3D yazıcı yapmak mı yeni bir tane almak mı?

mertunuvar

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600x / Msi X370 Gaming Plus / Msi GTX 1060 V1 6gb / Msi 32G321Q / Wacom Cintiq 22
Meslek
3D Artist / Harita Mühendisi
Merhaba, yaklaşık 5 senedir kullandığım ender 3 Pro yazıcım artık yetmiyor bu aralar yeni projem için yazıcı arayışındayım.

Model RC tank tasarlıyorum dolayısıyla genellikle mekanik parçalar veya gövde parçaları basmam gerekiyor bu sebeple minimum (ender 3'ün baskı boyutlarının altı olmadığı sürece küçülmesi problem değil) 250mm X 250mm tercihen üzeri baskı kabiliyeti olan bir yazıcıya ihtiyacım var.

Elimdeki Ender 3 yazıcıda SKR Mini E3 v3 anakart çeşitli soğutucu yükseltmeleri, mekanik parça modifiyesi vs. bulunuyor, mekanik olarak bu işten anlıyor gerektiğinde kendi tasarımımı yapabiliyorum.

Ender 3'e kullandığım parçaların bir kısmını kendi yapacağım model için kullanarak piyasadaki 20bin TL bandındaki yazıcılardan daha iyi bir şey çıkarabilir miyim? Yoksa gidip bu fiyat bandındaki ELEGOO Centaur'i Carbon veya Neptune 4 Max gibi modellere yönelmek daha mı iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaklaşık 5 senedir kullandığım ender 3 Pro yazıcım artık yetmiyor bu aralar yeni projem için yazıcı arayışındayım.

Model RC tank tasarlıyorum dolayısıyla genellikle mekanik parçalar veya gövde parçaları basmam gerekiyor bu sebeple minimum (ender 3'ün baskı boyutlarının altı olmadığı sürece küçülmesi problem değil) 250mm X 250mm tercihen üzeri baskı kabiliyeti olan bir yazıcıya ihtiyacım var.

Elimdeki Ender 3 yazıcıda SKR Mini E3 V3 anakart çeşitli soğutucu yükseltmeleri, mekanik parça modifiyesi vs. bulunuyor, mekanik olarak bu işten anlıyor gerektiğinde kendi tasarımımı yapabiliyorum.

Ender 3'e kullandığım parçaların bir kısmını kendi yapacağım model için kullanarak piyasadaki 20bin TL bandındaki yazıcılardan daha iyi bir şey çıkarabilir miyim? Yoksa gidip bu fiyat bandındaki ELEGOO Centaur'i Carbon veya Neptune 4 Max gibi modellere yönelmek daha mı iyi olur?

Bana göre herhangi bir hız rekoru kırmak gibi bir amaç yoksa hazır almak çok daha mantıklı. Zaten yapılmış bir şeye neden uğraşasınki? Bu arada ELEGOO neptune 4 Max gibi büyük yazıcı alacaksan Core xy yazıcılara bak. Kartezyen tipi yazıcılar iyi değil o konuda.

Son düzenleme:
Hocam Creality gibi yıllardır yazıcı üreten firmaların bile ürettikleri pek çok modelin yazılımsal veya donanımsal sorunları olabiliyor dolayısıyla kendi yapacağınız yazıcının hazır kaliteli bir yazıcıya yaklaşabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca ciddi emek gerektiren uğraştıracak bir proje olur. Yine de hiç yazıcı üretmedim deneyimim yok bunu da belirteyim. Sizin yerinizde olsam hazır alırdım. Bambu makinelere de bakmanızı tavsiye ederim.

E3 Pro baskı alanı 22x22 cm. Neptune 4leri ikinci elde 7-8K arasına bulabilirsin, bu nedenle ben olsam uğraşmazdım. Uğraşmayı seviyorsan, N4 sesini azaltmak için upgrade yapabilirsin.

N4 Max alma. O tip büyük bir yazıcı alacaksan en azından kızaklı olmalı. Daha ufak kardeşlerinin çıkabildiği üst baskı hız ve ivme değerlerinde eksen kayması, kayış kopması vb. problemlerle karşılaşman çok olası. Ayrıca tablası çok büyük olduğu için ayarı da ekstra uğraştırır.

CC'nin TR fiyatı min. $530, yurtdışı fiyatı $300. Makine o kadarlık donanıma sahip. Lansman döneminden bu yana TR fiyatı dolar artmasına rağmen aynı, bu fiyattan talep görmedi, normal. Fiyatı düşerse şaşırmam.

Geçen sürede birkaç güncelleme de aldı, yeni seride daha iyi ışıklandırma ve arkada sanırım çoklu renk baskısı için soket eklentisi mevcut, tabla altına yay, daha kalın yan panel vs. olduğu da yazıyor. Elegoo zaman içinde anakartın da farklı versiyonlarını kullanabiliyor. Reddit'de ilk günden beri bahsi geçen bir problem var, sık olmasa da baskı sırasında kendi kendine durup baskıyı sonlandırması. İlgileniyorsan Reddit sayfasına bakmanı tavsiye ederim, makineye deli olanların da $300-330 ödediğini tekrar hatırlatırım.

1/16 Rc tank tasarlayıp basıyorum dolayısıyla hız rekorundan ziyade güzel köprü ve destek yapan zaten yeni her yazıcı ender 3 ten hızlı olacağı için ender 3 gibi her baskı için ayarla uğraşmayacağım bir cihaz arıyorum.

Voron vb. bir şey ortaya çıkarmak için bir bütçe hesabı yaptım ancak halihazırları bile geçiyor dolayısıyla şu senaryoda mantıklı değil belki eğlencesine daha sonra yapılabilir.

CC'nin Tr fiyatı sebebiyle bakmaya gerek yok.

Yaptığım araştırmalara göre elimdeki Ender 3 e alternatif en mantıklı f/p seçenek N4.

Stokta olsa Qidi Q1 Her şeye değecek bir yazıcı gibi.

Bulunduğum yerde veya kısa mesafede görerek ikinci el N4 ulaşma şansım yok o sebeple 0 alacağım dolayısıyla 16 17 bandında şu anda Flashforge Adventurer 5m Pro hem kapalı olması ve fiyatıyla şu anda ilgimi çekmiş durumda.

Dediğiniz gibi boyut büyüdüğünde Core XY yazıcı almak daha iyi ancak fiyatlar çok fırlıyor sanırım gerek yok tasarımlarımın çoğu 22x22 ye sığacak şekilde zaten aynı ölçüde devam edeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı