3D karakter yaratma programları önerisi

• Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.793
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Selamlar, 3D karakter oluşturmak istiyorum ve internette başlıca Cinema 4D (geçmiş yıllarımda kullanmıştım) ZBrush ve 3DS Max adlı programlar kullanılıyor. Bunlardan hangisini öğrenmeliyim? İkinci sorum ise bunlardan sonra UV açmak diye bir şey varmış bunun için ne önerirsiniz? Maya gibi yazılımlar varmış. Unreal Engine 4 için kullanacağım karakterleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişisel kullanmayı düşünmüyorum. Bu konudan para kazanmak istiyorum. Kendi MMORPG oyunum üzerinde çalışacağım.

Yanlış bilmiyorsam çoğu yazılım ücretli yada öğrenci sürümleri üzerinden kullanılabiliyor. Blender ücretsiz ve diğer programlar kadar yeterli olması sebebiyle tercih ediliyor.

Eğer karakter tasarlayacaksan ZBrush bu işte kullanılan global bir program. Organik modellemede en iyisi şuan. Karakter de organiğe giriyor zaten. Diğer programlar (Maya, C4D, Blender, 3Ds Max) daha çok vertex, point, surface modelleme için kullanılıyor anlayacağınız karakter için pek tercih edilmez. UV açmayı da ZBrush'ta yapamazsın onun için de başka bir programda açman gerekli obj ya da fbx kaydedip atabilirsin parantez içinde belirtmiş olduğum programlardan birine. Bu işle cidden ilgilenmeyi hedefliyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu yüzden size tavsiyem UV için arayüzü daha sade olan bir 3D programı öğrenin. ZBrush zaten öğrenmeniz şart onu saymıyorum. İlk önce programı sevmelisiniz ki geri dönüşü ona göre alın.

Son olarak tutorial izlerken size ne lazım ise onları öğrenin. Çünkü bazı complate tutorial'larda kullanmayacağınız bilgiler de olabilir. Ne öğrenecekseniz onu yazın youtube'a, ki bu konuda youtube çok güzel ve geniş bir kütüphane niteliğinde, sonrasında ne istiyorsanız onunla ilgili birkaç kişiyi izleyin ve kavrayın. Tercihiniz de çoğunlukla yabancı kişiler olsun.

Eğer karakter tasarlayacaksan ZBrush bu işte kullanılan global bir program. Organik modellemede en iyisi şuan. Diğer programlar (Maya, C4D, Blender, 3Ds Max) daha çok vertex, point, surface modelleme için kullanılıyor anlayacağınız karakter için pek tercih edilmez. UV açmayı da ZBrush'ta yapamazsın onun için de başka bir programda açman gerekli obj ya da fbx kaydedip atabilirsin parantez içinde belirtmiş olduğum programlardan birine. Bu işle cidden ilgilenmeyi hedefliyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu yüzden size tavsiyem UV için arayüzü daha sade olan bir 3D programı öğrenin. ZBrush zaten öğrenmeniz şart onu saymıyorum. İlk önce programı sevmelisiniz ki geri dönüşü ona göre alın.

Son olarak tutorial izlerken size ne lazım ise onları öğrenin. Çünkü bazı complate tutorial'larda kullanmayacağınız bilgiler de olabilir. Ne öğrenecekseniz onu yazın youtube'a, ki bu konuda youtube çok güzel ve geniş bir kütüphane niteliğinde, sonrasında ne istiyorsanız onunla ilgili birkaç kişiyi izleyin ve kavrayın. Tercihiniz de çoğunlukla yabancı kişiler olsun.
Çok teşekkür ederim. Yazılımı'da ben yapmaya çalışıyorum tasarımlarıda o yüzden epey yorucu oluyor. Çevremde bu işle sözde "ben bilgiliyim" diye geçinen herkes fos çıktı. Çok sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
UV açmak demek; üç boyutlu bir yüzeyi iki boyutta görmektir aslında. Nasıl bir kübün açılımını görebiliyorsak, ya da bir t-shirtü üzerimize giyiyorsak, karakterin de açılımını görmek mümkündür. 3D modellemenin en önemli kısımlarından birisidir UV açabilmek. Çünkü doğru yerlerden açılmış bir UV, kaliteli ve doğru bir doku giydirmenin de temelini oluşturmaktadır. Bunu şuna benzetebiliriz; kesim ve birleşim yerleri doğru yapılmamış bir giysi daha az rahat olurken, kesim ve birleşim yerleri düzgün ve anatomiye uygun yapılmış bir giysi daha rahat olur hatta halk ağzında "bu üstüne iyi oturdu" diye söylenen cümlenin de 3D'de hikayesi böyledir.

1)
UVMasterDensity-800x400.jpg

2)
Free Base Mesh_Male head.jpg

Örneklerde görüldü gibi bir yüzün birden fazla açılımı (UV) olabilir. Ancak açıkça söylemek gerekirse 1. resimdeki kesim yerleri daha sağlıklı sonuçlar verecek ve doğru yolda gidildiğinin işareti olacaktır. Hem de çok parçalı olması logo tasarımında da tercih edilen bir şey değildir. Bir bütünlük olması tercih edilir.

Çevrimiçi olmama rağmen hemen yazamadım pardon. Derste aynı zamanda hocayı dinliyorum aynı zamanda yazıyordum :)
Çok teşekkür ederim. Yazılımı'da ben yapmaya çalışıyorum tasarımlarıda o yüzden epey yorucu oluyor. Çevremde bu işle sözde "ben bilgiliyim" diye geçinen herkes fos çıktı. Çok sağ olun.
Rica ederim ne demek. Kolay gelsin başarılar.
Konuyu hortlatıyorum ama keşke en iyi cevap verseydin birisine bence bu konu çözüldü.

Son düzenleme:
Silinen üye 185173, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı