3800TL Oyun İçin GTX 1080 Sistem Toplama

@ndara12 Sanirim @Lactuca hocamiz cevabini vermis :). Ben guzel bir dille uyardim sen ne bu artislikler demeler felan. 4K icin tasarlanan karti 1080P'de kullanmaya kalkarsan mal gibi bosa para vermis olursun. Tam verim alamazsin karttan. Ikinci husu GTX 1080 gibi bir karta i5 6400 koyman basli basina hata ki zaten 1080P'de oynayan biri zaten tam verim alamazken islemcisi de dusuk oldugu icin o tam verim alamamayi en tepe de hissedecektir.. Bir daha bilmeden artislikler felan diye atip tutma...

@ndara12 Sanirim @Lactuca hocamiz cevabini vermis :). Ben guzel bir dille uyardim sen ne bu artislikler demeler felan. 4K icin tasarlanan karti 1080P'de kullanmaya kalkarsan mal gibi bosa para vermis olursun. Tam verim alamazsin karttan. Ikinci husu GTX 1080 gibi bir karta i5 6400 koyman basli basina hata ki zaten 1080P'de oynayan biri zaten tam verim alamazken islemcisi de dusuk oldugu icin o tam verim alamamayi en tepe de hissedecektir.. Bir daha bilmeden artislikler felan diye atip tutma...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Gpu 99% kullanım hehehe darboğaz nerede zaten gtx 1080 sistem istiyorsa demek oyun bilgisayarı olacaktır oyun amaçlı ilk önce laf edeceksen işlemciyi biraz araştır.Dostum sen darboğazı anlayamamışsın irternetten araştır öğren gel burada sağlıklı bir şekilde konuş.(4K monitorum var ondan dolayı böyle sistem topluyorum bütçe dışına çıkmamak için böyle sistem topluyorum zaten bu işlemci aldıkdan sonra 9 ay sonra yeni bir işlemci alacağım ben de biliyorum i7 7700K koymayı)

Son düzenleme:
4k monitor alamıyorsan 1080p monitor alacak gücün varsa zevkine GTX 1080 aldıysan paranı cöpe atmıssın demektir. Bu aynı ferrarin var ama onu sürecek güzel bir yolun yok. Köy yolunda ferrari sürmeye benziyor.

Zevk alamazsın.

@Ahmet Yoğurtcuoğlu Bilmeden atma. Bilmislik de taslama. Madem cok kararlisin git i5 6400 ve GTX 1080 al tamam kardesim hadi. Sonra neden oyun donuyor, neden performans alamiyorum soyle boyle...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğün gibi Bazen GPU kullanımı %65'lerde bazen %75'lerde. Buyur al GTX 1080.
Saçma sapan şeyler öneriyorsunuz ne yaşıyorsunuz anlamadım.

Siz bu kafayla i3 ile GTX 1080 alırsınız. 760P'de hem de.

Bütün herkes akıllsız bi siz akıllısınız ne gerek var i7'ye? Nasıl olsa i5 6400 GTX 1080'e darboğaz yapmıyor!

@Ahmet Yoğurtcuoğlu Technopat testlerinde i5 6400'den daha iyi bir işlemci kullandılar ve günümüzdeki yazılımlar gereğiyle belli bir FPS'nin üstüne çıkamadı. Yani bunun sadece darboğaz ile bir alakası yok. Kaldıki tek bir teste bakarak darboğaz olup olmadığına karar veremezsiniz. 1080p'de, 1080'den daha düşük kartlarla da aynı performansı alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı