3900X overclock bilgi ve yardım

Arkadaşlar bi konu hakkında tavsiye alıcam. Şuan sistemi 4.3 GHZ' e sabitledim stock fan full RPM de pc boşta 42 derece. Kasa fanı ve işemci fanlarını duyulmayacak şekilde kısınca derecede 53 e sabitledi. İstediğim değerler bunlardı fakat dikkatimi çeken sistem çok kararsız. Şuan sistem boşta iken işlemci saçma sapan GHZ'i artırıyor. Bu durum sürekli değişiyor bilgisayarı yeniden başlattığımda bazen olmuyor. Kafasına göre takılıyor. Mesela fareyi yaklasık 3 dk dokunmayınca birden 3.5- 3.8 GHZ'e sabitliyor öyle kalıyor. Tabi haliyle sıcaklık fırlıyor ve fareye dokununca birden GHZ değeri düşüyor. Anakart ve işlemci değiştirirken windows formatlamadım. Eski yazılımlar buna sebebiyet veriyor olabilir mi? Format ile stabil hale belki gelebilir diye düşünüyorum. Şuan deneme fırsatım yok. USB sparişim hafta içi gelicek.
Öncelikle bileşen değiştirince sisteme temiz bir kurulum yapılması gerekiyor ama sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. BIOS'ta PBO'yu kapattınız mı OC için? Voltajı da manuel yaptınız değil mi?

PBO yu kapattım dün biosa giremedim ama auto O.C idi . PC biosa girer girmez donuyordu. Zor bela açtım. Ayrıca manuel de degil ofset modda voltaj . Çok kurcalamak istemiyorum. Şuan elimde USB olmadığı için anakartın bios back özelliğini kullanamıyorum.

PBO yu kapattım dün biosa giremedim ama auto O.C idi . PC biosa girer girmez donuyordu. Zor bela açtım. Ayrıca manuel de degil ofset modda voltaj . Çok kurcalamak istemiyorum. Şuan elimde USB olmadığı için anakartın bios back özelliğini kullanamıyorum.
Otomatikte olmaması lazım onların. Manuel bir şekilde ayarlayın PBO’nun kapalı olduğundan emin olun. Voltajı auto’da bırakmayın manuel voltaj verin amacınız sıcaklığı düşürmek, anakart gereksiz voltaj verip ısınmasına sebep olacak işlemcinin. PC kapandıktan sonra açılmazsa veya BIOS’a girememe sorunları yaşarsanız PC kapalıyken anakartın BIOS pilini çıkartın sonra takın. Böylece BIOS sıfırlanmış olacak. Ama internetten araştırıp forumlarda insanların verdiği voltaja, frekansa göre ayar yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Ben forumlara bakıp ayar çektim hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı