Çok teşekkürler hocam.
Hocam overclock ile mi 4.4 GHz i gördünüz?
O halde çok iyiymiş hocam. Sağolun bilgilendirdiğiniz için.Hayır overclock yapmadım. Gerek görmedim performans çok iyi.
@304191 1-2 ay önce ben de o arkadaş gibi düşünüyordum ama şu anda geçerliliğini yitirdi. İlk çıktığında 2300 TL etiketiyle satılıyordu 3600XT ve o sıralar 3300X 1150 TL'ydi. 3300X'in oyun performansını, boost gücünü, 3600'e kadar rakip tanımadığını vb. biliyorsun. 2 çekirdek için 2 kat fiyat olmuyordu.
Şimdi ne oldu 3300X stokları bitti, en ucuz 3600 1500 TL'yi geçti. Doğal olarak da 3600XT konu sahibi gibi kişiler için 2000 TL'ye alınabilecek bir işlemci oldu. Hem de dolar bu seviyedeyken. Wraith Spire o performansı kaldırabiliyorsa f/p olarak oldukça iyi görünüyor.
O halde çok iyiymiş hocam. Sağolun bilgilendirdiğiniz için.
Kasa tavsiyeniz var mıdır hocam?Haklısınız 1070 TL'ye 3300X satılıyordu mesela QP'de, nereden baksanız 3600XT'nin yarı fiyatına fakat stoklar eridi gitti tabi. Wraith Spire çok iyi bir soğutucu değil fakat bu işlemciye oyun oynamak için fazla fazla yetiyor. Ek soğutucuya vermediğiniz para elbette cebinize kalıyor, öbür türlü önermezdim zaten bu modeli. Diğer XT modellerinde soğutucu gelmiyor mesela, hoş değil.
Hayırlı olsun şimdiden, kasanızın hava aldığından emin olun yeterli.
Zaten planım o şekilde şu anlık, teşekkürler tavsiye için.Dostum 14 gün iade hakkın var hiç kendini sıkıntıya sokma ürün gelsin kutusunu açma bile. Biraz daha araştır gerekirse düz 2070 al ama soğutması iyi olsun. Modeli kafanda netleştirince de direkt iade işlemlerini başlat.
İnsanın 1.24 volt ile 4.1GHZ ' e çıkamayınca canı çekiyor yahu.Hayır overclock yapmadım. Gerek görmedim performans çok iyi.
Kasa tavsiyeniz var mıdır hocam?
Zaten planım o şekilde şu anlık, teşekkürler tavsiye için.
İnsanın 1.24 volt ile 4.1GHZ ' e çıkamayınca canı çekiyor yahu.
Gigabayte B450 Gaming X ile 3600XTkullanılabilir değil mi? 11 Fazlı bir anakart.
11 Faz konusu da gerçek bu arada.Önü ızgaralı, bol hava alabilen bir model tavsiye ederim. P300A ve P400A güzel kasalar mesela. Fakat daha ucuz modeller var, konu açabilirsiniz bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre tavsiye verirler, ben her markanın modellerini iyi bilmiyorum kasa tecrübem Cooler Master ve Phanteks'den ibaret.
Kullanabilirsiniz fakat overclock ve genel performans için net konuşamam. 3600 ile VRM sıcaklıkları fazlaa yükselmiyorsa sıkıntı olmayacaktır, fakat VRM'ler ne kadar güçlüyse overclock performansınız o kadar yüksek oluyor bunu belirtmekte fayda var. Gigabyte 11 Faz konusunda yalan söylüyor en azından aorus modelleri için bunu biliyorum sadece, Aorus serisi için 11 Fazlı premium bir anakart gibi piyasaya sürdüler fakat sonradan rezil oldular.
Uzun lafın kısası sorun olacağını sanmıyorum. Sadece bilmediğim bir model. Bilmediğim bir ürün için kesin konuşmak istemiyorum.
11 Faz konusu da gerçek bu arada.
Anakartım da OC potansiyeli var fakat benim işlemci silikonu bayat çıktı.