Vorplody
Kilopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Öncelikle bileşen değiştirince sisteme temiz bir kurulum yapılması gerekiyor ama sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. BIOS'ta PBO'yu kapattınız mı OC için? Voltajı da manuel yaptınız değil mi?Arkadaşlar bi konu hakkında tavsiye alıcam. Şuan sistemi 4.3 GHZ' e sabitledim stock fan full RPM de pc boşta 42 derece. Kasa fanı ve işemci fanlarını duyulmayacak şekilde kısınca derecede 53 e sabitledi. İstediğim değerler bunlardı fakat dikkatimi çeken sistem çok kararsız. Şuan sistem boşta iken işlemci saçma sapan GHZ'i artırıyor. Bu durum sürekli değişiyor bilgisayarı yeniden başlattığımda bazen olmuyor. Kafasına göre takılıyor. Mesela fareyi yaklasık 3 dk dokunmayınca birden 3.5- 3.8 GHZ'e sabitliyor öyle kalıyor. Tabi haliyle sıcaklık fırlıyor ve fareye dokununca birden GHZ değeri düşüyor. Anakart ve işlemci değiştirirken windows formatlamadım. Eski yazılımlar buna sebebiyet veriyor olabilir mi? Format ile stabil hale belki gelebilir diye düşünüyorum. Şuan deneme fırsatım yok. USB sparişim hafta içi gelicek.