3D render için 100.000 TL laptop önerisi

Bütçe
100.000

pxlfrc

Yoctopat
Daha fazla  
3DS Max veya farklı render programlarını rahatça kullanabileceğim bir laptop arıyorum. Bilgisayarlardan çok anlamadığım için bazı konularda desteğe ihtiyacım var. Aradığım özellikler:
  • Minimum 32 GB RAM: 64 GB fiyatı çok artırdığı için 32 GB başlangıç için yeterli diye düşünüyorum.
  • Güçlü işlemci ve ekran kartı: Render alırken kasmaması için hangi özelliklere bakmam gerektiğini tam bilmiyorum ama bu ikisinin önemli olduğunu biliyorum.
  • Taşınabilir olması: Farklı yerlere gidip çalıştığım için masaüstü değil, mutlaka laptop olmalı.
  • Uzun ömürlü ve sağlam: Monster kullanıyorum ama sürekli servise gitmekten yoruldum. Bu nedenle daha dayanıklı ve servisiyle uğraştırmayan bir model arıyorum.
  • MSI veya ASUS olabilir: Genel olarak MSI'dan memnun olan çok kişi duyduğum için önceliğim MSI. ASUS da alternatifim.
  • Sessiz çalışması: Render sırasında uçak gibi bağıran bir bilgisayar istemiyorum.
  • Servis konusunda güvenilirlik: Bilgisayarı servise götürdüğümde gerçekten ilgilenen bir muhatap bulmak istiyorum.
  • Render performansı: Hangi donanım özelliklerinin render süresini azalttığını tam bilmiyorum. Bu konuda öneri verebilecek biri olursa çok sevinirim.
  • Yeni başlayanlar için destek: 3D programlar ve bilgisayar donanımı hakkında çok bilgim yok, öğrenme aşamasındayım.
  • Bütçe 100k Max.
Buna göre tavsiyeleriniz veya model önerileriniz varsa yorumlara yazarsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka model tavsiyesi veremem şuan ama şu konularda kritik bilgi verebilirim;

Bende 1 sene boyunca laptopta oyun geliştirdim, blender, daz, marvelous gibi uygulamlar kullanırken VRAM ihtiyacım, +12GB oldu. Yetmedi yani.. Ne kadar texture atlas ve çeşitli optimizasyon yapsamda istediğim sonucu projemde göremedim. Yetmeyince Laptopa harici ekran kartı yani eGPU bağlamış oldum. Laptop, artık laptopluktan çıkmıştı.

Şu soruyu sorun kendinize: "Geliştirdiğim Projeler ne kadar VRAM tüketir ve ileride ne kadar lazım olur?" Eğer yapacağın projelerde 'VRAM kullanımı 8-12GB geçmiyor diyorsan' sorun olmaz bir çok çeşit güzel laptop var. Ama en yüksek VRAM için tepe modeller de 100K'dan daha pahalı. Laptoplarda mimari gereği bu sınırlı oluyor, haberin olsun. Ve Performans masaüstüne kıyasla düşük oluyor.

Ram konusunda şimdilik 32GB yeter ama ileride kendin de takviye yapabilirsin.

Ses konusu yeni model laptoplarda ne kadar iyidir bilmiyorum ama, laptop yükte iken genelde sesli çalışır fan açar. Bu hep böyleydi.

Render alırken kasması, teknik ve çok yönlü bir konu.. Render ayarlarına göre iş yapıcaksın zaten. Ve elindeki GPU'da maksimum performansı sunabilmeli. A GPU 2dk tamamlarken, B GPU'su 1 dakikda tamamlar. Yani Alabiliceğin en iyi GPU işini en hızlı görücek GPU olur. Ama bu da para demek :D

İşlemci konusunda AMD 3D V-Cache sahip laptop modellerine bakmalısın. Neden? Viewport performasını etkiliyor gerçekten yağ gibi kayıyor. Büyük bir konfor ve gereksinim.

Ve GPU ise NVIDIA olsun. Niye? : Çünkü Render ve tasarım uygulamları genelde Nvidia ile daha optimize ve performansı çalışıyor. Hata bazıları sadece Nvidia GPU istiyor.. Yani 16GB VRAM sahip bir GPU yeterli olur. Ama yukarıdaki dediğim gereksinimizi göre seçim yapın. Açıkçası bana 16GB VRAM şuan yetiyor. Ama ilerde 24 veya 32 kesin gerekli olucak.

Dolaylı yoldan masaüstü tavsiye etmiş oldum aslında ama bu işin özü o tür platformlarda.. Ve fiyatı 150K+ yapmanız daha iyi olabilir. Veya masaüstü toplayabilirsiniz.

Hocam yazdıklarınıza istinaden kesinlikle işlemciniz Amd Ryzen 9 9955HX3D vb. türevleri olmalı.
Arama motoruna bence yukarıda yazdığım işlemciye sahip laptoplar diyerekten bir aratın.
Marka işine girersek çıkmak zor oluyor ama işlemci açısından en azından yukarıda yazan işlemci işinizi görür diye düşünüyorum.

Saygılar.

Marka model tavsiyesi veremem şuan ama şu konularda kritik bilgi verebilirim;

Bende 1 sene boyunca laptopta oyun geliştirdim, blender, daz, marvelous gibi uygulamlar kullanırken VRAM ihtiyacım, +12GB oldu. Yetmedi yani.. Ne kadar texture atlas ve çeşitli optimizasyon yapsamda istediğim sonucu projemde göremedim. Yetmeyince Laptopa harici ekran kartı yani eGPU bağlamış oldum. Laptop, artık laptopluktan çıkmıştı.

Şu soruyu sorun kendinize: "Geliştirdiğim Projeler ne kadar VRAM tüketir ve ileride ne kadar lazım olur?" Eğer yapacağın projelerde 'VRAM kullanımı 8-12GB geçmiyor diyorsan' sorun olmaz bir çok çeşit güzel laptop var. Ama en yüksek VRAM için tepe modeller de 100K'dan daha pahalı. Laptoplarda mimari gereği bu sınırlı oluyor, haberin olsun. Ve Performans masaüstüne kıyasla düşük oluyor.

Ram konusunda şimdilik 32GB yeter ama ileride kendin de takviye yapabilirsin.

Ses konusu yeni model laptoplarda ne kadar iyidir bilmiyorum ama, laptop yükte iken genelde sesli çalışır fan açar. Bu hep böyleydi.

Render alırken kasması, teknik ve çok yönlü bir konu.. Render ayarlarına göre iş yapıcaksın zaten. Ve elindeki GPU'da maksimum performansı sunabilmeli. A GPU 2dk tamamlarken, B GPU'su 1 dakikda tamamlar. Yani Alabiliceğin en iyi GPU işini en hızlı görücek GPU olur. Ama bu da para demek :D

İşlemci konusunda AMD 3D V-Cache sahip laptop modellerine bakmalısın. Neden? Viewport performasını etkiliyor gerçekten yağ gibi kayıyor. Büyük bir konfor ve gereksinim.

Ve GPU ise NVIDIA olsun. Niye? : Çünkü Render ve tasarım uygulamları genelde Nvidia ile daha optimize ve performansı çalışıyor. Hata bazıları sadece Nvidia GPU istiyor.. Yani 16GB VRAM sahip bir GPU yeterli olur. Ama yukarıdaki dediğim gereksinimizi göre seçim yapın. Açıkçası bana 16GB VRAM şuan yetiyor. Ama ilerde 24 veya 32 kesin gerekli olucak.

Dolaylı yoldan masaüstü tavsiye etmiş oldum aslında ama bu işin özü o tür platformlarda.. Ve fiyatı 150K+ yapmanız daha iyi olabilir. Veya masaüstü toplayabilirsiniz.
Bilgisayardan o kadar çok anlamıyorum ki söylediklerinizi chatgptye atıp biraz daha anlamaya çalışıcam , çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Hocam yazdıklarınıza istinaden kesinlikle işlemciniz Amd Ryzen 9 9955HX3D vb. türevleri olmalı.
Arama motoruna bence yukarıda yazdığım işlemciye sahip laptoplar diyerekten bir aratın.
Marka işine girersek çıkmak zor oluyor ama işlemci açısından en azından yukarıda yazan işlemci işinizi görür diye düşünüyorum.

Saygılar.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için dediğiniz şekilde araştırıcam , Saygılar🙏🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı