3D modelleme için AMD mi yoksa Intel işlemci mi daha iyi olur?

Arkadaş 5995WX ile bir sistem kuramayacağından dolayı Intel almak çok daha mantıklı olacaktır. Intel'deki efficent core'lar sayesinde multi-core performansın her zaman Ryzen serisine göre daha fazla olacaktır. Doğal olarak modellemede 13900K > 7950X olacaktır.

Cevaplar genele göre verildi. Sonuçta "Intel mi AMD mi?" demiş. Modele göre sorarsa ona göre cevap verilir. Ve farkındaysanız "Muhtemelen" yazdım yani kesin bir cevabım yok. Bunun sebebi de zaten model ve seviye belirtmemiş olması.
Hocam ryzen 5 veya intel i5 serisi düşünüyorum büyük ihtimalle amdnin 5000 serisi olur intelde de 12 yada 13.nesil sanırım inteli çok bilmiyorum malesef.

12. nesil Intel işlemciler Ryzen 6000 serisinden daha güçlü.

Ryzen 6000 mobil işlemci zaten. 7000 serisinden bahsediyorsanız, çoklu çekirdekte çok daha önde AMD. Blander zaten çok çekirdek kullandığı için AMD öneririm.

Ortalama sistemlerde intel biraz daha avantajlı olabilir. AMD 5000 serisi ile Intel 12. nesli karşılaştırcaksak Intel yine bir tık daha avantajlı konumda. Tek çekirdek performansı biraz daha iyi bunun fark oluşturduğu yerler de var.

Intel'in daha stabil olduğunu söyleyen çok kişi var. Daha önce AMD sistem kullanmadım onun için kıyaslayamıyorum.

Yine de çok bir sorun olacağını sanmıyorum. Yeni sistem topladım ben de daha parçalar gelmedi. Intel 13. nesil değil de Ryzen 7000 serisi tercih ettim. Soket yapısının daha uzun ömürlü olması. Mimarinin 5nm olmasının ısıl avantajını vs. düşündüm, ECO mode ile kullanacağım. Intel'de iyi işlemcilerde sıvı soğutma şart gibi. Bununla uğraşmak istemiyorum, yeni Ryzen'larda ECO mode ile az bir performans kaybıyla ısınma bayağı azaltılabiliyor. Unity 3D ve Blender için kullanmayı düşünüyorum.

Intel de kesinlikle üzmez. Hatta daha uyguna daha stabil bir sistem toplanabilir. DDR4 desteği büyük avantaj. Intel toplasam DDR5 için acele etmezdim. Anakartlar da genel olarak daha uygun.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Attığınız linklere göre Intel'in i5 ve i7 modelleri AMD'den daha iyi Blender için ama Ryzen 9 ve Intel i9'a geçince Ryzen bayağı fark atıyor Intel'e. Bende 9 serisi alamayacağım için seçimim Intel'den yana olacak. Ancak aradaki performans farkı %8 9 civarı o yüzden fiyat olarak çok fark olursa Intel ile AMD arasında yani AMD daha ucuz olursa AMD seçebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı