3D Yazıcı önerisi

ModernHarmony18

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i7-10750H
GTX 1650 SUPER 4GB
64,0 GB
Meslek
Teknisyen
Merhaba, ilk defa 3D yazıcı alacağım konuya çok hakim değilim alırken nelere dikkat etmeliyim veya önerebileceğiniz modeller var mı? 2.el veya sıfır alabilirim ancak bazıları yazıcıların parçalarını değiştirmiş vs çok anlamadığım için almaya yanaşmadım, doğrusu çalışıp çalışmadığını bile anlayacak kadar bilmiyorum. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Şuana kadar 150'den fazla Two Trees Bluer-Saphire Pro-Saphire Plus kurulum-geliştirme-servis ve ilk test baskısı işlemlerini yaptım. Ayrıca kendimde 3 senedir Bluer kulllanıyorum. Eğer bütçeniz yetiyorsa Saphire Plus öneririm. Fakat daha giriş seviye bakıyorsanız Two Trees Bluer uygundur.

Şuana kadar 150'den fazla Two Trees Bluer-Saphire Pro-Saphire Plus kurulum-geliştirme-servis ve ilk test baskısı işlemlerini yaptım. Ayrıca kendimde 3 senedir Bluer kulllanıyorum. Eğer bütçeniz yetiyorsa Saphire Plus öneririm. Fakat daha giriş seviye bakıyorsanız Two Trees Bluer uygundur.
Peki ikinci el alırsam nelere dikkat etmeliyim ?

Ve ben daha çok ufak parçalar basmak istiyorum 2-3 cm oyuncak arabalar gibi minik dekor oyuncaklar, bazı yazıcılar çok kalın basıyor yani detayları berbat tırtıklı oluyor bazıları ise dümdüz kalıptan çıkarmış gibi basıyor bunun sebebi nedir ?

Peki ikinci el alırsam nelere dikkat etmeliyim ?

Ve ben daha çok ufak parçalar basmak istiyorum 2-3 cm oyuncak arabalar gibi minik dekor oyuncaklar, bazı yazıcılar çok kalın basıyor yani detayları berbat tırtıklı oluyor bazıları ise dümdüz kalıptan çıkarmış gibi basıyor bunun sebebi nedir ?
Tarif ettiğiniz baskı yöntemi SLA olarak geçmekte. SLA yazıcılar FDM yazıcılara göre baskı boyutları daha küçük daha maliyetli ve daha çok uğraş gerektirmekte. Ama şu noktada baskı kalitesi tartışılamaz. FDM yazıcılarda da gerekli şartları ve operatörlüğü sağladıktan sonra SLA makinelerin baskılarına yaklaşabilirsiniz. Fakat SLA makineler kadar katman izi daha az gözükmeyecektir. SLA baskı süreçlerini izlediyseniz aşamalar şu şekildedir: Baskı biter ve ardından izopropil veya etil alkol ile baskı yıkanır. Ardından UV ışık altında kürlenmeye bırakılır vs gibi baskı sonrası işlemlerden geçmekte. FDM ve SLA arasındaki farklar ise FDM akışkan olmayan durumdaki plastiği eriterek üretim yaparken ve genelde 200 mikron katman kalınlığında yazarken SLA yazıcılar ise sıvı haldeki reçineyi UV ışık ile dondurarak ve 50 mikron gibi katman kalınlıklarında bunu yapmaktadır. Bu yüzdende bu katman izi açığı oluşur. Yakında sla ve fdm yazıcıya aynı dosyadan baskı vereceğim resimleri buraya yüklerim ve buradan yola çıkabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı