3800TL sistem toplama

ReallyNigga?

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar az önce siparişini verdiğim 3870TL bütçeli oyun bilgisayarımın parçaları bu şekilde;

Intel Core i3 9100F 3.6Ghz LGA1151 6MB Cache Işlemci
GIGABYTE H310M S2V 2.0 2666MHz(OC) DDR4 Soket 1151 DVI VGA mATX Anakart
Inno3D GTX1650 Super Twin x2 OC 4GB 128Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16
Aerocool Split RGB Full Acrylic 500W Midi Tower Siyah Kasa (AE SPLT 500
)
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010

Alırken anakartımın BIOS sürümünün 9. nesil işlemcilere uygun olup olmaması gibi konulara dikkat etmeye çalıştım. Bilgisayar toplamayla ilgili bilgilerim üç yıl önceden aklımda kalan birkaç ufak tefek bilgi olduğu için, kendimden ve her şeyi doğru yaptığımdan emin olamadım. O yüzden sormakta fayda vardır diyorum ve sizden yardım istiyorum. Bu parçalar birlikte düzgün çalışır mı? Hatalı yaptığım bir şey var mıdır? Örneğin PSU'nun pın çıkışları, GPU'nla uyumlu değil gibi gözden kaçırdığım bir şey varsa aydınlatırsanız çok mutlu olurum. İptal etme şansım varken iptal edeyim.

İptal etmenizi tavsiye ederim ben. Aşağıdaki sistem 250-300 TL aşıyor bütçeyi ama parçalarını özelleştirerek bütçenize uygun bir şey çıkarabilirsiniz.

Eğer bu kadar aşamazsanız şunları yapın.
  • Kasayı FSP 500-AHBC + ZM-T6 olarak değiştirin.
  • SSD olmayan sistem tavsiye edilmiyor 120 GB SSD + 500 GB HDD bakabilirsiniz.

Hocam imzandan gördüm, sipariş ettiğim kasayı ve PSU'yu kullanıyorsun. Nasıl, memnun musun?
Bir de imzanızda 320Gb. HDD 120Gb. SSD kullandığınız gördüm. SSD için gerçekten HDD düşürmek mantıklı mı? Evet, her açılışta hayatımızdan 5 saniye kadar kurtarabilir, ama sonuçta oyun odaklı bir sistem ve bu gün ne yazık ki GTA V bile 109 Gb ve 500Gb'lik HDD şu an kullandığım laptop için bile yeterli değil. (GTA 4, Fallout New Vegas, ETS2, HOI4 dışında pek bir şey yüklü değil ve yinede sadece 140Gb boş yerim var.)

i3 9.nesil ve altı ve Ryzen 3'lü sistem almazdım ben olsam daha ucuza bu sistemlerden güçlü sistemler var mesela YouTube'da yabancı kanallara göz atmanı tavsiye ederim. Adam akıllı sistem toplayacak olsaydım o zaman paraya kıyardım.

Bir örnek verebilir misiniz acaba bütçemi aşmayacak şekilde?

İptal etmenizi tavsiye ederim ben. Aşağıdaki sistem 250-300 TL aşıyor bütçeyi ama parçalarını özelleştirerek bütçenize uygun bir şey çıkarabilirsiniz.

Eğer bu kadar aşamazsanız şunları yapın.
  • Kasayı FSP 500-AHBC + ZM-T6 olarak değiştirin.
  • SSD olmayan sistem tavsiye edilmiyor 120 GB SSD + 500 GB HDD bakabilirsiniz.
Hocam bu sistem 3600TL civarına denk geliyor HDD'i koymayı unuttunuz sanırım. Bu arada RAM' için o RAM yerine bu RAM'i öneririm; Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı

Merak etmeyin bütçenizi zaten aşmaz bu sistemler hatta cebinize para kalacak ama işlemciler çok güçlü eski tip işlemciler oluyor fakat performansları giriş seviyesi yeni işlemcilerden iyi bu işlemciler Intel Xeon işlemciler overclock yapılıyor mesela basit bir Xeon işlemci 4 Core 8 thread i3 9100F( 1, 5 yaşında) 4 Core 4 thread Ryzen 3 1200 (3 yaşında) 4 Core 4 thread aradaki fiyat farkı 400 TL 500TL bu Xeon işlemciler GHz olarak da bu işlemciler ile aynı seviyelere ulaşıyor hatta 6 Core 12 thread lıkları bile var. Anakart DDR3 8 GB RAM kullanırsınız ya da 16 fiyatı DDR4'e göre daha az olacaktır anakart ise ASUS daha ucuza denk gelir M.2 SSD kullanmamışsınız SATA 3 destekli anakart SSD bunada uyar. Ekran kartı güzel bir şey alırsınız şimdi birçok kişi diyecek eski işlemci evet eski olabilir ama bunlar zaten bu sistemde belli bir yıl kullanılacak mesela 3 yıl sonra piyasadaki birçok işlemci önerilmeyecek ve soket yapıları değişecek hatta piyasada sıfır bulunmayacak arladaşın cebine 1000 TL kalsa 3 yıl sonra 1000 TL üzerine ekleyeceği para ile sistemi çok iyi bir güncel sisteme bile çevirebilir tabii her şey alacak kişiye kalmış.

Dostlar teşekkür ederim ilginiz için. Trendyol'da MSI 1650 Super'i 150tl daha ucuza buldum ve oradan alıyorum.

edit: Super degilmis:( Teknobiyotikten almak mantıklı mı? Son zamanlarda aşırı kötü yorum okudum.

i3 9.nesil ve altı ve Ryzen 3'lü sistem almazdım ben olsam daha ucuza bu sistemlerden güçlü sistemler var mesela YouTube'da yabancı kanallara göz atmanı tavsiye ederim.

Ryzen 3 almamanızın sebebi nedir? Ryzen 3 3100 oyunlarda 1600 AF ve 2600 işlemciden daha performanslı.

Hocam bu sistem 3600TL civarına denk geliyor HDD'i koymayı unuttunuz sanırım. Bu arada RAM' için o RAM yerine bu RAM'i öneririm; Adata XPG Gammix D30 8GB 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı

Bu sistemde HDD yoktu sadece SSD takmıştım. Sistemi şimdi hesapladım 4171 TL. RAM olarak Neo Forza belleklerde kaliteli çipler kullanıldığını duymuştum o yüzden taktım.

Anakartı bununla değiştirin.

Teknobiyotikten almak mantıklı mı?

Mantıklı.

Hocam imzandan gördüm, sipariş ettiğim kasayı ve PSU'yu kullanıyorsun. Nasıl, memnun musun?

Memnun değilim. Önünün Mesh olmaması hava akışını çok kötü etkiliyor. Ben ön panelini söküp oraya sineklik takıp kullanıyordum. Ayrıca güç kaynağı da çok kaliteli değil. Ben bir de 430 TL vermiştim ona. Aynı paraya ZM-T6 + FSP 500-AHBC varken alınmaz.
Evet, her açılışta hayatımızdan 5 saniye kadar kurtarabilir, ama sonuçta oyun odaklı bir sistem.

HDD olan sistem çekilmiyor. Ben de birkaç ay önce aynı şeyleri söyledim ama sonra SSD olan sistemin çat diye açıldığını görünce anladım aradaki farkı. 1 TB HDD yerine 120 GB SSD + 500 GB HDD daha mantıklı. Yetmezse ileride 320 GB HDD alırsınız zaten 320 GB olanlar çok ucuz.

Son düzenleme:
Fiyatı yüksek 1000 lirayı bulmuş Hepsiburada ayrıca Ryzen 3 1200 700 TL olmuş şaka gibi geçen hafta 550TL idi 3 senelik 4 Core 4 threadlık işlemci 700 TL gerçekten fazla Ryzen 3 1200 alacağıma Ryzen 1500X gücünde Xeon işlemci ondan daha performanslı ve aradaki fiyat farkı dağlar kadar aynı şey 2200G içinde geçerli fiyatı 3100'den pahalı açıkçası illa Ryzen alacağım derseniz Ryzen 5 1600 AF hala ucuzsa alınabilir bu işlemcilere kıyasla 6 Core 12 thread bu işlemcilerin birçoğu 4 Core 8 thread.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı