3A oyunlar PS4'de mi yoksa bilgisayarda mı oynanmalı?

Arkadaşlar yaz bitmeden PS4 alacağım. Şimdi kullandığım GTX 960 2 GB, FX 6300 4.2GHz, 16 GB 1866MHz kurulu bilgisayarım var. Normalde ekran kartımdan çok memnunum zaten 4-5 senedir kullanıyorum. Ama özelikle RDR 2'de medium üstü texcure quality alırsam direk VRAM kaynaklı kasmalar oluyor. Zaten Low ve medium kaplamalarda oyun oynanmayacak kalitede oluyor. Üstüne almak istediğimde 1080P'de drop oluyor. Bende sırf o yüzden oynamıyorum kaç aydır oyun yatıyor boşta. Arkadaşım DC yayını açtı 1660 Ti olan bilgisayarı ile, adamın 720p 30FPS yayını bile benim bilgisayarımdan çok daha kaliteli duruyordu. O andan sonra direk soğudum zaten oyundan.

Death Stranding oynayayım dedim, 1080p Low ayarlarda bir ayağı çukurda genelde 30 civarında oynadım. O da sırf grafik yüzünden sarmadı.

Sizce böyle PC'de düşük ayarlarda oynamak mı yoksa PS4'de oynamak mı? Bu arada televizyon 1080P 80 ekran. Ama yakınında olacağım.
Cevap basit özel oyunlar konsolda,diğer oyunlar ise PC'de.
 
2000-2500 civarına PS4 almak yerine 3500 tlye Series S alabilirsiniz aslında. Yeni nesil güncellemesi geldiğinde RDR2'yi 60 fps oynayabilirsiniz büyük ihtimal. Benim RX 580 sistemim vardı. Mafia 1 Remake'de 60 fpsden düşmeye başlamıştı. RDRyi denememiştim bile. Ben de sinirlendim, hem de ekran kartı fiyatları yüksekken satayım dedim. Bütün sistemi ve kulaklık dışındaki ekipmanlarımı satıp üstüne 1500-2000 tl ekledim. Hem Series X hem de PS4 Pro aldım. Sen de sistemini satıp Series S ya da X alabilirsin. Çünkü PS4 gücünün sonuna geldi artık. Ayrıca fat ve slimi bilmiyorum ama Pro termal macunu yenilememe rağmen evde uçak kaldırıyor.
Onu düşünüdüm hocam da PS özel oyunları TLOU2 aşırı istiyorum. Sırf biraz da TLOU için alıyorum konsolu. Bence diğer arkadaşların dediği gibi PS4'de AAA oyunları oynayayım daha sonra PRO versiyona geçerim.
 
Onu düşünüdüm hocam da PS özel oyunları TLOU2 aşırı istiyorum. Sırf biraz da TLOU için alıyorum konsolu. Bence diğer arkadaşların dediği gibi PS4'de AAA oyunları oynayayım daha sonra PRO versiyona geçerim.
Uncharted 1, 2, 3'ü oynarım, 4'ün de yarısındayım. Güzel oyun ama konsol aldıracak kadar değil.

Horizon oynuyorum iyi oyun idare eder. Gene konsol aldıracak kadar değil.

Ama Tlou Remastered oynadım. Başyapıt gerçekten. Tlou 2'yi de en yakın zamanda almayı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı