3D modelleme ve render için işlemci önerisi

Max 75 derece gördüm testlerde. Siz de bakın. Öyleyse yeterli.

Bütçede sorun yok ise:

RAM 2x16 GB 7000MHz'di sanırım noemalden 230TL fark ile seçtiğin onu seç.
SSD olarak 990 Pro.
Yeterli.

@urbanambusher kasa modelini yazar mısın? Daha iyi soğutucu önerebilirim. Bütçen ne? Eğer 2.5k Max ise atacak olduğm daha iyi soğutur.

Bütçe olarak 100K'yı geçmek istemiyorum çünkü monitör vs de alacağım en fazla 110-120 k kasa için ayırabilirim.

Hocam kasa modelini bilmiyorum hazır sistemde gelmişti fakat Aquarius 5A - Game Garaj kasa bu. Maksimum 1.750ye çıkabilirim çünkü anakart, RAM vs.de alacağım.
O zaman Peerless alınır.

Max 75 derece gördüm testlerde. Siz de bakın. Öyleyse yeterli.

Bütçede sorun yok ise:

Ram 2x16gb 7000mhz di sanırım noemalden 230tl fark ile seçtiğin onu seç
Ssd olarak 990 pro
Yeterli.

@urbanambusher kasa modelini yazar mısın? Daha iyi soğutucu önerebilirim. Bütçen ne? Eğer 2.5k max ise atacak olduğm daha iyi soğutur.
@zzzaccountaning en sonki rami de alabilirsin. 2x32 olan.

Bütçe olarak 120 k yı geçmek istemiyorum.

27 yıldır bu sektördeyim 19 yıldır Professional olarak bu işi yapıyorum. 120k ya render makinesi imkansızdır.

Nedeni ise:
sizin bahsettiğiniz RTX 4090 ve 7900-7950X-9950X 14900k gibi işlemciler 200W-280W ekran kartı ise 400W-450W güç tüketiyor diğer bileşenler fan - kontrolcü - RAM -SSD ve duvardan çekme payı %10 ile 900W-1000W gibi duvardan cekiyor. Minimum 1650W platinyum Power ile kullanılması doğrudur 1200W yeter abi diyen adam bu işi net bilmiyordur.

Anakart en az X670e olmalı RAM'ler en az 2x32 veya 2x64 GB sıvı soğutma 2-3 binlik Rampage Game Booster masterfox olma imkanı dahi yok en az belli markalarda 10bin TL ve üzeridir. SSD'yi gidip de Goodram Team Force vs alamazsın. Kingston Renegade Crucial T500 - P5 Plus, sabrent Plus vb üst düzey kalitede almalısın.

Kısaca hazır sistem almak için v*tan vb. gibi firmalardan uyguna alırsan hem performans olarak hem de kalite olarak çağın cok gerisinde kalacaksındır. Mavi ekran, sistem kapanması, çökme, reset atma gibi bir bir sorun yaşadığında getir abi bakarız diyerek çözüm bulamayan garantiye gönderelim diyen değil soruna çözüm üreterek kaldıgın yerden devam edip maddi açıdan zarar etmemeni sağlayan kişi/firmalarla çalışmanı öneririm. Yoksa mağazadan veya internetten izleyerek herkes bilgisayar toplar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı