3700X sistem toplama

Freqmaster

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

İşlemci ve anakart almak istiyorum aslında aklımda Ryzen 3700X modeli var gelecekte 3-4 yıl bir daha işlemciye para vermemek için bunu seçtim ve fanıda gerçekten kaliteli gözüküyor bu işlemciye uyumlu çok pahalı olmayan Max. 1500-2000 TL'ye kadar bir anakart almak istiyorum ama bu işlemciye uyumlu düzgün bir anakart bulamadım kafam çok karıştı. Yardımlarını bekliyorum bu konuda.

Mevcut ekran kartım MSI GTX 1070 8 GB 256 Bit. 3700X işlemci ile bir darboğaz ya da sistemde aksama yaşar mıyım?

Herkese saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen sen ol, Aorus al. Bu bütçeye alabileceğin en iyi model. Asus'dan uzak dururdum ben senin yerinde olsam.

Teşekkür ederim peki bu aurus alsam anakart işlemci ve ekran kartı iş yapar mı ekran katının biraz düşük kaldığının farkındayım ama darboğaz Falan diyorlar yada aksama yapar gibi şeyler okudum çoğu yerde en büyük endişem ekran kartı

X570 3700X için gereksizin ötesinde. Tomahawk Max alın geçin, yeter de artar bile.
3700X gibi bir işlemci 600 liralık B450 anakartlarda bile sıkıntısız çalışıyorken X570 önermek nasıl bir şeydir anlamıyorum.

X570 3700X için gereksizin ötesinde. Tomahawk Max alın geçin, yeter de artar bile.
3700X gibi bir işlemci 600 liralık B450 anakartlarda bile sıkıntısız çalışıyorken X570 önermek nasıl bir şeydir anlamıyorum.
Ryzen 3900X de A320 kartlarda sorunsuz çalışıyor, YouTube'da testleri var. O zaman B450'ye de gerek yok.

@Shimada Sensei
Ne derseniz deyin 3700X için X570 aşırı gereksiz. Tomahawk Max birçok giriş seviyesi X570 anakarttan daha iyi. İşe sadece çipset ismi olarak bakmayın. PCIe gen 4 şaka gibi zaten, daha 970 Evo'yu geçemediler ve fiyatları çok abartı pahalı. Tomahawk Max'ta 3900X ile overclock dahi yapılabiliyorken, bunu kaldıran VRM dayanıklılığı ve soğutması varken X570'e para bayılmak gereksizdir. Sizin A320 ile örnek vermeniz çok alakasız olmuş. Ben stabil çalışmasından bahsediyorum. İleride R9'a geçmeyecekseniz ben para çar çöp etmek derim şahsen ki R9'a geçmeyi B450 kartlar bile yapabiliyor, sadece zorlanıyorlar biraz. 3700X ile overclock dahi yapabilirsiniz yoksa birçok B450 anakartta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı