370 TL SSD Tavsiyesi

Sizce hangi SSD yi almalıyım

  • Samsung Evo 860 250 GB M2 SSD

    Oy: 41 91,1%
  • Kingston A2000 250 GB M2 SSD

    Oy: 4 8,9%

  • Oy verenlerin toplamı
    45
860 Evo iyidir. Uzun yıllar ekstrem bir performans kaybı olmadan kullanılıyor genellikle. Diğer SSD hakkında bir bilgim yok.
 
Samsung, Kullanıma bağlı olsa da çok dayanıklı ve kronik bir sorunu yok. Ayrıca o SSD sandığınız M.2 modelleri kadar hızlı değildir çünkü Sata bir modeldir NVMe modeller gibi bağlantı yapmadığından hızı kat kat düşük. Ondan dolayı Kingston A2000 240 GB M.2 modelini tercih edebilirsiniz. Ayrıca M.2 modellerinin hızları ne kadar gözünüzü doldursa da Render vs işler yapmıyorsanız gündelik kullanım, açılış sürelerine maksimum 2-3 saniye etki edecektir.
 
Kingston A2000 öneririm. Bir tarafta SATA SSD bir tarafta ise DRAM'i bulunan gayet kaliteli bir M.2 SSD. Isınma sorunu falan da yok. Aynı fiyata kaliteli bir M.2 varken SATA alınması pek mantıklı değil.
Bu konudaki @kino 'nun yazdığı mesajı okumanızı öneririm.
 
@f3turan aldın mı memnun musun bu arada? Oylamada belirtilen Kingston NVMe diye düşünüyorum, ben SATA SSD ile NVMe'yi kıyaslamam bile arada kaç kat hız farkı var. Kingston da gayet iyi marka. İkisi de NVMe veya SATA ise Samsung alınır, Kingston olan NVMe ise Kingston alınır.

Bu arada güç kaynağı bugün de gelmedi. Yarın pazartesi bir zahmet gelsin artık. Bir de inceleme konusunu açarken tam olarak bu zımbırtının olayı nedir Japon kapasitör, rulman falan. Eklemiş olurum. Ürün linkinde bayağı şey yazıyor ama anlamıyorum 3,5 yıllık C4 kullanıcısı olarak.

 
Sizce hangisini almalıyım yada önerileriniz varsa neler?
Dostum kesinlikle 480gb altı alma. Büyük hata yaparsın. Toshiba yı da gönül rahatlığı ile alabilirsin. 2 aletimde de kullanıyorum ve kusursuz. 1 tane de hi-level kullanıyorum. Kesinlikle fark yok hızlarında. Sadece mekanik olarak toshiba üstün ve aralarında da fiyat farkı yok denecek kadar az. Garantisi olduktan sonra ikisinden de korkma. Bütçene hangisi uygunsa al. Kafa yorma fazla yani. Hızları aynı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı