3D program için ekran kartı seçimi

3 firma da herhangi bir soğutma uygulamadı.

Aslında tam bizim kullandığımız değerler. süre olarak mekan büyüklüğüne bağlı oluyor ama minimum 2 dakika gibi.
max üzerinde modelleme yaptığımız en son projemiz 18 milyon polygon görünüyordu ve kapalı bir mekandı, için işine ışıklandırma girene kadar viewport idare ediyordu.
ışık yerleştirmeye başlayınca kasılmalar ve donmalar başladı haliyle. tekrar max'e dönüp yüzey sayılarını azaltarak 13 milyona düşürdük. sonrada Lumion da çatıyı açıp ışık yerleştirmeden 3 dakikalık bir video hazırladık. bu da 60 saat kadar sürdü.

Ben şahsen 8 GB Vram ile gelecek olan Titan II veya 980Ti adı her ne ise artık onu bekliyorum.

Daha karar veremedim. kendime alacağım bir ürün değil çünkü. Firmaya bu kadar yüklü bir fiyat ödetip sonra da tüh bu olmamış diyemem:)
sizin beklediğiniz kartların maliyetleri belli mi ?

Ben çalışma ekranı kastığı zaman viewport ayarlarını düşürüyorum biraz ama o da olmuyor ince yerleri gözden kaçırıyorum.

Aralarında %20 performans farkı var testlerde. Lumionda tam olarak ne kadar olur tahmin edemiyorum, keşke deneme şansım olsa da size direk render süresi üzerinden bilgilendirme yapabilsem. Eğer 4 GB Vram ile işinizi görebilecekseniz 980'e yönelin, çünkü 1.4 GHZ gibi hızlarda modeller geliyor, render süresi olarak felaket kısa bir zaman göreceksiniz render aldığınızda.

3D mark skorları üzerinden performans farkını varın siz tahmin edin.

Quadro K4000 = 4150 puan
GTX Titan Black = 15320 puan
GTX 780Ti = 16080 puan
GTX 980 = 18050 puan

980Ti = 699 $ ; GeForce GTX 980 Ti 8GB PC Gaming Graphics Card Hardware For Game System Requirements

Titan II = 999 $ ; GeForce GTX Titan II PC Gaming Graphics Card Hardware For Game System Requirements

Son düzenleyen: Moderatör:
@Sinan Bilgin
Öncelikle merhaba, genel olarak nvidia odaklı düşünmüşsünüz, ama AMD'nin opencl performans'ında Nvidia'dan epey üstün olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer ilgilenirseniz henüz 28 gün kullanılmış olan daha toz bile değmemiş R9 295X2 ekran kartımı şu sıralar satmayı düşünüyorum piyasa fiyatının epey altına. (3.300 Tl düşünüyorum ki bu fiyat da Titan Black ile aynı sayılır) Çift kart desteği geldiğinde Titan Black'i sollayacağına eminim. Hatta tek Gpu kullanımında bile Titan Black ile yarışacağını söyleyebilirim. (Tek Gpu kullanılırken R9 290X gücünde oluyor kart) ilgilenirseniz cevabınızı bekliyorum. EDIT: Ben de profesyonel 3Ds Max modellemeciyim. Çalıştığım bir sahnede (ve azıttığım :D ) 10 milyon polygonu gördüm. Tüm sahneyi gören açılarda 3Ds max kartın tek gpu'sunu kullandığı için fps düşüşleri yaşadım ama yakın planda bir nesneyi modellerken bir sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
@HUNTER
İlginiz için teşekkürler.
Kartı kullanmayı düşündüğüm Lumion programının kendi testlerinde Nvidia' nın Amd kartlara göre daha performanslı çalıştığı görülüyor. Kaldı ki kartınızın çift işlemcisini kullanamıyor. Aynı zamanda Sli desteğide vermiyor. Şu an gtx 980 aldım ve performans olarak gayet tatmin edici. Yeni nesil işlemci ile titan serisine bile üstünlük sağladığı görülüyor. Technopat videolarında da testleri mevcut.
Yine de teşekkür ederim.

@Oğuzhan Yıldırım
Gtx 980 aldık ve ilk test sonuçları çok iyi. Daha önceki lumion sahnesi açıp iç ışıklandırmaları abartıp ( 20 ışıktan 180 ışığa) 2:30 dakikalık animasyonu 8 saate indirdi. Daha önce ki kart 64 saat hesaplama göstermişti ama 70-72 saatte bitti. Gayet iyi. Bilgiler için tekrar teşekkürler.

@Sinan Bilgin Hayırlı olsun, nice güzel çalışmalara. :) 980Ti veya Titan II çıkana kadar alınabilecek en iyi kartı aldınız. 980Ti veya Titan II geldiğinde Titan Black'ten %50 performanslı olacağı söyleniyor, yani o 8 saat 5'e 6'ya iner sanırım o kartlar ile. Üstüne bir de Lumion 5 çıkıyor, %50 daha kısa render süresi vaad ediyor. Umarım SLI desteği gelir en az bende sizin kadar çok istiyorum. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oğuzhan araştırmalarım beni bu sayfaya getirdi vesileyle üye oldum ben normalde 10 yıllık basılı medya grafik-tasarımcısıyım hobi olarak çocukluktan beri endüstriyel tasarım ve karakter tasarımlarıyla uğraşıyorum tabi kara kalem olarak. Kağıtlarda kalmış projelerimi artık 3d'ye aktarmak istiyorum programı öğrenmeye başladım işimde mac kullanıyorum ama yetmiyor sistemi eve kuracağım; skylark i5, ddr4 16gb ram, gtx970, +80Ps.650w ve bunları taşıyacak uyumlu bir anakart olacak. Bütçem ancak bu kadarına elveriyor bu işlerin içinde biri olarak bana kafi gelirmi nedersin? zorlayıp 980 alabilirim ama bu büyük fiyat farkına değecekmi? sonuçta bir ürünün iki misli fiyatına bunu alacaksam alt modele göre en az %25'in üzerinde performans almalıyım diye düşünüyorum inceleme testleri genelde oyun üzerine olduğu için tam olarak kıstas olmuyor eşit koşullarda render performansları ne olur bir fikrin yada deneyimin varmıdır?

Oğuzhan araştırmalarım beni bu sayfaya getirdi vesileyle üye oldum ben normalde 10 yıllık basılı medya grafik-tasarımcısıyım hobi olarak çocukluktan beri endüstriyel tasarım ve karakter tasarımlarıyla uğraşıyorum tabi kara kalem olarak. Kağıtlarda kalmış projelerimi artık 3d'ye aktarmak istiyorum programı öğrenmeye başladım işimde mac kullanıyorum ama yetmiyor sistemi eve kuracağım; skylark i5, ddr4 16gb ram, gtx970, +80Ps.650w ve bunları taşıyacak uyumlu bir anakart olacak. Bütçem ancak bu kadarına elveriyor bu işlerin içinde biri olarak bana kafi gelirmi nedersin? zorlayıp 980 alabilirim ama bu büyük fiyat farkına değecekmi? sonuçta bir ürünün iki misli fiyatına bunu alacaksam alt modele göre en az %25'in üzerinde performans almalıyım diye düşünüyorum inceleme testleri genelde oyun üzerine olduğu için tam olarak kıstas olmuyor eşit koşullarda render performansları ne olur bir fikrin yada deneyimin varmıdır?

Hangi programda hangi render motoru ile render alacağınıza bağlı bu. Mesela CPU render alacaksanız GPU ile sadece çizim ekranında işinizi göreceksiniz. Ben daha düne kadar GTX 760 ile bir çok ticari çalışmamı bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki bazen donanımın size sınır koyması sizi programda daha da ustalaşmaya itebilir. Başlangıç sizin çalışacağınız programları bilmeden bile size söyleyebilirim ki 970 ile bence altından kalkabilirsiniz diye düşünüyorum. Siz yine de programlar ve render motorları hakkında ve bilgi verirseniz daha iyi olur.

o kadar parayı ekran kartına vereceksek renderide kendisi yapsın demiya! o yüzden işlemciyi fazla çıkmadım iray kullanacağım

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı