DroidCam sadece pc ye bağlanabiliyor diye biliyodum, iyimiş.Yazıcıya kablonun type-c kısmını taktım, telefona ise dönüştürücü ile type-a kısmını taktım hocam. Dediğim gibi eski telefon olmadığı için detaylı kurcalayamadım ancak yazdığım özelliklerini denedim.
DroidCam ile bu şekilde görüntü alınabiliyor.
Fazla yakınlaştırma yapmak zorunda kaldığım için görüntü normalinden daha silik.
Octo4A'da da kamera özelliği için telefonu makineye bağlamak gerekmiyor, timelapse, FPS ve çözünürlük ayarı da mevcut. Arayüzede plugin yükleyerek AI hata yakalama yeteneği kazandırılabiliyor ama ben denemedim. @Salih Gürbüz
Ücretsiz pakette bazı kısıtlamaları mevcut.
Obico Cloud Pricing & Plans - 3D Printer Monitoring | Obico
The all-in-one, open-source, smart 3D printing platform for makers. Obico is the easiest way to monitor and control your 3D printer from anywhere.app.obico.io
Obico for OctoPrint: Full Remote Access - AI Failure Detection & Smart 3D Printing
Welcome to Obico!plugins.octoprint.org
Hocam octoeverywhere octo4a ile çalışıyor mu? octoeverywhere ücretsiz hata tespit özelliği sunuyormuş.Ben octoeverwhere de kullanıyorum, hata algılayan AI sadece tabladan kalkmayı vs algılıyor, belki spagettiyide algılar ama bilmiyorum, onun dışında baskı bitince bildirim gönderme özelliği falan çalışmıyor (plugin gerekiyor ama plugini kursanız bile missing plugin demeye devam ediyor)
Octo4A'da da kamera özelliği için telefonu makineye bağlamak gerekmiyor, timelapse, fps ve çözünürlük ayarı da mevcut. Arayüzede plugin yükleyerek AI hata yakalama yeteneği kazandırılabiliyor ama ben denemedim.
Hocam octoeverywhere octo4a ile çalışıyor mu? Octoeverywhere ücretsiz hata tespit özelliği sunuyormuş.
Hocam octo4A'yı eski telefonuma kurdum ve kamera özelliğini aktif ettim fakat timelapse özelliği için plugin kısmında Octolapse'i aratınca çıkmıyor. Telefonun yazıcıya bağlı olmamasıyla alakalı olabilir mi?
Eki Görüntüle 2104374
Hocam bir de yazıcıyla uzaktan telefon(aktif kullandığım telefonum) ile bağlantı kurabiliyor muyum? Şu an bilgisayarımdan eski telefonla bağlantı kurdum ve kamerasından yazıcıyı izleyebiliyorum ama aktif kullandığım telefonumdan da eski telefona bağlanıp yazıcıyı izleyebilsem güzel olur.
Son olarak yazıcıyı izlemek için eski telefonumla aynı internet ağına bağlanmak gibi bir mecburiyet var mı?
Ben programı kullanmadım, makineye bağlamayı da düşünmüyorum ama timelapse makine bağlantısı olmadan da çalışıyor gibi. Ayarlarda Virtual printerı işaretleyip sonrasında ana sayfada Gcode'u yükleyip printi başlatırsan timelapse almaya başlıyor. Baskıyı durdurunca da timelapse listeye eklendi, gcode bitince de aynı şey oluyor olmalı. (3. görsel)
Bunun için plugin gerekmiyor, stock halde o seçenek var zaten.
Eki Görüntüle 2104495
Eki Görüntüle 2104503
Eki Görüntüle 2104507
Oluyormuş hocam. Bu video da anlatıyor ama telefona özel bir arayüz yok bu yüzden kullanımı pek rahat olmayabilir. Yine de iş görür.Hocam birde yazıcıyla uzaktan telefon(aktif kullandığım telefonum) ile bağlantı kurabiliyor muyum? Şuan bilgisayarımdan eski telefonla bağlantı kurdum ve kamerasından yazıcıyı izleyebiliyorum ama aktif kullandığım telefonumdan da eski telefona bağlanıp yazıcıyı izleyebilsem güzel olur.