3600X için soğutma gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Saçmalıyorsun" veya "saçmalama" demekle "bu kadar saçma bir şey duymadım" lafının arasındaki farkı bile daha kavrayamamışsın. Öncelikle yazdığımı düzgünce oku, düzgünce anla, sonra da ona göre düzgünce cevap ver. Sizin amacınız ne ya? Anlamıyorum sizi neden herkes bana sataşıyor? Ben kimseye insan gibi laf anlatamıyorum. Sana saçmalıyorsun diye bir şey demedim. "Bu kadar saçma bir şey duymadım" dedim. Bu ikisinin arasında çok fark var.

Ya tamam Allah aşkına sen haklısın. Konuyu kirletmemenizi rica ediyorum.

@Clarence Morrow sonuç olarak öneriniz nedir?
3600X'i Wraith Spire soğutur, herhangi bir ısınma sorunu/şikayete rastlamadım hakkında. Tam olarak soğuttuğunu söyleyenler vardı.
Kasanın sirkülasyonuyla da alakalı tabii. İçiniz rahat olmazsa 3600 ile 34 Duo alabilirsiniz.
Bana kalsa soğutma için işlemci düşürmezdim. Soğutma almak kolay.

Yanlış anlaşılmayı düzeltmeme izin verin şu an Ryzen5 3600 kullanıyorum boşta 35-40 oyunlarda Max 67 OCCT üzeridnen 1saatlik testin sonunda ise 78 dereceyi gördü.
(Stock soğutucu kullanıyorum)

Bende de Ryzen 5 3600 var ve daha açılışta 50 dereceyi görüyor. O da açılırsa mavi ekrandan iflahım kesildi. Yeni anakart alıp öyle deneyeceğim. Tamam teknoloji işi biraz şans işi ama bu kadar da olmaz. Şimdi insanların neden Intel kullandığını anladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu yok dediğim kısım 3600 için değildi, 10400F içindi.
3600 bariz ısınma sorunlu, soğutucusu da patates olunca iş iyice karışıyor.
3600 bariz olarak ısınma sorunlu değil iki tip stok soğutucusu var eğer şansına 5 kanatlı olan denk gelirse o zaman ısınma sorunu yaşarsınız, ama 7kanatlı olan gelirse gayet serin bir şekilde işlemcinizi kullanırsınız. Ama işlemciyi alırken bunu teyit etme olanağınız yok ne yazık ki. Aldıktan sonra öğrenebiliyorsunuz.
Not: 7 kanatlı olan soğutucu 1950RPM e kadar çıkabilirken 5 kanatlı soğutucu 2500RPM ye kadar çıkabiliyor.

Moderatörler neden bakmıyor şu konuya? Edepsizlerin bi haddini bildirsinler.
Bilgi almak için konu açıyoruz tartışma çıkarıyorlar sonra ben suçlu oluyorum. 😂

Bende de ryzen 5 3600 var ve daha açılışta 50 dereceyi görüyor. Oda açılırsa mavi ekrandan iflahım kesildi .Yeni anakart alıp öyle deneyeceğim. Tamam teknoloji işi biraz şans işi ama bu kadarda olmaz. Şimdi insanların neden İntel kullandığını anladım.
Dediğiniz gibi teknoloji tamamen şans işi. Ne kadar araştırma yapsanız da bunun karşılığını alacağınızın garantisi yok malesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı