3600XT ve 2070S nasıldır?

@hyalcinarikan sıcaklık ile ilgili pek bir değer bulamadım ama yabancı sitelerde 2 kişi yükteyken gürültülü çalıştığını söylemiş. Bu da blower tipi kartların genel özelliği zaten. Fan sesi çok rahatsız etmeyecekse iş görür gibi.
Yok fanlar beni pek rahatsız etmez. Sağolun bulduğunuz siteyi de paylaşırsanız sevinirim.
Hocam çok iyi fiyata almissiniz ikisini de hayirli olsun. Islemci 3600'e gore cok daha iyi ve arada 500 TL'lik farka deger diye dusunuyorum (bence AMD bu islemcileri sadece boostclock için cikarmadi illaki BIOS ile gelisecektir) ekran kartina gelecek olursak tek fan olmasi sizi korkutmasin yine asiri derece isinmaz kasa icindeki hava sirkulasyonu iyi tutarsaniz 60 dereceleri gorebilirsiniz.
Çok sağolun sirkülasyon kasa yapısı dışında hangi faktörlerle değişiyor acaba ?

NVIDIA tavsiye etmem çünkü yeni seri çıkar çıkmaz eski serilere performans arttırıcı güncellemeleri vermeyi kesiyorlar uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız AMD alın.
Siz başka bir konuda da vardınız ve yine NVIDIA kötülüyordunuz. Acaba AMD'nin genel müdürü falan mısın? Hep NVIDIA kötülüyorsun bu yüzden sormak istedim.

Hocam güzel fiyata almışsınız iki parçayı da ancak sadece ekran kartı yüksek sesli ve sıcak çalışabilir ama iyi bir hava akışı ile halledilebilir diye düşünüyorum. Onun dışında sıkıntı göremedim, hayırlı olsun.

Benim bildigim sadece kasa yapisi ile baglantili tabii kasanizida acik ve ferah bir yere koymaniz lazim hava almasi için.
Kasa olarak öneriniz var mıdır?
Siz başka bir konuda da vardınız ve yine NVIDIA kötülüyordunuz. Acaba AMD'nin genel müdürü falan mısın? Hep NVIDIA kötülüyorsun bu yüzden sormak istedim.

Hocam güzel fiyata almışsınız, sadece ekran kartı yüksek sesli ve sıcak çalışabilir onun dışında sıkıntı göremedim, hayırlı olsun.
Çok teşekkürler hocam.

Merhabalar, dün akşam incehesap gaming gecesinden 2000 TL’ye 3600XT ve 4400 TL’ ye ASUS 2070S TURBO EVO aldım. Ekran kartının tek fanlı olması beni ısınma sorunu olur mu diye biraz düşündürüyor ve bu konuda pek bir kaynak bulamadım, aynı zamanda 3600X ve 3600XT’nin farklarını da tam kavrayamadım. Bilgisi olan birileri beni aydınlatırsa çok sevinirim, iyi bir alışveriş olup olmadığı hakkında.
İçin rahat olsun 80 derecelerde kullanırsın sorun olmaz. 3600XT bazı edit programlarında %10 daha iyi. Çok büyük farklar yok.

3600 varken gidipte 3600XT almam. Fiyat/performans niteliğini kaybediyor bu sefer. 60 derece 4.6 GHz çalışmasının imkanı yok. Video varsa atarsanız sevinirim.

Uzun bir video çekmeye hazırlanıyordum 4.6'yı gördüğü anı yakalayıp size göstermek için fakat Valorant açtım ve daha yükleme ekranındayken işlemci 4.6'ya boostladı :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer oyunlarda tüm çekirdekler kullanılırken hangi hızda çalıştığını merak ediyorsanız, 4.4 GHz, ortalama olarak. Manual OC ile 4.6 All core görebilir miyim? İyi bir soğutucu ile muhtemelen. Fakat ihtiyaç duymuyorum. Isı ise 60-70 derece arası oyun oynarken, gayet serin.

3600 ve 400-500 TL'lik bir kule soğutucu alsam bile 4.4 all core görebilmem çok zor. Bu işlemci all core 4.4'ü stok soğutucu ve stok ayarlarda rahatlıkla görüyor. Tek çekirdek olarak yine stok olarak 4.6'ya kadar çıkabiliyor gördüğünüz gibi. Bence gayet başarılı bir işlemci. BIOS desteği belki tam oturmamıştır bazı anakartlarda orasını bilemem fakat işlemci silikon kalitesi çok iyi verilen ek bütçeyi hak ediyor.

Hocam güzel fiyata almışsınız iki parçayı da ancak sadece ekran kartı yüksek sesli ve sıcak çalışabilir ama iyi bir hava akışı ile halledilebilir diye düşünüyorum. Onun dışında sıkıntı göremedim, hayırlı olsun.
Nvidia kötülemek "Mercedes'e o kadar para mı verilir? Bin TOFAŞ'a bak keyfine!" demek gibi bir şey oluyor maalesef. Ha Nvidia'nın her şeyi çok mu iyi dersen değil ama en azından yanlışı doğrusundan fazla değil.

Şimdi Nvidia fanboyu geldi diyenler olur, ikisini de kullandım 5700XT almayı düşünüyordum vazgeçtim. AMD soran olursa hala Gaming X 5700XT modelini öneriyorum ancak kendim almam. Nvidia kullanıyorum diye AMD alınmaz da demem.

Kısacası Nvidia'nın daha iyi olduğunu kabullenip yola çıkarsanız siz de şirinleri görebilirsiniz.

İçin rahat olsun 80 derecelerde kullanırsın sorun olmaz. 3600XT bazı edit programlarında %10 daha iyi. Çok büyük farklar yok.
Çok teşekkürler hocam.
Uzun bir video çekmeye hazırlanıyordum 4.6'yı gördüğü anı yakalayıp size göstermek için fakat Valorant açtım ve daha yükleme ekranındayken işlemci 4.6'ya boostladı :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer oyunlarda tüm çekirdekler kullanılırken hangi hızda çalıştığını merak ediyorsanız, 4.4 GHz, ortalama olarak. Manual OC ile 4.6 All core görebilir miyim? İyi bir soğutucu ile muhtemelen. Fakat ihtiyaç duymuyorum. Isı ise 60-70 derece arası oyun oynarken, gayet serin.

3600 ve 400-500 TL'lik bir kule soğutucu alsam bile 4.4 all core görebilmem çok zor. Bu işlemci all core 4.4'ü stok soğutucu ve stok ayarlarda rahatlıkla görüyor. Tek çekirdek olarak yine stok olarak 4.6'ya kadar çıkabiliyor gördüğünüz gibi. Bence gayet başarılı bir işlemci. BIOS desteği belki tam oturmamıştır bazı anakartlarda orasını bilemem fakat işlemci silikon kalitesi çok iyi verilen ek bütçeyi hak ediyor.

Hocam overclock ile mi 4.4 GHz i gördünüz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı