3600XT ve 2070S nasıldır?

11 Fazlı değiller. Gigabyte kendi sitesinde bile artık yazmıyor öyle şeyler. Mosfetlere bakmadan 11 fazlı olup olmadığını anlayamazsınız. Mosfetlere bakmak için ise anakart üzerindeki pasif soğutma bloklarını çıkarmamız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4+3 Diyor burada. Bu videodan sonra Gigabyte 11 Faz ile alakalı tüm reklamlarını kaldırıyor ana sayfasından. Yalan olmasa neden kaldırsınlar size mantıklı geliyor mu? Hayır bu anakartlar gerçekten 11 fazlı olsa neden Tomahawk önersinler millete overclock için? Görünen köy klavuz istemiyor çünkü.

Şu da overclock testleri bahsi geçen Gigabyte anakartlar için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda R7 2700 ile 4.2 GHz 1.4v overclock yapılıyor.

B450 Tomahawk yük altında 60 derece çalışırken B450 Aorus Pro Wifi 98 dereceyi görüyor. Kısacası 3600XT için konuşamam belki fakat diğer XT modellerini kullanmamalısınız bu kadarını söyleyebilirim.

Hocam anakartın sıcaklık üzerinde bu kadar etkisi var mı?
11 Fazlı değiller. Gigabyte kendi sitesinde bile artık yazmıyor öyle şeyler. Mosfetlere bakmadan 11 fazlı olup olmadığını anlayamazsınız. Mosfetlere bakmak için ise anakart üzerindeki pasif soğutma bloklarını çıkarmamız lazım.

4+3 Diyor burada. Bu videodan sonra Gigabyte 11 Faz ile alakalı tüm reklamlarını kaldırıyor ana sayfasından. Yalan olmasa neden kaldırsınlar size mantıklı geliyor mu? Hayır bu anakartlar gerçekten 11 fazlı olsa neden Tomahawk önersinler millete overclock için? Görünen köy klavuz istemiyor çünkü.

Şu da overclock testleri bahsi geçen Gigabyte anakartlar için:

Bu videoda R7 2700 ile 4.2 GHz 1.4v overclock yapılıyor.

B450 Tomahawk yük altında 60 derece çalışırken B450 Aorus Pro Wifi 98 dereceyi görüyor. Kısacası 3600XT için konuşamam belki fakat diğer XT modellerini kullanmamalısınız bu kadarını söyleyebilirim.

Anakartın hangi özelliği bu farkı yatatmasında etkili oluyor? Seçerken buna dikkat etmek açısından soruyorum.
2070 Super gibi güçlü ve güzel bir karta seçilebilecek en vasat modeli almışsın. Ekran kartına güzel yük bindirecek 1-2 AAA oyun (RDR2, Metro Exodus vb.) oyna ve sıcaklık değerlerine bak 1-2 saatten sonra. Sıcaklık 80 üzerine kolayca çıkıyorsa değiştirmeni öneririm. 75-80 seviyelerinde takılıyorsa kasa ve parça temizliğini aksatmazsan idare edersin.

Sizce kartı bu modelle değiştirmeli miyim ?

Son düzenleme:
Hocam anakartın sıcaklık üzerinde bu kadar etkisi var mı?

Anakartın hangi özelliği bu farkı yatatmasında etkili oluyor? Seçerken buna dikkat etmek açısından soruyorum.

Sizce kartı bu modelle değiştirmeli miyim?

Anakart üzerindeki fazlar aracılığı ile işlemciye temiz güç veriliyor. İşlemciler çok güç tüketebiliyor özellikle overclock yapıldığı zaman ve bu durumda anakart üzerindeki fazlar kaliteli değilse ya da yeterli sayıda değilse ısınması gayet doğal. Genel olarak ne kadar fazla faz o kadar iyi diyebiliriz.

Ama hayır faz sayısını anakart üzerindeki işlemci soketine yakın "kutucukları" (bunlara choke deniyor) sayarak belirleyemezsiniz koruyucu bloğun altındaki mosfetleri incelemeniz gerekir bunun için. Neyse sonuç olarak overclock yapmak istiyorsanız ve bütçeniz kurtarıyorsa B550'lere bakın. B450 Tomahawk Max ya da B550-A PRO iyi modeller, daha yukarısına ihtiyacınız yok açıkçası 3600XT için. X570'ler ise gereksiz pahalı. Daha kötü anakart alırsanız dünyanın sonu mu? Hayır değil ama çok düşük S2H gibi bir model almayın.

Ekran kartına gelirsek bu modelin soğutması daha iyidir muhtemelen, 3 fanlı bir model sonuçta. Fakat ne bu modeli ne de Palit firmasını iyi tanımıyorum. Siz yine araştırmanızı yapın.

Son düzenleme:
Anakart üzerindeki fazlar aracılığı ile işlemciye temiz güç veriliyor. İşlemciler çok güç tüketebiliyor özellikle overclock yapıldığı zaman ve bu durumda anakart üzerindeki fazlar kaliteli değilse ya da yeterli sayıda değilse ısınması gayet doğal. Genel olarak ne kadar fazla faz o kadar iyi diyebiliriz.

Ama hayır faz sayısını anakart üzerindeki işlemci soketine yakın "kutucukları" (bunlara choke deniyor) sayarak belirleyemezsiniz koruyucu bloğun altındaki mosfetleri incelemeniz gerekir bunun için. Neyse sonuç olarak overclock yapmak istiyorsanız ve bütçeniz kurtarıyorsa B550'lere bakın. B450 Tomahawk Max ya da B550-A PRO iyi modeller. X570'ler ise gereksiz pahalı.

Ekran kartına gelirsek bu modelin soğutması daha iyidir muhtemelen, 3 fanlı bir model sonuçta. Fakat ne bu modeli ne de Palit firmasını iyi tanımıyorum. Siz yine araştırmanızı yapın.
Hocam ben bu anakartı almak istiyorum da bilginiz var mı nasıl olduğu konusunda?
Asrock B450 Pro4 Socket AM4, 4 Slot Ram Yuvası, DDR4 3200MHz+ (OC), Quad CrossFireX, Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DP, VGA ATX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon) | Teknobiyotik

B450 Gaming Plus MAX bakabilirsiniz.

Asrock Pro4 alabilirsiniz eğer bütçeniz kurtarmıyorsa ama Gaming Plus MAX, Tomahawk MAX gibi anakartlar kadar iyi overclock yapamazsınız o kadar. Dünyanın sonu değil ama söyleyeyim istedim.

Son düzenleme:
B450 Gaming Plus MAX bakabilirsiniz.

Asrock Pro4 alabilirsiniz eğer bütçeniz kurtarmıyorsa ama Gaming Plus MAX, Tomahawk MAX gibi anakartlar kadar iyi overclock yapamazsınız o kadar. Dünyanın sonu değil ama söyleyeyim istedim.
Açıkcası overclocksuz aldığınız performansı görünce overclock etmeye ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum işlemciyi, ekran kartını da palit alırsam oc düşünebilirim şu anki kartın soğutması yetersiz kalır. Asrock ile sizin OC’suz performansı alabilir miyim 3600XT’den?

Açıkcası overclocksuz aldığınız performansı görünce overclock etmeye ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum işlemciyi, ekran kartını da palit alırsam oc düşünebilirim şu anki kartın soğutması yetersiz kalır. Asrock ile sizin OC’suz performansı alabilir miyim 3600XT’den?

Tahminen evet. Belki çok ufak farklar olur o kadar. Ekran kartına overclock yapma ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum bu CPU+GPU kombosu her oyunu yüksek FPS ile oynatacaktır sizin dikkat etmeniz gereken tek şey soğutma olsun, kasanızda yoksa 2-3 tane ucuz fan ekleyin mutlaka.

Tahminen evet. Belki çok ufak farklar olur o kadar. Ekran kartına overclock yapma ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum bu CPU+GPU kombosu her oyunu yüksek FPS ile oynatacaktır sizin dikkat etmeniz gereken tek şey soğutma olsun, kasanızda yoksa 2-3 tane ucuz fan ekleyin mutlaka.
İlerde render işlerinde ihtiyaç duyarsam diye Asrock anakartla CPU’mu overclocklasam ne kadar performans alabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı