Çözüldü 3600 MHz RAM'ler 2666 MHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Briann

Centipat
Daha fazla  
Anakart
asus prime H510M-E
İşlemci
i5 10400f
Merhaba, 3600 MHz RAM'lerim 2666'da çalışıyor sorun ne olabilir? BIOS üzerinden XMP ayarlarını denedim fakat ne denediysem olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 3600 MHz RAM'lerim 2666'da çalışıyor sorun ne olabilir? BIOS üzerinden XMP ayarlarını denedim fakat ne denediysem olmadı.

Hocam anakartınızdan kaynaklı alabileceğiniz RAM aralıkları şu şekildedir. Daha üstünü alabilmeniz için farklı yüksek MHz destekli anakartlar tercih etmeniz gerekebilir.
Ram Frekans Hızı3000 MHz, 2933 MHz, 2666 MHz, 2400 MHz, 3200 MHz

3200 alsamda sorun yoktu ama öğrendim ki işlemcimden ötürüymüş. Yapacak bir şey yok

Sanırım buradaki ayarları deneyebilirsiniz. Ayarladığınız ram hızının 1/2'si olarak mevcut mhz değerini yükseltebiliyorsunuz. Videoyu örnek alabilirsek.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci sınırını her türlü geçemezsiniz. Anakartınız 5600MHz desteklese bile işlemci 2666MHz desteklerse 2666MHz'de takılır.

İşlemci sınırını her türlü geçemezsiniz. Anakartınız 5600MHz desteklese bile işlemci 2666MHz desteklerse 2666MHz'de takılır.

Videodaki durumu.

Evet doğru. Anakartın MHz değerleri ortada fakat bir diğer sorun işlemcide de sınırda kalıyor. Onu bir an fark etmemişim. Ama videodaki durumda eğer işlemci farklı değerleri taşıyor olsaydı işe yarayabilirdi. Bilgilendirme için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…