dolayı. Yapmıyorsanız 390 almalısınız.

970 aslında her açıdan bence fiyasko bir kart. Coil Whine sorunları, VRAM sorunu gibi...

Yine de sizin paranız sizin seçiminiz. İçinize sineni alın.
Büyük ihtimal 2.Sistem olan r9 390'lı sistemi alıcağım Tri-x değilde Nitro Modeli lazım oda Türkiye'ye gelmemiş heralde daha zaten 3-5 fps oynuyor 390 ile 390x arasında.390 kaç yıl gider?

@Silinen üye Evet, varmış haklısın. R9 390X Nitro ve Tri-X arasındaki frekans ve bellek hızları ve tasarım yapıları aynı. Soğutma konusunda kart yük altında en fazla 72 dereceye çıkıyor, hangisini de alsan sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı