Vodafone vs TürkNet

Hocam siz hangi şehirdesiniz sakıncası yoksa söyleyebilir misiniz merak etim TurkNet artık çoğu şehre GigaFiber çekmeye başlıyor sanırsam.

Evet, ama 7-8 il öncelikli diye biliyorum. İzmirde'yim. Mahalle mahalle büyük ilçelere gelmeyen yerlerden başlayarak devam ediyorlar.

Haklısınız, bende bu ay sonu tarifem bittiğinde Turkcell'e geçiş yapacağım. Köyde Vodafone çekmiyor. Köy dediğim, o kadar dağ başında bir yerde değil ha.

bizde de tam tersi, vodafone bi tık daha iyi ancak yalnızca bizim mahallede. geçenlerde istanbul'da deneme şansım oldu. merkezde çekmiyo ya resmen..

TurkNet ekibi abonelik iptali yaptırdı eğer taşıma olursa 1 hafta 10 gün sürebilir dediler daire değişikliği içinde ücretin tekrara alınmaması için 14 gün icinde iade etmek için modemi Aras Kargo aracılığı ile iade etmemizi söyledi, bu nedenden ötürü ekip tekrar gelecek bu sefer benim oturduğum daireye baştan farklı modemle kurulum yapılacağını söylediler, 1 kurulum alınacak. 30 gün geçmediği için iade istendiği için 2. kurulum ücretinden kurtulmuş oldum, böyle bir prosedür işliyorlar alt tarafı üst kata modemi taşıttırmak istedim 1 hafta sürer dediler abonelik iptal edip, yeni abonelik oluşturdular, teknik ekip yarın sabah gelecek artık bakalım neler olacak.

TurkNet ekibi bugün tekrar geldi ve sonunda internetime kendi odamda kavuştum. Artık kablolu bağlı olduğum için 800–900 Mbps, zaman zaman da 1000 Mbps hızları görüyorum. Hatta RDR2'yi (120 GB) yaklaşık 35 dakikada indirdi, sonra yer yok diye sildim o ayrı konu. :) şimdilik hız ve stabilite konusunda hiçbir sıkıntı yok, gayet memnunum.

Diğer modem için de iptal işlemini bugün yeniden başlattım, meğer dondurmuşlar. Önümüzdeki günlerde aşağıdaki fiber modemi iade edeceğim.

Süreç biraz yorucu oldu çünkü ilk başvurumda VDSL açmışlar, ikinci başvuruda tekrar yeni abonelik açtırıp üst kattaki odama fiber kurdurdum. Teknik ekipteki arkadaş da “ben ertesi gün kendim geliyordum, keşke başvurunu modem transferi şeklinde açsaydın” dedi ama neyse ki işlem ilk 30 günlük deneme sürecine girdiği için sorun yaşamadık. Kısacası 3 abonelik gibi bir durum oluştu ama sonunda tek fiber aboneliğe düşürdük.

Şu an her şey yolunda, memnunum.
İyi sosyaller dilerim.

1764001485892.png

Şöyle bir referans denemesi de göstereyim Steam için.

TürkNet ile Yaşadığım Sürecin Tam Özeti (Kronolojik)

İlgili konu başlığında detayları yazmış olsam da, okumak istemeyenler için TürkNet’le yaşadığım süreci kısa ve net şekilde özetleyeyim.

1) İlk Başvuru – Yanlışlıkla VDSL Açılmış

İlk TürkNet başvurumu yaptığımda sistemde bana VDSL hizmeti açmışlar.
Aslında binamda TürkNet GigaFiber altyapısı vardı ama başvuru yanlış işlenmiş.
Bunu sonradan fark edince işlemi iptal edip yeniden başvuru açmak zorunda kaldım.

2) İkinci Başvuru – Fiber Bu Defa Alt Kata Kuruldu

İkinci başvuruda bu sefer fiber doğru şekilde açıldı ama ekip alt kata kurulum yapmış.
Benim asıl kullanım alanım üst kattaki odam olduğu için bu benim işimi görmedi.
O sırada iki modem kullandığım için “geçici idare ederim” dedim ama hız testleri adaptöre bağlı olduğu için tam performansı almıyordu.

3) Kurulum Ekibiyle Görüşme – Çok Yardımcı Oldular

Kuruluma gelen ekip gerçekten iyi insanlardı, evime de yakın oturuyorlarmış.
Numaralarını verdiler, “bir sorun olursa birebir yardımcı oluruz” dediler.
Sağ olsunlar süreçte gerçekten destek oldular.

4) Modemin Yukarı Taşınması – Daire Karmaşası

Ekip bana şunu da söyledi:

“Modemi yukarı taşıyabiliriz ama TürkNet’e doğru açıklama yapman lazım.”

Çünkü sistemde abone daire 1 görünüyor fakat benim kullanım alanım daire 2 (üst kat).
Durumu açıkladım, talep açtım ve ekip tekrar yönlendirildi.

5) Yukarı Odaya Fiber Çekildi – Sonunda Tam Performans

Ekip geri geldi ve fiber kabloyu üst kattaki odama kadar çekti.
Bilgisayarımı ethernet ile bağladım ve hızlar inanılmaz derecede yükseldi:

• 800–900 Mbps sabit
  • Bazen 1000 Mbps’i görüyor
  • Upload da aynı şekilde çok yüksek
  • RDR2 (120 GB) ~35 dakikada indi

Yani fiberin gerçek performansını ancak modemi doğru odaya alınca görmüş oldum.

6) Fazladan Açılan Abonelikler – İptal Süreci

Başvuru/iptal süreçleri yüzünden sistemde bir süreliğine 3 adet TürkNet aboneliği göründü:

1. Yanlış açılan VDSL
  2. Yanlış kata kurulan fiber
  3. Doğru kata taşınan fiber (kullanılan)

Neyse ki ilk abonelik 30 günlük deneme süreci kapsamında olduğundan ücret çıkarılmadı.
Alt kattaki fiber bağlantısını da bugün itibarıyla iptal ettirdim, modem iadesine birkaç gün içinde gideceğim.

Sonuç olarak tek fiber abonelik kaldı.

7) Son Durum – Memnunum

Şu an modem doğru odada, PC kablolu bağlı, hız mükemmel, stabilite sorunsuz.

Kurulum biraz uğraştırdı ama şu an için TürkNet GigaFiber’den memnunum diyebilirim.
İlerleyen dönemde sorun yaşarsam yine güncelleme yazarım.

Son düzenleme:
TurkNet ekibi abonelik iptali yaptırdı eğer taşıma olursa 1 hafta 10 gün sürebilir dediler daire değişikliği içinde ücretin tekrara alınmaması için 14 gün icinde iade etmek için modemi Aras Kargo aracılığı ile iade etmemizi söyledi, bu nedenden ötürü ekip tekrar gelecek bu sefer benim oturduğum daireye baştan farklı modemle kurulum yapılacağını söylediler, 1 kurulum alınacak. 30 gün geçmediği için iade istendiği için 2. kurulum ücretinden kurtulmuş oldum, böyle bir prosedür işliyorlar alt tarafı üst kata modemi taşıttırmak istedim 1 hafta sürer dediler abonelik iptal edip, yeni abonelik oluşturdular, teknik ekip yarın sabah gelecek artık bakalım neler olacak.

TurkNet ekibi bugün tekrar geldi ve sonunda internetime kendi odamda kavuştum. Artık kablolu bağlı olduğum için 800–900 Mbps, zaman zaman da 1000 Mbps hızları görüyorum. Hatta RDR2'yi (120 GB) yaklaşık 35 dakikada indirdi, sonra yer yok diye sildim o ayrı konu. :) şimdilik hız ve stabilite konusunda hiçbir sıkıntı yok, gayet memnunum.

Diğer modem için de iptal işlemini bugün yeniden başlattım, meğer dondurmuşlar. Önümüzdeki günlerde aşağıdaki fiber modemi iade edeceğim.

Süreç biraz yorucu oldu çünkü ilk başvurumda VDSL açmışlar, ikinci başvuruda tekrar yeni abonelik açtırıp üst kattaki odama fiber kurdurdum. Teknik ekipteki arkadaş da “ben ertesi gün kendim geliyordum, keşke başvurunu modem transferi şeklinde açsaydın” dedi ama neyse ki işlem ilk 30 günlük deneme sürecine girdiği için sorun yaşamadık. Kısacası 3 abonelik gibi bir durum oluştu ama sonunda tek fiber aboneliğe düşürdük.

Şu an her şey yolunda, memnunum.
İyi sosyaller dilerim.

Eki Görüntüle 2610038
Şöyle bir referans denemesi de göstereyim Steam için.

TürkNet ile Yaşadığım Sürecin Tam Özeti (Kronolojik)

İlgili konu başlığında detayları yazmış olsam da, okumak istemeyenler için TürkNet’le yaşadığım süreci kısa ve net şekilde özetleyeyim.

1) İlk Başvuru – Yanlışlıkla VDSL Açılmış

İlk TürkNet başvurumu yaptığımda sistemde bana VDSL hizmeti açmışlar.
Aslında binamda TürkNet GigaFiber altyapısı vardı ama başvuru yanlış işlenmiş.
Bunu sonradan fark edince işlemi iptal edip yeniden başvuru açmak zorunda kaldım.

2) İkinci Başvuru – Fiber Bu Defa Alt Kata Kuruldu

İkinci başvuruda bu sefer fiber doğru şekilde açıldı ama ekip alt kata kurulum yapmış.
Benim asıl kullanım alanım üst kattaki odam olduğu için bu benim işimi görmedi.
O sırada iki modem kullandığım için “geçici idare ederim” dedim ama hız testleri adaptöre bağlı olduğu için tam performansı almıyordu.

3) Kurulum Ekibiyle Görüşme – Çok Yardımcı Oldular

Kuruluma gelen ekip gerçekten iyi insanlardı, evime de yakın oturuyorlarmış.
Numaralarını verdiler, “bir sorun olursa birebir yardımcı oluruz” dediler.
Sağ olsunlar süreçte gerçekten destek oldular.

4) Modemin Yukarı Taşınması – Daire Karmaşası

Ekip bana şunu da söyledi:

“Modemi yukarı taşıyabiliriz ama TürkNet’e doğru açıklama yapman lazım.”

Çünkü sistemde abone daire 1 görünüyor fakat benim kullanım alanım daire 2 (üst kat).
Durumu açıkladım, talep açtım ve ekip tekrar yönlendirildi.

5) Yukarı Odaya Fiber Çekildi – Sonunda Tam Performans

Ekip geri geldi ve fiber kabloyu üst kattaki odama kadar çekti.
Bilgisayarımı ethernet ile bağladım ve hızlar inanılmaz derecede yükseldi:

• 800–900 Mbps sabit
  • Bazen 1000 Mbps’i görüyor
  • Upload da aynı şekilde çok yüksek
  • RDR2 (120 GB) ~35 dakikada indi

Yani fiberin gerçek performansını ancak modemi doğru odaya alınca görmüş oldum.

6) Fazladan Açılan Abonelikler – İptal Süreci

Başvuru/iptal süreçleri yüzünden sistemde bir süreliğine 3 adet TürkNet aboneliği göründü:

1. Yanlış açılan VDSL
  2. Yanlış kata kurulan fiber
  3. Doğru kata taşınan fiber (kullanılan)

Neyse ki ilk abonelik 30 günlük deneme süreci kapsamında olduğundan ücret çıkarılmadı.
Alt kattaki fiber bağlantısını da bugün itibarıyla iptal ettirdim, modem iadesine birkaç gün içinde gideceğim.

Sonuç olarak tek fiber abonelik kaldı.

7) Son Durum – Memnunum

Şu an modem doğru odada, PC kablolu bağlı, hız mükemmel, stabilite sorunsuz.

Kurulum biraz uğraştırdı ama şu an için TürkNet GigaFiber’den memnunum diyebilirim.
İlerleyen dönemde sorun yaşarsam yine güncelleme yazarım.
Açıklama için teşekkürler bende sistemde bekliyorum gigafiber gözükmesini 😅 bu hafta açılcak dendi beklemedeyim...

Açıklama için teşekkürler bende sistemde bekliyorum GigaFiber gözükmesini 😅 bu hafta açılacak dendi beklemedeyim...

Altyapıyı yeni kurdularsa evet birkaç gün sürebiliyor aktif gözükmesi.

Sonunda sistemde görünüyor GigaFiber hayırlı olsun 😃 birkaç gün içinde başvuru yapacağım.Eki Görüntüle 2610578

Hocam yanlış anlamazsanız, eğer üye olmadıysanız benim davet kodumla üye olun hem siz +1 ay hem ben +1 ay ücretsiz internet kazanayım. Davet kodum: UTA51MA18FRE.

2 ay ücretsiz kampanyam devre dışı kalır mı peki?

Hocam bu kampanya farklı bir kampanya, her davet ettiğin insan başına +1 ay ekleniyor. Devre dışı kalacağını sanmıyorum çünkü bu saçma olur tüm üyeler kullanabiliyor. Yani davet ettiğinizde kampanya aktif oluyor bağımsız bir kampanya. Kurulum ekibi bozulmayacağını söylemişti, dilerseniz siz bir arayın konuşun en azından aklınızda soru kalmasın. Benim yüzümden muaf olmanızı istemem, tekrar bir sorun siz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı