3600MHz CL16 RAM vs 3200MHz CL16 RAM

16-18-18-36 deneyin 3400mhz için 1.35v ile yeterli olur diye düşünüyorum. Thaiphoon Burner programı ile bellek zarına baktınız mı?
Olmaz ise pilimi çıkartayım. Hemen bakıyorum.

Adsız.png

Son düzenleme:
E-die
OC yi sıfırladığım için 2400MHz şuan.
O değil de, bellekleri 2400MHz mi yoksa 3000MHz mi?(3000MHz olarak aldım).
Standart olarak 2400 gözüküyor, anlam veremedim (Dram felan anlıyorum da...)
E-die iyi diye biliyorum. Direkt 3600MHz 16-22-22-42 deneyebilirsin. Bellek OC rehberimdeki adımları izlemeni öneririm orda detaylı anlattım zaten her şeyi. Belleklerin XMP profilindeki frekansa bakacaksın. Standart 2400 gözükmesi normal.

E-die iyi diye biliyorum. Direkt 3600MHz 16-22-22-42 deneyebilirsin. Bellek OC rehberimdeki adımları izlemeni öneririm orda detaylı anlattım zaten her şeyi. Belleklerin XMP profilindeki frekansa bakacaksın. Standart 2400 gözükmesi normal.
Rehberine baktım ama ilk sayfadan sonra çok karışıyor ya (Beklleklerde farklı ya, direk verdiğin değeri deneyeceğim).
Cmos sıfırlamak, neleri değiştiriyor (Anakart bios ayarlarının hepsi duruyor, ne değişiyor ki düzeliyor).

Rehberine baktım ama ilk sayfadan sonra çok karışıyor ya (Beklleklerde farklı ya, direk verdiğin değeri deneyeceğim).
Cmos sıfırlamak, neleri değiştiriyor (Anakart bios ayarlarının hepsi duruyor, ne değişiyor ki düzeliyor).
Her şeyi sıfırlıyor, otomatiğe alıyor. XMP'yi de kapatıyor bu arada.

Rehberinde adım adım düşürmekten söz etmişsin ama bu ramler ve anakart B450 olunca...(Farketmez mi?)
Her şeyi sıfırlıyor, otomatiğe alıyor. XMP'yi de kapatıyor bu arada.
Ama fan hızları sıfırlanmamıştı (Voltajlar).
Tornavida ile bios pilinin yanında ki iki pine birkaç defa değdirdim.
Ben biosa gidiyorum, görüşmek üzere.
Eklemek istediğim birşey?

Rehberinde adım adım düşürmekten söz etmişsin ama bu ramler ve anakart B450 olunca...(Farketmez mi?)

Ama fan hızları sıfırlanmamıştı (Voltajlar).
Tornavida ile bios pilinin yanında ki iki pine birkaç defa değdirdim.
Ben biosa gidiyorum, görüşmek üzere.
Fark etmez OC'nin mantığı bu zaten yüksek değerler girip stabilite testi yapıp tek tek düşürmek. Ama internette Micron E-die'ya baktığım kadarıyla 3600MHz 16-20-20-36 1.45V deneyebilirsin direkt.

Fark etmez OC'nin mantığı bu zaten yüksek değerler girip stabilite testi yapıp tek tek düşürmek. Ama internette Micron E-die'ya baktığım kadarıyla 3600MHz 16-20-20-36 1.45V deneyebilirsin direkt.
En son mesajımda, farketmez mi derken: düşürme değerleri benim ramlerde farklı olabilir mi?, demek istedim. Tamam ben denemeye geçiyorum.
Volt yüksek mi?
O değerler için

En son mesajımda, farketmez mi derken: düşürme değerleri benim ramlerde farklı olabilir mi?, demek istedim. Tamam ben denemeye geçiyorum.
Volt yüksek mi?
O değerler için
B450 olması farketmez. OC’nin mantığı zaten yüksek frekansta minimum voltaja inmek. Bunun için deneme yanılma yapacaksın bol bol ki tam değeri yakalayabilirsin. Her bellekte bir olmuyor tabi ama baktığım kadarıyla senin zar iyi. 1.45V’un altına düşersin diye düşünüyorum. 1.45V zarar verecek kadar yüksek değil, 1.45V’a kadar sorun olmaz. Gecikme değerlerinde düşebildiğin kadar düşünce voltajı düşürmeye başlarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı