3500 TL'ye R5 3400G APU Sistem Toplama

İtopya'dan önerdiğim sistem yeterli olacaktır. Aynı zamanda upgrade'e gayet açık bir sistem.
RX 5500 XT veya GTX 1650 SUPER'e kadar tam anlamıyla besleyecektir. 2020 yılındayız yıllar önce çıkmış 2.el rx 560 a felan para vermek yerine böyle bir APU sistem toplayıp upgrade etmek daha mantıklı geldi bana.

APU sistem hazır hali

4543 TL bütçe ile alabileceğiniz çok iyi bir sistemdir ilginizi çekerse bakarsınız hocam.
İtopya üzerinden önerdiğiniz sistem gözüme güzel geldi. RAM'leri çift kanal yapmak için aynı üründen 2 tane slotlarına yerleştirmem yeterli değil mi? HDD konusu için bir yorumunuz var mı? Bu önerdiğiniz sistemde sorunsuz kullanabilir miyim?

İtopya üzerinden önerdiğiniz sistem gözüme güzel geldi. RAM'leri çift kanal yapmak için aynı üründen 2 tane slotlarına yerleştirmem yeterli değil mi? HDD konusu için bir yorumunuz var mı? Bu önerdiğiniz sistemde sorunsuz kullanabilir miyim?
Zaten kurulumu yapıp gönderiyorlar ama kendiniz takacaksanız aynı üründen 2 adet takmanız yeterli olacaktır çift kanal ram için.
HDD'yi kullanabilirsiniz. 4 Adet Sata bulunuyor üzerinde direkt bağlarsınız zaten.
Elinizde ki monitör HDMI desteklemiyorsa bu anakartta VGA bulunamamakta belirtirseniz sevinirim ona göre değiştiririz anakartı.

Dostum arkadaşın topladığı sistem çok kötü fiyatı için. Bazı parçaları da sorunlu, tavsiye etmem.

Niye RX 560 + i3 10100F alabiliyorken APU almak isteyesin ki?

Zaten kurulumu yapıp gönderiyorlar ama kendiniz takacaksanız aynı üründen 2 adet takmanız yeterli olacaktır çift kanal ram için.
HDD'yi kullanabilirsiniz. 4 Adet Sata bulunuyor üzerinde direkt bağlarsınız zaten.
Elinizde ki monitör HDMI desteklemiyorsa bu anakartta VGA bulunamamakta belirtirseniz sevinirim ona göre değiştiririz anakartı.
Şuan Samsung televizyon bağlı HDMI girişi var, ancak vga da bulunsa daha iyi olacak sanırım.

Dostum arkadaşın topladığı sistem çok kötü fiyatı için. Bazı parçaları da sorunlu, tavsiye etmem.

Niye RX 560 + i3 10100F alabiliyorken APU almak isteyesin ki?
Diğer konuları incelediğimde R5 3400G dual channel sistemin RX550 li bir sistemi rahatlıkla aşabileceği şeklinde yorumlar gördüm, tek parça halinde olması nedense cezbedici geldi. APU denemek istedim resmen ama şuan aşırı kararsızım. Sorunlu dediğiniz parçalar hangileri ve problemler nelerdir?

Tamam da bu haliyle benimkisi zaten daha iyi? Seçtiğin parçalar da kötü, bilgin olmadan toplamaya çalışma dostum.

Hocam O.C yapılmayacağı için a320M serisi bir anakart yeterli olur diye düşündüm.
Sistemin performanslı çalışması için G.Skill Ripjaws 3000Mhz (8x2) RAM ekledim.
Kingston 120GB'lık SSD ekledim.
500W 80+ PowerBoost PSU ekledim.
Sanırım PSU'ya sorunlu dedi. Onun dışında bir problem göremiyorum.

------------------------

Apu almayacaksanız.
Ekran kartı stoğu olmadığından sistemi itopyadan alıp ekran kartını farklı bir siteden alabilirsiniz.

Arkadaşın önerdiği sistemin hazır hali (Ekran kartı stok olmadığından dahil değil):

Son düzenleme:

Hocam O.C yapılmayacağı için a320M serisi bir anakart yeterli olur diye düşündüm.
Sistemin performanslı çalışması için G.Skill Ripjaws 3000Mhz (8x2) RAM ekledim.
Kingston 120GB'lık SSD ekledim.
500W 80+ PowerBoost PSU ekledim.
Sanırım PSU'ya sorunlu dedi. Onun dışında bir problem göremiyorum.

------------------------

Apu almayacaksanız.
Ekran kartı stoğu olmadığından sistemi itopyadan alıp ekran kartını farklı bir siteden alabilirsiniz.

Arkadaşın önerdiği sistemin hazır hali (Ekran kartı stok olmadığından dahil değil):
Pizz3man'in önerdiği sistemle itopya da gösterdiğiniz arasında farklı ekipmanlar var. Bir sorun olmaz diyorsanız, ve bu sistem size göre de idealse sabah sipariş vereceğim. Ekran kartı tavsiyesi ile yorumunuzu alabilir miyim zahmet olmazsa? Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı