3500 TL'ye i5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi sosyaller.
  • I5 4690k
  • Msi z97 gaming5
  • Gskill 2x4 gb 1866 mhz dual Chanel ram
  • Msi gtx970 (ilerde sli yapacagim. Msi dışında Zotac, Asus yonelmeli miyim?)
  • 80plus bronze 750 watt psu modüler (Önerilerinizi bekliyorum.)
Kasa olarak henüz karar veremedim, boyutlarinin çok önemi yok ama orta derece 6 ile 7 fan takılabilir olsun soğutma açısından, işlemci soğutucu olarakta Thermaltake water 3.0 (pro'da olabilir). SSD ve HDD mevcut şu an. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. Anakart, işlemci olarakta önerilerde veya farkli sistem onerilerinde bulunabilirsiniz. 1-2 ay kadar Dolar'ın biraz düşmesini bekleyeceğim, malum seçimler yaklaşıyor, mutlaka düşecektir. Bunu göz önünde bulundurarak da tavsiyede bulunabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Doların düşmesi belli olmaz. Düşse bile o kadar çok düşeceğini zannetmiyorum.
Her neyse sisteminiz gayet güzel. Ancak böyle bir sisteme sıvı soğutma biraz abartıya kaçar. Sıvı soğutma yerine
Cooler Master Hyper 212 Evo öneriyorum. Onun dışında Msi dışında bir tek Asus öneriyorum. Çünkü Zotac gibi markaların teknik servisi
falan çok iyi bir yapıda değil. 750 watt psu da şu anlık gereksiz. SLI hemen yapacaksanız sıkıntı yok ancak 1 sene sonra 2 sene sonra yapacaksanız
600 w size gayet yeterli olacaktır.

Anladım. Ben daha sonradan yine parça değiştirmek istemediğim için şimdiden yüksek alayım diye düşündüm. En az 1-2 sene süre var sli için.
Dolardan benimde çok fazla umudum yok ama ne kadar düşse o kadar kar düşmezsede yapacak birşey yok.
Oc yapma ihtimaline karşı düşünmüştüm sıvı soğutmayı ama önerinizi dikkate alacağim yine. Kasa için soğutması iyi ferah bir öneriniz varmı? Dahili psuda olabilir.

Anladım. Ben daha sonradan yine parça değiştirmek istemediğim için şimdiden yüksek alayım diye düşündüm. En az 1-2 sene süre var sli için.
Dolardan benimde çok fazla umudum yok ama ne kadar düşse o kadar kar düşmezsede yapacak birşey yok.
Oc yapma ihtimaline karşı düşünmüştüm sıvı soğutmayı ama önerinizi dikkate alacağim yine. Kasa için soğutması iyi ferah bir öneriniz varmı? Dahili psuda olabilir.
OC yapsanız bile sıvı soğutmayı çok önermezler. Technopat'ın sistem toplama rehberlerine youtube'dan bakarsan bulabilirsin.(bkz. GTA 5 için PC Toplama - Intel Haswell - YouTube)
Kasa olarak şu an ben de bir kasa için konu açtım. Corsair'in kasalarını tavsiye ediyorlar daha çok. Parça değişimi istemiyorsanız 750 watt almanızda fayda var. Zaten SLI yapacaksanız Zalman, Xigmatek gibi markaları almanızı tavsiye etmem.
Ancak benim gibi almışken sağlam bir kasa almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz de varsa;
COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Bütçenizde problem varsa;
CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA

Önerebilirim.

OC yapsanız bile sıvı soğutmayı çok önermezler. Technopat'ın sistem toplama rehberlerine youtube'dan bakarsan bulabilirsin.(bkz. GTA 5 için PC Toplama - Intel Haswell - YouTube)
Kasa olarak şu an ben de bir kasa için konu açtım. Corsair'in kasalarını tavsiye ediyorlar daha çok. Parça değişimi istemiyorsanız 750 watt almanızda fayda var. Zaten SLI yapacaksanız Zalman, Xigmatek gibi markaları almanızı tavsiye etmem.
Ancak benim gibi almışken sağlam bir kasa almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz de varsa;
COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Bütçenizde problem varsa;

Önerebilirim.
Xigmatek, Zalman önermiyorsanız Dark vs hiç önermezsiniz :D
Sıvı soğutucudan artan bütçeyle o zaman güzel bir kasa alabilirim. Bir kere alayım sağlam olsun düşüncesindeyim, tabi bütçemde 3500 tl sınırlı üstü beni sıkıntıya sokar.

Xigmatek, Zalman önermiyorsanız Dark vs hiç önermezsiniz :D
Sıvı soğutucudan artan bütçeyle o zaman güzel bir kasa alabilirim. Bir kere alayım sağlam olsun düşüncesindeyim, tabi bütçemde 3500 tl sınırlı üstü beni sıkıntıya sokar.

Şimdi şöyle SLI yapıcaksanız o tür kasalar sizi sıkıntıya sokabilir. Bir kere alayım tam alayım düşüncesindeyseniz 2.sini tavsiye edebilirim. Corsair'den hiç bir zarar olmayacağından dolayı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kasa için bütçeyi belirtirseniz bir şeyler yapabiliriz.
Xigmatek önermeme sebebim de
PC Montaj Rehberi - YouTube

Şimdi şöyle SLI yapıcaksanız o tür kasalar sizi sıkıntıya sokabilir. Bir kere alayım tam alayım düşüncesindeyseniz 2.sini tavsiye edebilirim. Corsair'den hiç bir zarar olmayacağından dolayı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kasa için bütçeyi belirtirseniz bir şeyler yapabiliriz.
Xigmatek önermeme sebebim de
PC Montaj Rehberi - YouTube

Kasa için ayırabileceğim bütçe en fazla 600 olabilir oda psu ile birlikte.
Bu arada Sli konusunda 2 yıl sonra ne kadar mantıklı olacaktır bilmiyorum açıkcası, bunun yerine biraz daha düşük Psu'lu bir kasa alarak artan parayı diğer bileşenlere aktarmak mantıklı olabilir mi? Yani 2 yıl sonra Sli yapmak yerine gtx970 satıp o dönemin f/p bir kartı almak mı mantıklı olur?

Kasa için ayırabileceğim bütçe en fazla 600 olabilir oda psu ile birlikte.
Bu arada Sli konusunda 2 yıl sonra ne kadar mantıklı olacaktır bilmiyorum açıkcası, bunun yerine biraz daha düşük Psu'lu bir kasa alarak artan parayı diğer bileşenlere aktarmak mantıklı olabilir mi? Yani 2 yıl sonra Sli yapmak yerine gtx970 satıp o dönemin f/p bir kartı almak mı mantıklı olur?
Çok bilemiyorum :) Ama söylediğiniz doğru. SLI yapmak en azından şu an için mantıksız. Gtx970'in 980'in açamayacağı oyun kolay kolay yok. Kasa için ayırabileceğiniz para 600 tl ise
Bunu satın alın üste kalan parayla da gaming mouse/klayve vb. şeyler alabilirsiniz. Veya işlemciye bir 300 tl daha verip i7 4790k da yapabilirsiniz. Size kalmış.

Çok bilemiyorum :) Ama söylediğiniz doğru. SLI yapmak en azından şu an için mantıksız. Gtx970'in 980'in açamayacağı oyun kolay kolay yok. Kasa için ayırabileceğiniz para 600 tl ise
Bunu satın alın üste kalan parayla da gaming mouse/klayve vb. şeyler alabilirsiniz. Veya işlemciye bir 300 tl daha verip i7 4790k da yapabilirsiniz. Size kalmış.

klawye logitech g105 var, mouse bloody 5 v7 monıtor olarakda 40" tv mi kullanıyorum. Ssd 256 gb 840 pro var. işlemci i7 yapmak oyun için biraz fuzuli geliyor bana. Artan para sanırım cepde kalacak :) yada rahat duramayıp illaki birşeylere ekleyeceğim :)

Corsair carbide serisi 80 plus 650 watt kasayı kullaniyorum fakat tavsiye etmiyorum ben beğenmedim açıkçası ve SLi'da sorun yaşayabilirsiniz. Kasa o kadar geniş değil ben 2 ay önce 330 TL'ye almıştım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı