3600 ısınıyor

Arkadaşlar geçen hafta AMD Ryzen 5 3600 işlemci satın aldım. İlk bilgisayara taktığımda sıcaklık değeri 60-70 arasıydı. BIOS'tan 4.0GHz ve 1.15 voltaja overclockladım. Normal masaüstündeyken sıcaklık değerlerim 45-55 arası. Kasam 3-4 yıllık ve takarken herhangi bir termal macunda sürmedim. Stok fanda gelen termal macunla çalıştırdım. Şöyle bir planım var;

Bu üç parçayı alıp işlemcinin ısısını düşürmeyi planlıyorum. Sizce işlemci ısım kaç derecelere düşer? Daha iyi bir önerisi olan varsa söylerse sevinirim.

Ya UV yapıp stock sogutucusu ile devam edeceksiniz, ya da soğutucu alacaksınız. En sağlıklısı soğutucu almanız. Minimum 200 TL'lik bir soğutucu işinizi görür.

Burası toplam 551 TL.

Kasa dahili olarak 2 fan ile geliyor. Biri egzoz olacağı için bu yetmeyebilir. Bu sebeple bir fan eklemesi daha yaparsanız iyi olacaktır. Şunu düşünebilirsiniz:

Burası toplam 551 TL.

Kasa dahili olarak 2 fan ile geliyor. Biri egzoz olacağı için bu yetmeyebilir. Bu sebeple bir fan eklemesi daha yaparsanız iyi olacaktır. Şunu düşünebilirsiniz:

T6 yerine X6 alın bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı