3500 TL'ye i7 4790K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

''Monitör dahil değildir.''

İ7 4790K (ileride overclock yapabilirim.)
Evga gtx970 FTW(CW sorunu ve VRAM sıkıntısı ileride sıkıntı çıkarır mı? Bu konuya da açıklık getirirseniz memnun olurum.)

Gskill (4x2)cl9 1600mhz RAM

1tb seagete 7200rpm 64mb HDD

SSD yi 1-2 ay sonra alıcam

İşlemci soğutucusuna şimdilik ihtiyacım olmayacak. (Overclock hemen yapmayacağım için.)
Bu sisteme uygun kasa, power supply, anakart önermenizi rica ediyorum. Anakart bütçem 200-250tl'dir (3-4ay içinde z97 serisinden bir anakart almayı planlıyorum.)

1 sorum olacak. Çoğu kişi kullananlar varsa da yoksa da Windows 8.1' i kullanmayı önermişler. Nedeni nedir? Windows 7 iş görmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi i5 4690K yapıp anakartı daha iyi bir anakart yapabilirsin. Mesela Msi Z97 Gaming 3/5 gibi.

Neden i5 4690K? Herkes bu i5 4690K işlemciyi öneriyor. Nedeni nedir ?

Bilgisayarı kullanma amacınız tam olarak ne eğer sadece oyun ve günlük işler ise fazlasıyla yeter. Artan bütçeyle anakarta önem vermelisiniz.

Youtube, Facebook, online-offline oyunlar. Bana 5-6 yıl en iyi şekilde yetsin istiyorum.

Facebook ve Youtube'den hiç çıkmıyorum diyebilirim. Aslında birazcıkta geçmişin acısını çıkartmak istiyorum diyebilirim. 10 yıl boyunca aynı bilgisayarı kullandım. Biraz da tadını çıkartma zamanının geldiğini düşünüyorum ve tabii bana uzun süre yetmesi de önemli.

O zaman i5 4690K fazlasıyla yeter. Bu arada kesinlikle Windows 8 öneriririm. Daha güncel ve hızlı bir işletim sistemidir.

Dostum önerdiğin sistem güzel de bana ters oluyor. SSD, monitör, işlemci, soğutucu benim için şimdilik gereği olmayan şeyler. Bir de ben eskiden de İntel kullanıyordum şimdi de İntel kullanmayı tercih edicem.

Oyun amaçlı bir sistemde i7 4790k biraz abartı. Overclock yapacaksanız i5 4690k yapmayacaksaniz i5 4690 yada i7 4790 işinizi görür.

Ayrıca bence overclock yapılmayacak sistem daha karlı.
İ7 4790+stok fan
MSI h97 gaming 3
Msi-asus-gigabyte gtx 970
1tb 7200rpm HDD
2*4 yada 2*8 RAM (yeni oyunlar 6-8 GB RAM öneriyor.) 16 GB almak mantıklı.

Bu bütçeye AMD alınmaz dostum. Düşük bütçeye AMD öneriliyor. @M.Hakan senin için bir sistem toplayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…