Amd ryzen kullanan bir yayıncının verdiği yanıt;Eki Görüntüle 232360
Açıkçası kullanmayandan çok kullananın lafına bakmak isterim. Yanıtlarında iste bios yükseltmesi ile yeni testler yayınlanmış gibi yanıtlar var. Bunun hakkında ne düşünüyorsun ?

Hocam, bizzat kendi denediyse ZeoNNN. Bence Ryzen üzerinde 2-3 defa daha düşünmek gerek derim ben.

Yayıncının dediğine bakarsanız biraz geri kalmışsınız denilebilir. O zaman render yapan bir kişiye sorarsanız, Ryzen, İntel'e fark atıyor. Hemde misliyle.

Ben de böyle bir sistem tavsiye ederim:

Anladığım kadarıyla 3900TL'lik bütçe sadece işlemci anakart ram ve soğutucu için. Bu 3 parça toplam 3500TL etmekte. Anakart ve Ram'ler de kırmızı ledlere sahip. Soğutucu seçimi yapmadım. Kalan 400TL'ye de güzel bir soğutucu alınabilir. Ryzen'lar ısınmayan işlemciler.

Anakarta alternatif olarak bunlar olabilir:

MSI X370 Sli Plus 2400Mhz AM4+ ATX
Gigabyte X370 Aorus Gaming 5 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX
★ Asrock Fatal1ty X370 Taichi Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, Quad SLI / CrossfireX, m2 SSD, USB 3.1, RGB LED, ATX Oyuncu Anakart - (ASRX370-TAICHI)

Ancak 1800X, Extreme bir işlemci. Bu kadar işlem gücüne ihtiyaç yok ise R7 1700'ün yanında gelen RGB Led'li soğutucunun görünüşü de çok güzel. AsRock Fatal1ty, R7 1700 ve Corsair Red Led ram'ler ile kasanın görünüşü ilk mesajdaki görüntüden çok daha güzel olacaktır. Ekran kartı olarak da MSI Gaming X veya Gaming X+ tercih edilirse tadından yenmez :)

Aslında bu işlemci konularında ısrarcı olmasanız daha iyi olur zira dileyen dilediğini almalı. Kusura bakma dönemedim, Coffee Lake bu yaz gelecek deniyor lakin öyle resmi bir yerden net bir açıklama göremedim. Ryzen zaten oyun konusunda Intel ile yarışamaz lakin bu yayıncı arkadaş 1080P kalitesinde yayın yapıyor ve sanırım +130 FPS değeri görmeyi bekliyor oyunlarda. Ryzen hiçbir zaman deli FPS vereceğiz diye gelmedi, daha çok her işi yapan işlemci cinsinden kendisi. Açıkçası yayıncılık yapmayacaksan çokta Intel almanın bir faydası olmayacaktır. Yayıncılık yapacak kişiler daha çok Intel almalı zira ülkemizde 1080P dışında yayını sunabilecek ne internet altyapısı var ne de izleyebilecek kitle var. 1080P oyun performansında zaten Ryzen işlemci istenilen performansı sunamaz zira kendisi tek çekirdek performansında Intel'e nazaran sınıfta kalır.

Amd ryzen kullanan bir yayıncının verdiği yanıt;Eki Görüntüle 232360
Açıkçası kullanmayandan çok kullananın lafına bakmak isterim. Yanıtlarında iste bios yükseltmesi ile yeni testler yayınlanmış gibi yanıtlar var. Bunun hakkında ne düşünüyorsun ?
Bende de Ryzen 5 1600 işlemci var. Ekran kartı olarak da RX 480 8GB var. Oyunlar gayet akıcı. GTA V oyununda 65-75 arasında FPS alıyorum. (Full HD ayarlarda ve bütün grafik ayarları en üst şekilde ayarlanmış durumda) Belki Intel ile arasında 4-5 FPS vardır ama sadece bunun için Intel alınmaz ve gelecek yıllarda çıkacak olan oyunlar için Ryzen almak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı