3700 TL R9 390 Tabanlı Sistem Tavsiyesi

Şu 3,5 GB olayı AMD fanboylarının ağzına sakız oldu. R9 390, 8 GB ile insanları gözünü boyuyor ama 8 GB VRAM'in hakkını veremiyor. 8 GB VRAM kullanacak bir oyunu açsın da görelim. 8 GB ama yine de GTX 970'e fark atamıyor. Acaba neden? Çünkü bunlar göz boyamak için. AMD eski GPU'larını biraz değiştirip VRAM ve bit sayısını artırıp önümüze koyuyor. R9 390 parasını hakediyor ama bence GTX 970 daha mantıklı. Hem daha az güç harcıyor hem de O.C ile GTX 980'i geçiyor. R9 390'ı 6 GB'da yapsaydılar aynı performansı verirdi ama GTX 970'i 5 GB yapsaydılar acayip şeyler olabilirdi. Yapmamalarının nedeni de GTX 980'i geçme ihtimali olması.
Konu dışına çıktım ama bunu yazmasaydım içimde kalırdı.

Bilgilendirdiğin için sağol hocam bu durumda gtx 970 tabanlı bir sistem mi almalıyım acaba ?

R9 390 da yanında xsplit gamecaster veriyor sanırım. Shadowplay dan daha iyi değil midir ?

Şu 3,5 GB olayı AMD fanboylarının ağzına sakız oldu. R9 390, 8 GB ile insanları gözünü boyuyor ama 8 GB VRAM'in hakkını veremiyor. 8 GB VRAM kullanacak bir oyunu açsın da görelim. 8 GB ama yine de GTX 970'e fark atamıyor. Acaba neden? Çünkü bunlar göz boyamak için. AMD eski GPU'larını biraz değiştirip VRAM ve bit sayısını artırıp önümüze koyuyor. R9 390 parasını hakediyor ama bence GTX 970 daha mantıklı. Hem daha az güç harcıyor hem de O.C ile GTX 980'i geçiyor. R9 390'ı 6 GB'da yapsaydılar aynı performansı verirdi ama GTX 970'i 5 GB yapsaydılar acayip şeyler olabilirdi. Yapmamalarının nedeni de GTX 980'i geçme ihtimali olması.
Konu dışına çıktım ama bunu yazmasaydım içimde kalırdı.

i5 6500 ile gtx 970 karışımı bir sistem mi daha faydalıdır ?
Yoksa i5 4460 ile mi rica etsem bu tarz bir sistem yazar mısın? fiyat dahilinde.

Anakartı Z170 Chipset'li tavsiye ederim. İmzamdaki sistemide alabilirsin.
Fiyat ne yapıyor bunda hocam ?

Bütçeyi biraz aştı ama iyi bir monitör almak isterseniz bu fiyatı vereceksiniz.
Eki Görüntüle 117468

Hocam sağol ama fiyatı aşmam mümkün değil.

Bu sistemi öneririm. (Güncellendi.)
Eki Görüntüle 117478

Hangi firma bu hocam fiyatlar baya uygun vatanda 1.300 TL üzeri ekran kartı.

Eki Görüntüle 117474Bu sistemi tavsiye ederim canavar gibi bir sistem oldu. Bazıları GTX970 önerir nedeni ise Nvidia tarafında Shadowplay gibi avantajlar var fakat kullanmıyosanız bir anlamı yok gibi. R9 390'da canavar gibi bir kart bu sistemi öneririm gayet güzel bir sistem oldu.

Ekran kartı markasına takıldım yalnız hocam sosyalde pek tavsiye etmiyorlar.

Benim yüzümden GTX 970 alıp sonradan pişman olmanı istemem. İkisi de iyidir ben sadece bazı yanlışları ifşa ettim.
Hocam şimdi bilgi olarak çok zayıfım kendimce okuyup bakıp bir şeyler görüp yorumladım eğer bu yanlış ise daha mantıklı olan ne ise onu yapayım. Ama daha sonra gtx 970 alıp pişman olursam demişsiniz o zaman ne yapayım şimdi ben zaten buraya konu açmamdaki maksat bu yani . Elimde 3.700 TL var en güzel en iyi şekilde değerlendirmek sonra vay efendim keşke böyle alsaymışım dememek için buradayım.

Sinerji.gen.tr:
2100 tl ekran kartsız.png

400 liralık monitör + 1300 liralık ekran kartı (R9 390 yada GTX 970)
Mesela: MSI R9 390 Gaming 8GB GDDR5 512Bit 2Dvi Hdmi DP
R9 390 alırsanız pişman olma olasılığınız daha düşük.

*Sistem toplarken tek bir siteden almayın bence.
*Mesela sineji gayet uygun ve güvenli ama her şeyin en uygunu olmuyor.
*Örneyin i5 6500 ü 660 tl ye alabildiğiniz güvenli siteler var.
*Bunuda çok kısa şekilde haledebilirsiniz.
* (Ürün ismi en ucuz) die google de aratırsanız sizin için daha yararlı olabilir .
Yani 3.800 lük sistemi 3500 e toplayabilirsiniz.
Tavsiye siteler :Akakçe-Cimri-Vb birçok site var.
Hadi ai<e kolay gelsin Hayırlı olsun İnşallah.

2 hafta önce topladığım ve her şeyinden sonsuz mutlu olduğum yeni sistemim tam size göre hocam. Ben de çok araştırdım çok başlık açtım. Kendime ve bütçeme göre en iyi performansı çıkardığımı düşünüyorum seninle aynı fiyata. Buyur.

Dosya Ekleri

• sistem.png
    sistem.png
    37,9 KB · Görüntüleme: 179
MSI B85 Gaming Anakart
İ7 4790K 4.00Ghz İşlemci
16Gb DDR 1600Mhz Ram
Asus Strix GTX970 4Gb 256Bit Ekran Kartı
Kingston 240GB SSD
Seagate 1TB 7200Rpm HDD
Zalman Z12 Plus Kasa
Akasa Piko Cpu Fan
Corsair CX 750W Power

Bu donanımı uygun fiyata sayabilirim sana. PC dükkanı olan arkadaş sözüne güvendiği biri için toparladı 4 gün önce. Söz veren kişide tlf larına bakmadığından dolayı cihazı kârsız şekilden dolayı satmayı düşünüyor. İçerisinde istemediğin parçaları çıkara biliriz.

SSD sini çıkarırsak 4000 Tl ye mal edebilirim sana.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı