3600X sisteme yayın için ekran kartı tavsiyesi

AlturSasa

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, genelde Valorant, Apex Legends tarzı oyunlar oynuyorum.

Altta yazdığım sistem şu an kullandığım sistem fakat yetersiz kalıyor. İşlemci mi Ryzen 5 3600X ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Ayrıca ekran kartını da yenilemek istiyorum bana yayın yaparken sorun çıkarmayacak ayrıca alacağım 3600X ile düzgün çalışacak ekran kartı önerir misiniz?
Bütçe olarak 3000 TL’ye kadar çıkabilirim ekran kartı için. Önerileriniz için teşekkür ederim.

-AMD Ryzen 3 2200G soket AM4 3.5GHz 6MB önbellek 65W 4 çekirdek Vega 8 GPU işlemci tray.

-ASUS Prime B350M-E AMD çipset B350 soket AM4 DDR4 OC 3200MHz LED aydınlatmalı anakart.

-Corsair 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 siyah Vengeance LPX Dual kit RAM.

-ASUS GeForce GTX1050 Ti OC 4 GB GDDR5 128Bit DX12 NVIDIA ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
3600X yerine 3600 alabilirsiniz. 3600X çok da gerekli bir işlemci değil. Ekran kartının bütçesi de artar böylece. Son durumda ekran kartı için bütçe ne kadar oluyor?

İncehesap cuma indirimini bekleyin, 3100 TL'ye falan RX 5700 XT bulabilirsiniz. Eğer uğraşamam derseniz RX 5600 XT işinizi fazlasıyla görecektir. 3600X yerine 3600 alırsanız bütçeniz indirimde 5700 XT'ye yetecektir.
Eğer AMD istemiyorum derseniz.

3600 alacağım desen 3600X al diyenler doluşurdu buraya. Senin amacın yayın yapmak olduğu için aradaki çoklu çekirdek performans farkından dolayı fiyat farkına değer 3600X al.
3600 alacağım diyen kişiye özellikle 3600X almasını söyleyeni hiç görmedim. Aşağıdaki siteden ikisinin karşılaştırmasına bakabilirsiniz. İki modelin arasında 250 TL civarı bir fark bulunuyor, dolayısıyla değmez.

3600 alacağım diyen kişiye özellikle 3600X almasını söyleyeni hiç görmedim. Aşağıdaki siteden ikisinin karşılaştırmasına bakabilirsiniz. İki modelin arasında 250 TL civarı bir fark bulunuyor, dolayısıyla değmez.
Ben bir sürü gördüm özellikle diyorlarki;
3600 alıp soğutucuya para vereceğine 3600X al soğutucuya para vermezsin. Buna ben katılmıyorum daha yüksek TDP değerine sahip daha çok ısınan bir işlemci olduğu için biraz daha iyi soğutucusu var ve sıcaklıklar bu yüzden birbirine benzer oluyor. O yüzden o arkadaşların hepsine dinlememelerini ve 3600 almalarını söylüyorum. Zaten oyun performansı olarak neredeyse aynı işlemciler. Ama işin için render ve yayın yani çoklu çekirdek işlemleri gerektiren şeyler girince 3600X fiyat farkına değecek bir performansı var bence overclock potansiyeli de daha yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı