Hocam aslında biz Instagram'da bazı logoculardan hazır olarak satın alacakdık fakat birden fazla logo işi olduğu için pahalı olacak idi. Bizde kendimiz yapamaz mıyız diye düşündük denemeye başladık. Fakat bu işi yapanlar genelde Adobe uygulamaları ile coreldraw falan kullanıyordu. Bizde ücretsiz yollarını ararken canva ile ana logoyu yapıp, Photopea'dan da Instagram sayfaları gibi 2.5b, 3B hale getirmeye karar verdik. Canvadan yapılan ana logoyu baskıdada kullanılacağı için reklamcıya gönderdik ve Adobe Photoshop da onun yazı fontlarını falan değiştirebildi birkaç da ayar yaptı kendi makinesine göre. Sıra artık logoyu 2.5b/3b hale getirmek kaldı sonra yine reklamcıya gönderip o düzenleyecekdi. Ancak düzenleyemediğini söyledi.
Ek olarak intro da yapacakdık logoya onu CapCut'daki hazır şablonlar ile hallettik. Şu Photopea olayınıda halledebilirsek büyük bir yükten kurtulacağız. Şimdi aklıma birkaç çözüm önerisi geldi onları deneyeceğim.
(İşe yaramadı)
@Mert Can Urcan hocam şu an tek sorun Photopea da 3D logoyu PDF indirirken rengin solması bunu çözersek işlem tamam.
Photopeda hazır şablonu denedik.
Eki Görüntüle 2131324
1) hiçbiri seçili değil.
Eki Görüntüle 2131325
Canvadaki sonuç:
Bütün Shadow'lar, efectler background falan değiştirelebilir oldu (yazı falan düzenlenmedi tabii) ve renkler soluk.
Eki Görüntüle 2131329
2) vectörize text açık.
Eki Görüntüle 2131328
Sonuç aynı katmanlar değiştiriliyor.
Eki Görüntüle 2131331
3) vectorize text + rasterize all açık.
Eki Görüntüle 2131334
Sonuç:
Her şey birlikte renkler canlı.
Eki Görüntüle 2131335
Bu 3D logo işini yapan Instagram sayfalarına şöyle sordum:
(3b logo için)'siz bize bunu PDF olarak gönderdiğinizde ben onu Photopea'da açıp logoyu yazıları falan düzenleyebilir miyim yani renklerini fontlarını falan değiştirebilir miyim?'
1.si hayır dedi.
2.si hayır Photoshop vektörel tabanlı değildir, logo için uygun değildir. Biz Adobe Illustrator ile çalışıyoruz.
Bende dedim ki:
Yani alınca AI hariç bir değişiklik yapamam, ama reklamcıda basabiliriz değil mi?
2.si: Bunun için uygun çalışılıyor zaten Google üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
3.sü evet efendim vektör olacağı için yapabilirsiniz.
Diğerleri yazınca güncelleyeceğim.
Ve ilginiz için ne kadar teşekkür etsem az bu konularda cahiliz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz rahatsız ettiğim için özür dilerim.
Not: Sorma nedenim bu 3B logonun tam olarak nasıl olacağını bile bilmememiz bu Instagram hesaplarının referanslarında insanlar bu 3B logo için vektörel, baskıya uygun ve PDF istiyor
Yaklaşık 3-4 gündür bu işle uğraşıyoruz yapabilsek aşırı güzel olacak fakat beceremeyeceğiz gibi.
İyi bir bilgisayarımız olsa direk Adobe programlarına geçeceğiz, şu anki ile kullanılmaz.