35000 TL NVIDIA RTX 4080 ekran kartı önerisi

Bütçe
35000

Thulkor

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9 13900K
MSI MPG z-790 Carbon Wifi Anakart
MSI Nvidia RTX 4080 Suprim X 16 GB
Corsair Vengeance DDR5 6800 Mhz 2x16 GB Ram
Cooler Master TD500 Mesh Kasa
Corsair iCue H150 Sıvı Soğutma
Corsair HX1200 Platinium +80 PSU
Meslek
Dispatcher
Selamlar herkese.
Konu başlığında da olduğu üzere ekran kartı kaldı son bileşen olarak sistemimde. Sıfırdan sistem topladım.
Intel i9 13900K işlemcim var. DDR5 Corsair Vengeance 32 GB Ram, MSI MPG z790 Carbon Wifi Anakart ve Corsair Hx 1200 watt +80 Platinium Tam Modüler PSU mevcut.
Ekran kartı olarak da iyi bir şey almak istiyorum. Ancak bunlara bir tık harcama yaptığım için 4090'a gücüm yeter mi bilemiyorum. 35.000 civarı bir bütçe ayırabiliyorum ekran kartı için. Aklımda ki modeller şu şekilde

1-) MSI 4080 Suprim X 16 GB - Ancak bir kaç arkadaşım MSI'nin Türkiye'de çok fazla destek vermediğini vs. söyledi doğruluk payı var mı? Tecrübesi olan var ise dinlemek isterim olumlu veya olumsuz olacak şekilde.

2-) ASUS TUF 4080 OC Gaming 16 GB -

3-) MSI 4080 Gaming X Trio 16 GB -

4-) Gigabyte 4080 Eagle OC 16 GB - Gigabyte hakkında hiç bir bilgim yok. MSI'nin desteğinin yetersiz olduğunu söyleyen arkadaşım ısrarla Gigabyte'ı öneriyor.

İçimden gelen aslında ASUS ROG STRIX 4080 almak ancak o kadar bütçeye çıktığımda neredeyse 40.000 TL oluyor. 42.000 TL'ye 4090 var ancak markalarını hiç duymadığım ürünler.
Bu açıdan bir tık kararsız kaldım.
Önerilerinizi ve değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Selam herkese.
Konu başlığında da olduğu üzere ekran kartı kaldı son bileşen olarak sistemimde. Sıfırdan sistem topladım.
Intel i9 13900K işlemcim var. DDR5 Corsair Vengeance 32 GB RAM, MSI MPG Z790 Carbon Wi-Fi anakart ve Corsair hx 1200 watt +80 Platinium tam modüler PSU mevcut.
Ekran kartı olarak da iyi bir şey almak istiyorum. Ancak bunlara bir tık harcama yaptığım için 4090'a gücüm yeter mi bilemiyorum. 35.000 civarı bir bütçe ayırabiliyorum ekran kartı için. Aklımda ki modeller şu şekilde.

1-) MSI 4080 Suprim X 16 GB - ancak birkaç arkadaşım MSI'nin Türkiye'de çok fazla destek vermediğini vs. söyledi doğruluk payı var mı? Tecrübesi olan var ise dinlemek isterim olumlu veya olumsuz olacak şekilde.

2-) ASUS TUF 4080 OC Gaming 16 GB -

3-) MSI 4080 Gaming X Trio 16 GB -

4-) Gigabyte 4080 eagle OC 16 GB - Gigabyte hakkında hiçbir bilgim yok. MSI'nin desteğinin yetersiz olduğunu söyleyen arkadaşım ısrarla Gigabyte'ı öneriyor.

İçimden gelen aslında ASUS ROG STRIX 4080 almak ancak o kadar bütçeye çıktığımda neredeyse 40.000 TL oluyor. 42.000 TL'ye 4090 var ancak markalarını hiç duymadığım ürünler.
Bu açıdan bir tık kararsız kaldım.
Önerilerinizi ve değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ben MSI Suprim X alırdım.

Asus ve msi alıyor isen cw ye hazırlıklı ol. Geri kalan modeller arasında ahım şahım fark yok. Çoğunun pcb tasarımı birbirine benziyor. Soğutma olarak da mimari zaten ısınan bir mimari değil 60-65 derece arasında tüm kartlar. En ucuzunu al geç derim.

Cızırtı sesi denebilir performansta bir sorun yaratmıyor ama ses olarak rahatsız edici.
Bir de ucuza bunu alabilirsin:

Neden herkes ya AMD ya da marka ismi olarak geride kalmış markaları tavsiye ediyor?
AMD'ye hiç bir şekilde bulaşmayı düşünmüyorum. Bu Gainward adlı ürünün desteği performansı iyi midir kullanan var mı?
Ve CW olayı sesten ibaret bir şey sanırım. Neden ASUS ve MSI da bu sesler mevcut oluyor?
İlk kez kasa topluyorum bu yüzden bilgim fazla yok sormak istedim.

Her modelinde oluyor mu? İnternette çok fazla bununla ilgili bir bilgi yoktu. Neden bu markalar yok satıyor eğer böyle rahatsız edici bir durum söz konusu ise?

Ben MSI Suprim X alırdım.
Kullandınız mı MSI marka bir ekran kartı daha önce? Ya da birebir tecrübe eden bir arkadaşınız oldu mu ürünün desteğini vs?

Neden herkes ya AMD'ya da marka ismi olarak geride kalmış markaları tavsiye ediyor?
AMD'ye hiçbir şekilde bulaşmayı düşünmüyorum. Bu Gainward adlı ürünün desteği performansı iyi midir kullanan var mı?
Ve CW olayı sesten ibaret bir şey sanırım. Neden ASUS ve MSI da bu sesler mevcut oluyor?
İlk kez kasa topluyorum bu yüzden bilgim fazla yok sormak istedim.

Her modelinde oluyor mu? İnternette çok fazla bununla ilgili bir bilgi yoktu. Neden bu markalar yok satıyor eğer böyle rahatsız edici bir durum söz konusu ise?

Kullandınız mı MSI marka bir ekran kartı daha önce? Ya da birebir tecrübe eden bir arkadaşınız oldu mu ürünün desteğini vs?

Türkiye'de bilimiyor diye kötü değil bu markalar hocam Avrupa'da oldukça tercih edilen markalar sokakta sorasan zaten MSI ASUS dışında marka bilinmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı