3D logo nasıl PDF veya SVG olarak gönderilir?

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Arkadaşlar selam arkadaşıma Photopea üzerinden yaptığım 3D logoyu göndermek istiyorum vektörel olarak ama sadece PDF ve SVG destekliyor sanırım fakat bazı sounlarla karşılaştım yardımcı olursanız sevinirim.
Atacağım logo:

Ekran Alıntısı o.PNG

İlk olarak PDF olarak denedim fakat saçma bir şekilde gönderdi renkler falan:

Ekran Alıntısı t.PNG

Sonra rasterizeyi seçtim ve indirip mailden arkadaşıma yolladım:

Ekran Alıntısı oto.PNG

Ve arkadaşım onu canvada açtı fakat sadece boyutunu ayarlayabildi yazıları falan düzenleyemedi sonra bende SVG olarak denedim:

Ekran Alıntısı svg.PNG

Fakat bu da soluk saçma sapan bir şey oldu ve biraz oynadım:

Ekran Alıntısı svg2.PNG

Ve yine karman çorman bir şey oldu SVG olmasa da PDF şart benim içim pek anlamıyorum bu konulardan.
IMG-20240229-WA0009.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam arkadaşıma Photopea üzerinden yaptığım 3D logoyu göndermek istiyorum vektörel olarak ama sadece PDF ve SVG destekliyor sanırım fakat bazı sounlarla karşılaştım yardımcı olursanız sevinirim.
Atacağım logo:

Eki Görüntüle 2129378

İlk olarak PDF olarak denedim fakat saçma bir şekilde gönderdi renkler falan:

Eki Görüntüle 2129382

Sonra rasterizeyi seçtim ve indirip mailden arkadaşıma yolladım:

Eki Görüntüle 2129384

Ve arkadaşım onu canvada açtı fakat sadece boyutunu ayarlayabildi yazıları falan düzenleyemedi sonra bende SVG olarak denedim:

Eki Görüntüle 2129386

Fakat bu da soluk saçma sapan bir şey oldu ve biraz oynadım:

Eki Görüntüle 2129387

Ve yine karman çorman bir şey oldu SVG olmasa da PDF şart benim içim pek anlamıyorum bu konulardan.
Eki Görüntüle 2129409
Your Logo layer/katmanı hangi programdan hangi formatta geldi?

Canvadan.
Canvadan normal logoyu yapıp, Photopea da 3D hale getirmeye çalışıyoruz.

PDF baskı seçeneği ile cmyk seçmiştim.
Canvada path/vector çizdiysen pdf/svg alamıyor musun? Alabiliyorsan, 3b extrusion/ekstruzyon/yükseltme veya artık hangi isimle geçiyorsa zımbırtı komut, onu vektörel olarak "expand" etmesi gerek en azından gördüğün açıdan 2.5b olarak alabilmen için.

Bunlar dışında, bir miktar düzenlenebilir hali için 2b program sonrası 3b program ile gidilebilir. Veya aynı 2b program içinden gidilebilir fakat Photopea'nın bu yeteneği olmasını beklemiyorum, belki Inkscape'in vardır - araştırman/kurcalaman gerek.

Son düzenleme:
Canvada path/vector çizdiysen pdf/svg alamıyor musun? Alabiliyorsan, 3B extrusion/ekstruzyon/yükseltme veya artık hangi isimle geçiyorsa zımbırtı komut, onu vektörel olarak "expand" etmesi gerek en azından gördüğün açıdan 2.5b olarak alabilmen için.

Bunlar dışında, bir miktar düzenlenebilir hali için 2B program sonrası 3B program ile gidilebilir. Veya aynı 2B program içinden gidilebilir fakat Photopea'nın bu yeteneği olmasını beklemiyorum, belki Inkscape'in vardır - araştırman/kurcalaman gerek.

Kullanması kolay ve ücretsiz olduğu için.
Canvadan logoyu yapıp, Photopea danda 3B ya da 2.5b haline getirmek istedik fakat bir türlü vectörel PDF olarak atmayı başaramadık. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

@Mert Can Urcan hocam siz bu işten anlıyorsunuz bayağı bir anladığım kadarı ile biz sıfırdan arkadaşla adım adım gidelim dedik yine başladık.
Canvada bir adet rastgele deneme amaçlı logo yaptık ve indirme ayarlarına geldik:

gnd 1.PNG

Buradan PDF baskı->cmyk seçtik ve indirdik.
Sonra ilk canva da denedik ve gayet tüm bileşenleri değiştirelebiliyordu sonra Photopea'ya geçtik.
Önceden hep hazır şablon açıp your logo kısmına yüklüyorduk görsel olarak oluyordu herhangi bir değişiklik yapamıyorduk bu sefer normal yeni proje olarak açtık ve düzenlenebilir oldu.

gnd 2.PNG

Daha sonda dosya->farklı dışa aktar -> PDF dedik ve bu ayarları yapıp indirdik.

gnd 3.PNG

Sonra tekrar düzenleniyor mu diye canvada denedik fakat resim ile logoyu ayırsada metini logoyla bitişik yapmıştı.

gnd 6.PNG

Sonra tekrar Photopea dosya->farklı dışa aktar -> PDF dedik ve vectörize text i kaldırdık.

gnd 4.PNG

Sonra indirip tekrar canvada denedik ve tüm bileşenler düzenlenebilir oldu.

gnd 5.PNG

Yani hatamız hazır şablona logomuzu bütün görsel olarak Photopea'ya yüklemekmiş.
Şu an yapmamız gereken şey bu logoyu şu hale getirmek (düzenlenebilir şekilde)

Adsız tasarım (1).png

Photopea üzerinden bu hale getirmeye çalışacağım hazır şablonsuz zor olacak ama deneyeceğim son olarak gözden kaçan hata yaptığımız bir yer var mı size de bunu sormak istedik.

Hocam bir de bu logoyu böyle 3D yapmak için şeffaf olması lazım o hem şeffaf hem de vektörel yapmanın bir yolu var mı? Şeffaf olmazsa şöyle oluyor.

gnd 3d 1.PNG

Son düzenleme:
AHAHAHH! Cidden harika yapmışsınız, şu an Canva'dan Photopea'ya mantıklı aktarma yöntemini net açıklamışsın. Elinize emeğinize sağlık. Bu yazıyı kopyala yapıştır blog olarak yaz, sen yazmazsan ben senin ismini verip yazacağım, o kadar güzel ve basit anlatım.

Özellikle takıldığım 2 nokta:

1. Photopea'nın hazır şablonunun düzenlemeye izin vermemesi, ancak yeni projenin düzenlemeye izin vermesi.
  2. Vectorize Text kısmı baskıya/üretime giderken gerekli yer - yani ismi değiştiremeyecek şekilde fontları sabit şekillere çevirmek.

Bunlar dışında baskı almayacaksanız CMYK olmasına hiç gerek yok.

Şimdi şeffaftan kastın bunun çevresinin beyaz görünmesi, PNG v.b gibi boşluklu olmaması değil mi?
Burada mesele Raster / Vector olayı.
Raster, photoshop/affinity designer-photo olarak boyut ve pixele bağlı renk parçalarından oluşur.
Vector ise illustrator/affinity designer/inkscape tipi boyuttan bağımsız matematiksel çizgilerden oluşur.

Raster 3b hale tam gelmez, tanımlanamaz.
Vector 3b hale gelir, tanımlanabilir yüzeyler oluşturur.

Son olarak düzenlenebilirlik font/isim değişimiyse o bir adet ana dosya saklamak dışında çözümü olmayan bir durum. Yukarıda dediğim gibi vektöre dönüştürdüğünde fontları sabit şekillere dönüştürmen gerekir sıklıkla.

Photopea'ya svg olarak alabiliyorsan, vektor olması gerek. O zaman hem etrafı boş, hem 3b hale getirilebilir alabilmen gerekiyor.

Yalnız photopea'yı hayatımda 2 kere kullandım, siz ücretsiz programlarla daha rahat yapabilirsiniz bu işlemleri - kısıtlamaları daha az olacağı için, gibi geliyor bana.

Ahahahh! cidden harika yapmışsınız, şu an Canva'dan Photopea'ya mantıklı aktarma yöntemini net açıklamışsın. Elinize emeğinize sağlık. Bu yazıyı kopyala yapıştır blog olarak yaz, sen yazmazsan ben senin ismini verip yazacağım, o kadar güzel ve basit anlatım.

Özellikle takıldığım 2 nokta:

1. Photopea'nın hazır şablonunun düzenlemeye izin vermemesi, ancak yeni projenin düzenlemeye izin vermesi.
  2. Vectorize text kısmı baskıya/üretime giderken gerekli yer - yani ismi değiştiremeyecek şekilde fontları sabit şekillere çevirmek.

bunlar dışında baskı almayacaksanız cmyk olmasına hiç gerek yok.

Şimdi şeffaftan kastın bunun çevresinin beyaz görünmesi, PNG vb gibi boşluklu olmaması değil mi?
burada mesele raster / Vector olayı.
Raster, photoshop/affinity designer-photo olarak boyut ve pixele bağlı renk parçalarından oluşur.
Vector ise illustrator/affinity designer/inkscape tipi boyuttan bağımsız matematiksel çizgilerden oluşur.

Raster 3B hale tam gelmez, tanımlanamaz.
Vector 3B hale gelir, tanımlanabilir yüzeyler oluşturur.

Son olarak düzenlenebilirlik font/isim değişimiyse o bir adet ana dosya saklamak dışında çözümü olmayan bir durum. Yukarıda dediğim gibi vektöre dönüştürdüğünde fontları sabit şekillere dönüştürmen gerekir sıklıkla.

Photopea'ya SVG olarak alabiliyorsan, vektor olması gerek. O zaman hem etrafı boş, hem 3B hale getirilebilir alabilmen gerekiyor.

Yalnız Photopea'yı hayatımda 2 kere kullandım, siz ücretsiz programlarla daha rahat yapabilirsiniz bu işlemleri - kısıtlamaları daha az olacağı için, gibi geliyor bana.

Hocam aslında biz Instagram'da bazı logoculardan hazır olarak satın alacakdık fakat birden fazla logo işi olduğu için pahalı olacak idi. Bizde kendimiz yapamaz mıyız diye düşündük denemeye başladık. Fakat bu işi yapanlar genelde Adobe uygulamaları ile coreldraw falan kullanıyordu. Bizde ücretsiz yollarını ararken canva ile ana logoyu yapıp, Photopea'dan da Instagram sayfaları gibi 2.5b, 3B hale getirmeye karar verdik. Canvadan yapılan ana logoyu baskıdada kullanılacağı için reklamcıya gönderdik ve Adobe Photoshop da onun yazı fontlarını falan değiştirebildi birkaç da ayar yaptı kendi makinesine göre. Sıra artık logoyu 2.5b/3b hale getirmek kaldı sonra yine reklamcıya gönderip o düzenleyecekdi. Ancak düzenleyemediğini söyledi.
Ek olarak intro da yapacakdık logoya onu CapCut'daki hazır şablonlar ile hallettik. Şu Photopea olayınıda halledebilirsek büyük bir yükten kurtulacağız. Şimdi aklıma birkaç çözüm önerisi geldi onları deneyeceğim.

Hocam aslında biz Instagram'da bazı logoculardan hazır olarak satın alacakdık fakat birden fazla logo işi olduğu için pahalı olacak idi. Bizde kendimiz yapamaz mıyız diye düşündük denemeye başladık. Fakat bu işi yapanlar genelde Adobe uygulamaları ile coreldraw falan kullanıyordu. Bizde ücretsiz yollarını ararken canva ile ana logoyu yapıp, Photopea'dan da Instagram sayfaları gibi 2.5b, 3B hale getirmeye karar verdik. Canvadan yapılan ana logoyu baskıdada kullanılacağı için reklamcıya gönderdik ve Adobe Photoshop da onun yazı fontlarını falan değiştirebildi birkaç da ayar yaptı kendi makinesine göre. Sıra artık logoyu 2.5b/3b hale getirmek kaldı sonra yine reklamcıya gönderip o düzenleyecekdi. Ancak düzenleyemediğini söyledi.
Ek olarak intro da yapacakdık logoya onu CapCut'daki hazır şablonlar ile hallettik. Şu Photopea olayınıda halledebilirsek büyük bir yükten kurtulacağız. Şimdi aklıma birkaç çözüm önerisi geldi onları deneyeceğim.

(İşe yaramadı)

@Mert Can Urcan hocam şu an tek sorun Photopea da 3D logoyu PDF indirirken rengin solması bunu çözersek işlem tamam.
Photopeda hazır şablonu denedik.

photopea 1.PNG

1) hiçbiri seçili değil.

photopea2.PNG

Canvadaki sonuç:
Bütün Shadow'lar, efectler background falan değiştirelebilir oldu (yazı falan düzenlenmedi tabii) ve renkler soluk.

cnv 1.PNG

2) vectörize text açık.

phtopea 4.PNG

Sonuç aynı katmanlar değiştiriliyor.

cvn 2.PNG

3) vectorize text + rasterize all açık.

photopea 3.PNG

Sonuç:
Her şey birlikte renkler canlı.

cnv 3.PNG

Bu 3D logo işini yapan Instagram sayfalarına şöyle sordum:
(3b logo için)'siz bize bunu PDF olarak gönderdiğinizde ben onu Photopea'da açıp logoyu yazıları falan düzenleyebilir miyim yani renklerini fontlarını falan değiştirebilir miyim?'
1.si hayır dedi.

2.si hayır Photoshop vektörel tabanlı değildir, logo için uygun değildir. Biz Adobe Illustrator ile çalışıyoruz.
Bende dedim ki:
Yani alınca AI hariç bir değişiklik yapamam, ama reklamcıda basabiliriz değil mi?
2.si: Bunun için uygun çalışılıyor zaten Google üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

3.sü evet efendim vektör olacağı için yapabilirsiniz.

Diğerleri yazınca güncelleyeceğim.
Ve ilginiz için ne kadar teşekkür etsem az bu konularda cahiliz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz rahatsız ettiğim için özür dilerim.
Not: Sorma nedenim bu 3B logonun tam olarak nasıl olacağını bile bilmememiz bu Instagram hesaplarının referanslarında insanlar bu 3B logo için vektörel, baskıya uygun ve PDF istiyor
Yaklaşık 3-4 gündür bu işle uğraşıyoruz yapabilsek aşırı güzel olacak fakat beceremeyeceğiz gibi.

iyi bir bilgisayarımız olsa direk Adobe programlarına geçeceğiz, şu an ki ile kullanılmaz.

Son düzenleme:

(İşe yaramadı)

@Mert Can Urcan hocam şu an tek sorun Photopea da 3D logoyu PDF indirirken rengin solması bunu çözersek işlem tamam.
Photopeda hazır şablonu denedik.

Eki Görüntüle 2131324

1) hiçbiri seçili değil.

Eki Görüntüle 2131325

Canvadaki sonuç:
Bütün Shadow'lar, efectler background falan değiştirelebilir oldu (yazı falan düzenlenmedi tabii) ve renkler soluk.

Eki Görüntüle 2131329

2) vectörize text açık.

Eki Görüntüle 2131328

Sonuç aynı katmanlar değiştiriliyor.

Eki Görüntüle 2131331

3) vectorize text + rasterize all açık.

Eki Görüntüle 2131334

Sonuç:
Her şey birlikte renkler canlı.

Eki Görüntüle 2131335

Bu 3D logo işini yapan Instagram sayfalarına şöyle sordum:
(3b logo için)'siz bize bunu PDF olarak gönderdiğinizde ben onu Photopea'da açıp logoyu yazıları falan düzenleyebilir miyim yani renklerini fontlarını falan değiştirebilir miyim?'
1.si hayır dedi.

2.si hayır Photoshop vektörel tabanlı değildir, logo için uygun değildir. Biz Adobe Illustrator ile çalışıyoruz.
Bende dedim ki:
Yani alınca AI hariç bir değişiklik yapamam, ama reklamcıda basabiliriz değil mi?
2.si: Bunun için uygun çalışılıyor zaten Google üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

3.sü evet efendim vektör olacağı için yapabilirsiniz.

Diğerleri yazınca güncelleyeceğim.
Ve ilginiz için ne kadar teşekkür etsem az bu konularda cahiliz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz rahatsız ettiğim için özür dilerim.
Not: Sorma nedenim bu 3B logonun tam olarak nasıl olacağını bile bilmememiz bu Instagram hesaplarının referanslarında insanlar bu 3B logo için vektörel, baskıya uygun ve PDF istiyor
Yaklaşık 3-4 gündür bu işle uğraşıyoruz yapabilsek aşırı güzel olacak fakat beceremeyeceğiz gibi.

İyi bir bilgisayarımız olsa direk Adobe programlarına geçeceğiz, şu anki ile kullanılmaz.
Katmanlar konusu:
1-2'de katmanlar ekli değil - sizin yaptığın işlemler katmanların toplamının görüntüsü ve 3.'yü veriyor.
Gerçek 3d çalışmalarda bu renk/doygunluk/gölge gibi planlamalar dinamik olarak her şeye göre değiştirilebilir olduğu için her zaman daha iyidir. Mockup'lar ise olayı anlamak için tercih edilir. Photoshop/pea görsel mantık, görüntü güzel ancak işlenebilirlik yerlerde. Vektör mantığı ise görüntü 3 tık geride, baskı ve işlenebilirlik 5 tık ileride.

Internetten aldığınız bilgiler:
1. sadece renkler değişebilir, o da zahmetli, gölge renkleri v.b facia olur. Dışında bir değişiklik yapılmaz.
2. Raster / vector konusu. PDF/SVG veya Ai/Corel/AffinityD/Inkscape'ten çıkan şeyler vektörel alındığında baskıya uygundur ancak gömülü gelmesi gereken font v.b durumlardan dolayı değiştirilebilirlikleri düşüktür renk hariç.
3. Neyi değiştiribileceğinizi/neyin değişebileceğini iki taraf tam olarak anlaşıp konuşamamış tarafların cevabı olmuş.

GIMP ve Inkscape ile "iyi" bilgisayara ihtiyaç duymadan 5 yıl önce alınmış bir bilgisayarda da çalışabilir olması gerek - program versiyon ve özelliklerine bakınca.

Fiyat bandı önce kişiye/tecrübeye göre değişiyor sonra işin karmaşıklığına göre, benim tek logo (martk+type) ve basit set çalışma (kartvizit, 2 kutu v.b) için istediğim ücret piyasayı düşürenlerden dolayı yüksek kalıyor gibi görünse de çalıştığım insanlardan beni bir sonraki çalışacağım insanlara refere ediyor - iş memnuniyeti her zaman kazanır. O yüzden internetteki "logocu" veya bu işi "internetten yapayom" ekiplerinin her sektörün köküne kibrit suyu ektiğini bilmeni isterim. Bunun yerine yakınlarda bir üniversite varsa grafik tasarım bölümü eğitimi veren, 2-3-4. sınıf öğrencileriyle halledebilirsiniz bütçeniz 1K +/-500 civarında tutmak isterseniz.

Anladım hocam teşekkür ederim.
Zaten dijitalde kullanılacak ise PNG'de yeterli olur o zaman.
2D logoyu baskıda kullanırız.
3D'yi de dijital de kullanırız.
Son olarak bu 3D'yi raster+vectörize açık şekilde basabilir miyiz değişmesine gerek olmasa.

Anladım hocam teşekkür ederim.
Zaten dijitalde kullanılacak ise PNG'de yeterli olur o zaman.
2D logoyu baskıda kullanırız.
3D'yi de dijital de kullanırız.
Son olarak bu 3D'yi raster+vectörize açık şekilde basabilir miyiz değişmesine gerek olmasa.
Son dediğini anlamadım ama, ekranda gördüğünü istiyorsan renk v.b olarak evet o şekilde olması gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı