3D yazıcı önerisi

Karyp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Bu aralar 3D yazıcıya olan merakım arttı ve 30K-45K arası bir makine arıyorum. Bu konulara çok yeni olduğum için terimleri pek anlayamayabilirim, ama aradığım kriterler arasında aynı anda birden fazla filament kullanabilen, ve birden fazla filament türü destekleyen bir makine olursa iyi olur. Küçükten büyüğe genel her şeye yarayabilen bir printer arıyorum yani. Küçük heykelden tutun cosplay parçalarına kadar anlamında.
Bir de filament kuru tutma ile ilgili şeyler okudum ama tam anlamadım. Onun için ne yapmam lazım acaba?

Eğer yanlış terim/bilgi kullandıysam cahilliğimin kusuruna bakmayın ve şimdiden teşekkürler.

Bambu Lab P1S veya Anycubic Kobra S1 alabilirsiniz bütçenize bağlı olarak. Bambu Lab P1S yıllardır satılan ve sorunları büyük oranda giderilmiş bir model, Kobra S1 daha yeni bir cihaz ama daha kısa zamandır piyasada bulunduğu için nispeten daha fazla sorun çıkarıyor.

Bir de filament kuru tutma ile ilgili şeyler okudum ama tam anlamadım. Onun için ne yapmam lazım acaba?

Nemli filamentle baskı aldığınızda filament kırılıp makineyi tıkayabilir veya baskı kaliteniz düşebilir. O yüzden baskı alacağınız filamentin nemlenmemiş ve beklememiş olması lazım. Uzun süre dışarıda bekleyen filamentler nem kapıyor çünkü. Bu nemi kurutmak için de filament kurutucu cihazlar satılıyor. Anycubic'in Ace Pro'sunda yani çoklu filament modülünde kurutma özelliği de bulunuyor.

Küçükten büyüğe genel her şeye yarayabilen bir printer arıyorum yani. Küçük heykelden tutun cosplay parçalarına kadar anlamında.
Küçük ve detaylı baskılar için SLA yani reçineli yazıcılar daha iyi olur ama çok uğraştırır. Başlangıçta zorlayabilir çünkü reçineli baskı alırken kürleme, yıkama gibi adımlardan geçmesi lazım baskının. Ayrıca reçine, filamente göre daha maliyetli oluyor genel olarak.

Küçük heykelden tutun cosplay parçalarına kadar anlamında.

Üstte lime ın yazdığı gibi küçük warhammer gibi minyatürler basmak istiyorsan sla yazıcılara bakman gerek. SLA yazıcılar çok daha detaylı baskılar alabiliyor FDM yazıcılara göre. FDM ile SLA arasındaki farkı öğrenmek istersen rehberime bakabilirsin:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı