3600X için soğutma gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güçlü olan işlemci mantıken ısınır. Bu kadar saçma bir şey daha duymadım. Arctic Freezer 34 eSports Duo alırsanız fazla ısınmaz.
Isınma sorunu gücünden gelmiyor, 3000 serisinde kullanılan silikonun kalitesinin en düşük olduğu işlemci diye duymuştum. Voltaj dalgalanması ve ısınma sorunu çıkarıyor doğal olarak.
10400F de neredeyse aynı güçte, herhangi bir sorunu yok anlayacağın.

Ortalama kaç dereceye düşüyor hocam voltajla uğraşınca ve voltaj düşürmek garantiyi bozmuyor değil mi?
Voltaj düşüreceğim diye saçma bir değer girer ve işlemciyi yakarsanız garanti kapsamında güzel şeyler söylemeyecekleri kesin. Fakat bir sorun olmazsa garanti dışı kalmaz, sorun olması için çok saçma bir değer girmeniz lazım bu arada. Ben kullanırken aşağı yukarı 5-10 derece fark etti. Kendim de Ryzen 5 3600 kullanıyorum.

Isınma sorunu gücünden gelmiyor, 3000 serisinde kullanılan silikonun kalitesinin en düşük olduğu işlemci diye duymuştum. Voltaj dalgalanması ve ısınma sorunu çıkarıyor doğal olarak.
10400F de neredeyse aynı güçte, herhangi bir sorunu yok anlayacağın.
Ben de zaten sorunu yok yazmıştım ama neyse. :)

Birincisi işlemciyi maksimumda kullanacaksın gibi bir şey belirtmedim. İkincisi burada insan gibi öneri yapmaya çalışıyorum. Düzgün cevap verir misiniz rica etsem?

Durduk yere saçmaladığımı söylüyorsun, hiçbir ters laf etmiyorum ama ben mi ters konuşuyor oluyorum? Teşekkür ederim yardımın için artık konuma yazmazsan sevinirim.

Durduk yere saçmaladığımı söylüyorsun, hiçbir ters laf etmiyorum ama ben mi ters konuşuyor oluyorum? Teşekkür ederim yardımın için artık konuma yazmazsan sevinirim.
"Saçmalıyorsun" veya "saçmalama" demekle "bu kadar saçma bir şey duymadım" lafının arasındaki farkı bile daha kavrayamamışsın. Öncelikle yazdığımı düzgünce oku, düzgünce anla, sonra da ona göre düzgünce cevap ver. Sizin amacınız ne ya? Anlamıyorum sizi neden herkes bana sataşıyor? Ben kimseye insan gibi laf anlatamıyorum. Sana saçmalıyorsun diye bir şey demedim. "Bu kadar saçma bir şey duymadım" dedim. Bu ikisinin arasında çok fark var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı