Ram-sdd testi yaptım hiçbir sorun algılanmadı bir ihtimal diyerek başka ram-sdd denedim gene sorun devam ediyor 3 bilgisayarcıya gittim anakart veya işlemci sorunu dediler ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorlarmış şu an bu yazıyı yazmamda bile bilgisayar en az 15 defa kapanmıştır Chrome yazıları önbellekte tutuyor çok şükür.
Driver olarak da şöyle söyleyeyim, bütün parçaların driverları manuel kurulum yaptım. Gene aynı sorun devam ediyor. İnternetsiz format atmayı denedim, gene aynı sorunlar devam ediyor. Sürekli farklı hata kodları ile mavi ekran almaktayım. BIOS güncel her şey. Sadece ekran kartı güncel olmayabilir. Şu an minidump dosyasında lakin yeni format attığım için yani o yönden de sorun yok. 2 ekran kartı denedim sorun yine aynı.
Üstelik gerek forum üzerinde gerek web üzerinde Ryzen 3500X ve B450M S2H ikilisi ile sorun yaşayan kişi sayısı çok yüksek acaba uyumsuzlar mı?
Ekran kartını Amdnin resmi web sayfasından ekran kartının en son sürümüne güncelledim hemen biosu eski sürüme alacağım hocam, Hayırlı geceler
Hocam biosu F1 sürümüne geri yükledim lakin mavi ekran hataları daha sık olmaya başladı.
Ekran kartını Amdnin resmi web sayfasından ekran kartının en son sürümüne güncelledim hemen biosu eski sürüme alacağım hocam, Hayırlı geceler
Hocam biosu F1 sürümüne geri yükledim lakin mavi ekran hataları daha sık olmaya başladı.
2 kere ağ sürücün yüzüne almışsın. Bunla alakalı pek bir fikrim yok. Şahsen anakart sitesinden güncellediysen bir sıkıntı oluşmaması lazım. Buna bir şeyler yapmalıyız ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
2 kere ağ sürücün yüzüne almışsın. Bunla alakalı pek bir fikrim yok. Şahsen anakart sitesinden güncellediysen bir sıkıntı oluşmaması lazım. Buna bir şeyler yapmalıyız ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Formattan hemen sonra videodaki gibi amd chipset kuruyorum zaten hocam belirtmiştim format sırasında mavi ekran veriyor bence sorun ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum
Ekran kartı Amd 6570 amd sitesinden en güncel sürümü indirdim, Şuan herşey güncel yani ürünler garantili hocam hangi ürünü göndermeliyim ben anakart ve işlemciden süpheneliyorum tabi siz en iyisini bilirsiniz ?
Size zahmet hocam çok teşekkür ederim kafayı yedim resmen, virüs olma ihtimali bence yok lakin tekrardan onuda deniyeceğim çünkü sistem sana yeni sadece win10 kurup driverlerı yükledim
Son minidump dosyaları;
1 tanesi ekran kartı ile alakalı oluşmuş. Bu ".sys" hatalarını aratırsanız. Sorun belli oluyor.
1 tanesi ağ sürücüsü ile alakalı oluşmuş.
Diğer dumptan tam olarak sorunu belirleyemedim.
Sistemi temiz kurulum yapınca hemen sürücü indirmeyin. Sizden yeniden temiz kurulum yapmanızı isteyeceğim. Çünkü indirdiğin sürücüler sorun çıkartmış. Temiz kurulum yapınca tabii indirdiğin sürücüler gidecek. O yüzden en aklıma yatkın olan temiz kurulum yapmak oldu.
Şimdi ben ağ sürücüsü indirtsem daha kötü olur diye pek dokunmak istemiyorum gerçekten o yüzden indirdiğin sürücü gitsin diye temiz kurulu yapmanı istiyorum.
Temiz kurulum yaptıktan sonra yonga seti, LAN gibi sürücüleri indirmeyin. Sadece ekran kartı sürücünü güncelleyeceksin.
Temiz kurulum yaptıktan sonra tekrar mavi ekran alırsan o mavi ekrana göre ne yapacağımız belli olacak.