3600XT sistemde kapanmalar

sprinter77

Femtopat
Daha fazla  
2020 yılı kasım ayı sonunda Sinerji bilgisayardan almış olduğum Cooler Master H500 kasa, X570 anakart, 970 EVO SSD, 3600X işlemci ve 2080 Super ekran kartlı sistemim son zamanlarda oyuna girdiğim zaman reset atmaya başladı. Nette yaptığım araştırmada problemin büyük ihtimalle PSU kaynaklı olabileceği ve OCCT uygulaması ile PSU testi yapma tavsileri üzerine yaptığım testlerde kısa sürede PC kapanıyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri normal seviyelerde. Başka bir donanımdan kaynaklı olabilir mi sizce bu durum?

Problemin PSU kaynaklı olduğunu düşünerek Cooler Master H500 model kasa içinde bulunan 750W 80+ PSU'yu servise göndermeyi düşünüyorum. Servisle iletişim konusunda destek rica ediyorum.

@Cooler Master Türkiye

Son düzenleme:
2020 yılı kasım ayı sonunda Sinerji bilgisayardan almış olduğum Cooler Master H500 kasa, X570 anakart, 970 EVO SSD, 3600X işlemci ve 2080 Super ekran kartlı sistemim son zamanlarda oyuna girdiğim zaman reset atmaya başladı. Nette yaptığım araştırmada problemin büyük ihtimalle PSU kaynaklı olabileceği ve OCCT uygulaması ile PSU testi yapma tavsileri üzerine yaptığım testlerde kısa sürede PC kapanıyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri normal seviyelerde. Başka bir donanımdan kaynaklı olabilir mi sizce bu durum?

Problemin PSU kaynaklı olduğunu düşünerek Cooler Master H500 model kasa içinde bulunan 750W 80+ PSU'yu servise göndermeyi düşünüyorum. Servisle iletişim konusunda destek rica ediyorum.

@Cooler Master Türkiye

Başka PSU varsa deneyebilir misin? Ve BIOS'ta bipleme tarzı bir şey duydunmu anakartta EZ Debug LED yanıyor mu? PSU kısa devre yapmış olabilir.

Bu sistemi besleyecek psu yok malesef şu anda elimde. Hafta sonu bir arkadaşa götürüp onun psu da denemeyi düşünüyorum müsait olursa. Biosta herhangi bir ses yada anakartta uyarı ışığı farketmedim. Akşam tekrar dikkatlice bakayım yerini öğrenip EZ Debug LED ışığına.
Hafta sonu anakart üzerinden güç bağlantı kablolarını ve ramlari sökerek temizleyip tekrar taktım. 2 Gündür reset atma olayı olmadı. Bir süre daha psu denemeden önce test için kullanmayı düşünüyorum bakalım ne olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı