3600XT ve 2070S nasıldır?

Hocam anakartın sıcaklık üzerinde bu kadar etkisi var mı?
Anakartın hangi özelliği bu farkı yatatmasında etkili oluyor? Seçerken buna dikkat etmek açısından soruyorum.

Sizce kartı bu modelle değiştirmeli miyim ?

Son düzenleme:

Anakart üzerindeki fazlar aracılığı ile işlemciye temiz güç veriliyor. İşlemciler çok güç tüketebiliyor özellikle overclock yapıldığı zaman ve bu durumda anakart üzerindeki fazlar kaliteli değilse ya da yeterli sayıda değilse ısınması gayet doğal. Genel olarak ne kadar fazla faz o kadar iyi diyebiliriz.

Ama hayır faz sayısını anakart üzerindeki işlemci soketine yakın "kutucukları" (bunlara choke deniyor) sayarak belirleyemezsiniz koruyucu bloğun altındaki mosfetleri incelemeniz gerekir bunun için. Neyse sonuç olarak overclock yapmak istiyorsanız ve bütçeniz kurtarıyorsa B550'lere bakın. B450 Tomahawk Max ya da B550-A PRO iyi modeller, daha yukarısına ihtiyacınız yok açıkçası 3600XT için. X570'ler ise gereksiz pahalı. Daha kötü anakart alırsanız dünyanın sonu mu? Hayır değil ama çok düşük S2H gibi bir model almayın.

Ekran kartına gelirsek bu modelin soğutması daha iyidir muhtemelen, 3 fanlı bir model sonuçta. Fakat ne bu modeli ne de Palit firmasını iyi tanımıyorum. Siz yine araştırmanızı yapın.

Son düzenleme:
Hocam ben bu anakartı almak istiyorum da bilginiz var mı nasıl olduğu konusunda?
Asrock B450 Pro4 Socket AM4, 4 Slot Ram Yuvası, DDR4 3200MHz+ (OC), Quad CrossFireX, Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DP, VGA ATX Anakart (Ryzen 3000 Serisi Uyumlu Versiyon) | Teknobiyotik

B450 Gaming Plus MAX bakabilirsiniz.

Asrock Pro4 alabilirsiniz eğer bütçeniz kurtarmıyorsa ama Gaming Plus MAX, Tomahawk MAX gibi anakartlar kadar iyi overclock yapamazsınız o kadar. Dünyanın sonu değil ama söyleyeyim istedim.

Son düzenleme:
Açıkcası overclocksuz aldığınız performansı görünce overclock etmeye ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum işlemciyi, ekran kartını da palit alırsam oc düşünebilirim şu anki kartın soğutması yetersiz kalır. Asrock ile sizin OC’suz performansı alabilir miyim 3600XT’den?

Tahminen evet. Belki çok ufak farklar olur o kadar. Ekran kartına overclock yapma ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum bu CPU+GPU kombosu her oyunu yüksek FPS ile oynatacaktır sizin dikkat etmeniz gereken tek şey soğutma olsun, kasanızda yoksa 2-3 tane ucuz fan ekleyin mutlaka.

İlerde render işlerinde ihtiyaç duyarsam diye Asrock anakartla CPU’mu overclocklasam ne kadar performans alabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…