3600XT ve 2070S nasıldır?

@304191 1-2 ay önce ben de o arkadaş gibi düşünüyordum ama şu anda geçerliliğini yitirdi. İlk çıktığında 2300 TL etiketiyle satılıyordu 3600XT ve o sıralar 3300X 1150 TL'ydi. 3300X'in oyun performansını, boost gücünü, 3600'e kadar rakip tanımadığını vb. biliyorsun. 2 çekirdek için 2 kat fiyat olmuyordu.

Şimdi ne oldu 3300X stokları bitti, en ucuz 3600 1500 TL'yi geçti. Doğal olarak da 3600XT konu sahibi gibi kişiler için 2000 TL'ye alınabilecek bir işlemci oldu. Hem de dolar bu seviyedeyken. Wraith Spire o performansı kaldırabiliyorsa f/p olarak oldukça iyi görünüyor.

Dostum 14 gün iade hakkın var hiç kendini sıkıntıya sokma ürün gelsin kutusunu açma bile. Biraz daha araştır gerekirse düz 2070 al ama soğutması iyi olsun. Modeli kafanda netleştirince de direkt iade işlemlerini başlat.

Haklısınız 1070 TL'ye 3300X satılıyordu mesela QP'de, nereden baksanız 3600XT'nin yarı fiyatına fakat stoklar eridi gitti tabi. Wraith Spire çok iyi bir soğutucu değil fakat bu işlemciye oyun oynamak için fazla fazla yetiyor. Ek soğutucuya vermediğiniz para elbette cebinize kalıyor, öbür türlü önermezdim zaten bu modeli. Diğer XT modellerinde soğutucu gelmiyor mesela, hoş değil.

O halde çok iyiymiş hocam. Sağolun bilgilendirdiğiniz için.

Hayırlı olsun şimdiden, kasanızın hava aldığından emin olun yeterli.

Kasa tavsiyeniz var mıdır hocam?
Zaten planım o şekilde şu anlık, teşekkürler tavsiye için.

Hayır overclock yapmadım. Gerek görmedim performans çok iyi.
İnsanın 1.24 volt ile 4.1GHZ ' e çıkamayınca canı çekiyor yahu.
Gigabayte B450 Gaming X ile 3600XTkullanılabilir değil mi? 11 Fazlı bir anakart.

Kasa tavsiyeniz var mıdır hocam?

Zaten planım o şekilde şu anlık, teşekkürler tavsiye için.

Önü ızgaralı, bol hava alabilen bir model tavsiye ederim. P300A ve P400A güzel kasalar mesela. Fakat daha ucuz modeller var, konu açabilirsiniz bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre tavsiye verirler, ben her markanın modellerini iyi bilmiyorum kasa tecrübem Cooler Master ve Phanteks'den ibaret.

İnsanın 1.24 volt ile 4.1GHZ ' e çıkamayınca canı çekiyor yahu.
Gigabayte B450 Gaming X ile 3600XTkullanılabilir değil mi? 11 Fazlı bir anakart.

Kullanabilirsiniz fakat overclock ve genel performans için net konuşamam. 3600 ile VRM sıcaklıkları fazlaa yükselmiyorsa sıkıntı olmayacaktır, fakat VRM'ler ne kadar güçlüyse overclock performansınız o kadar yüksek oluyor bunu belirtmekte fayda var. Gigabyte 11 Faz konusunda yalan söylüyor en azından aorus modelleri için bunu biliyorum sadece, Aorus serisi için 11 Fazlı premium bir anakart gibi piyasaya sürdüler fakat sonradan rezil oldular.

Uzun lafın kısası sorun olacağını sanmıyorum. Sadece bilmediğim bir model. Bilmediğim bir ürün için kesin konuşmak istemiyorum.

Son düzenleme:
11 Faz konusu da gerçek bu arada.
Anakartım da OC potansiyeli var fakat benim işlemci silikonu bayat çıktı.

11 Faz konusu da gerçek bu arada.
Anakartım da OC potansiyeli var fakat benim işlemci silikonu bayat çıktı.

11 Fazlı değiller. Gigabyte kendi sitesinde bile artık yazmıyor öyle şeyler. Mosfetlere bakmadan 11 fazlı olup olmadığını anlayamazsınız. Mosfetlere bakmak için ise anakart üzerindeki pasif soğutma bloklarını çıkarmamız lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4+3 Diyor burada. Bu videodan sonra Gigabyte 11 Faz ile alakalı tüm reklamlarını kaldırıyor ana sayfasından. Yalan olmasa neden kaldırsınlar size mantıklı geliyor mu? Hayır bu anakartlar gerçekten 11 fazlı olsa neden Tomahawk önersinler millete overclock için? Görünen köy klavuz istemiyor çünkü.

Şu da overclock testleri bahsi geçen Gigabyte anakartlar için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda R7 2700 ile 4.2 GHz 1.4v overclock yapılıyor.

B450 Tomahawk yük altında 60 derece çalışırken B450 Aorus Pro Wifi 98 dereceyi görüyor. Kısacası 3600XT için konuşamam belki fakat diğer XT modellerini kullanmamalısınız bu kadarını söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…