3500 TL'ye i7 4790K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

''Monitör dahil değildir.''

İ7 4790K (ileride overclock yapabilirim.)
Evga gtx970 FTW(CW sorunu ve VRAM sıkıntısı ileride sıkıntı çıkarır mı? Bu konuya da açıklık getirirseniz memnun olurum.)

Gskill (4x2)cl9 1600mhz RAM

1tb seagete 7200rpm 64mb HDD

SSD yi 1-2 ay sonra alıcam

İşlemci soğutucusuna şimdilik ihtiyacım olmayacak. (Overclock hemen yapmayacağım için.)
Bu sisteme uygun kasa, power supply, anakart önermenizi rica ediyorum. Anakart bütçem 200-250tl'dir (3-4ay içinde z97 serisinden bir anakart almayı planlıyorum.)

1 sorum olacak. Çoğu kişi kullananlar varsa da yoksa da Windows 8.1' i kullanmayı önermişler. Nedeni nedir? Windows 7 iş görmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki sistem tam istediğin gibi sanırım. Tabi biraz bütçeyi aştı.

Adsız.jpg

MSI H97M-G43
Gskill RipjawsX 8GB 1600 Mhz CL9
i7 4790
MSI GTX 970 TIGER
Cooler Master Silencio M-ATX
Zalman ZM-600LX 600W
WD Caviar Blue 1TB
Samsung 840 Evo 120GB

3600TL

Bende böyle bir sistemi uygun gördüm. Açıkçası OC pek benimsemiyorum. Zaten i7 4790 4.GHZ kadar çıkıyor. Özellikle kasayı bunu seçtim. Çünkü hem yalıtımlı hemde m-atx olduğundan ergonomik ve fazla yer kaplamıyor.

Bendekide bu sisteme yakın bir sistem. Şu an keşke küçük bir kasa alsaydım diyorum. Çünkü mevcut Corsair 300WR biraz fazla büyük bana göre.

Son düzenleme:
Arkadaşlar aslında benim istediğim bir bilgisayarda olması gerekenin hepsinin olması ama kullanmanın bana bağlı olması. Mesela örnek vereyim. 4790k seçmemin sebebi overclock yapılabilir olması, OC yapılmaya yatkın olucak ama istersem yaparım istersem yapmam gibi birşey benim düşündüğüm.

O fiyata bu alınabilir.
Edit : 5 gün önce toplamıştım sinerjiden şimdi fiyatlar değişmiş olabilir.

Dosya Ekleri

• Başlıksız20150406203143.png
    Başlıksız20150406203143.png
    28,5 KB · Görüntüleme: 490
Topladığın sistem gerçekten çok güzel olmuş ancak o kasa yerine başka bir kasa önerirmisin. Birde ssdyi sonra alsam bi sorun çıkmaz demi(bu konularda cahilimde :) )

Z3 Plus iyi bir kasadır ve resimdekinden daha güzeldir yine de sen bilirsin. O fiyat civarında pek kaliteli kasalar yok. Bütçeni arttırırsan bu modeli düşünebilirsin:
CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 230T MidT ATX PENCERELİ ORANGE KASA - Vatan Bilgisayar
Alternatif olarak bu modeller de var:

SSD'yi sonra alabilirsin, bir problem olmaz.

Son düzenleme:

Sakın ha bu sistemi alayım deme, tamamen boşa israf.
Masaüstü Bilgisayar bölümüne konu aç, çok daha iyi tavsiye verirler. İstersen konu açtığında beni etiketle, Gtx 970'li bir sistem dizebiliriz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı