3DMark ile ekran kartına nasıl test yapılır?

hasanguran

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir adet RX 5700 XT'li sistem mevcut ve birazcık para kazanmak için bu sistem ile mining yapmak istiyorum.

Öncelikle mininge başlamadan önce FurMark ve benchmark testleri yapıp, 1 hafta devam ettikten sonra da tekrar aynı testleri yapıp ekran kartının yıpranma durumunu karşılaştırmak istiyorum.

-Sorum şu ki 3DMark kullanarak minning öncesi ve sonrası değerleri karşılaştırmam mümkün olur mu?
-3DMark programının içinde FurMark testi mevcut mu?
-Karşılaştırma yapabilmek için hangi değerleri göz önüne almalıyım?

Ek olarak.
Elimde ki kart ile mining yaparken yan kapağını söküp odayı da buz gibi yapsam bir sıkıntı olmaz, değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2016'dan beri mining işindeyim kendi şahsi PC'mde kullandığım R9 380 - RX 470 - RX 480 - RX 580 ve şu an aktif olan GTX 1070 ile uzun süre miningler yaptım kartında ekstram bir durum olmadığı sürece sorun yaşamazsın

2020'de yaptığım spy testi: I scored 6 031 in Time Spy
Dün yaptığım test: I scored 6 373 in Time Spy

2016'dan beri mining işindeyim kendi şahsi PC'mde kullandığım R9 380 - RX 470 - RX 480 - RX 580 ve şu an aktif olan GTX 1070 ile uzun süre miningler yaptım kartında ekstram bir durum olmadığı sürece sorun yaşamazsın.

2020'de yaptığım spy testi: I scored 6 031 in Time Spy
Dün yaptığım test: I scored 6 373 in Time Spy

Dediğin gibi hocam sonuçlar çok temiz duruyor. Yorumun için teşekkür ederim.

Hazır tecrübeli birini de bulmuşken sormak istiyorum.

-Minning yaparken elektrik kesintilerine karşı UPS gibi bir şey kullanıyor musun? Kullanmıyorsan da almak gerekli midir? Çünkü yaşadığım semtte çok fazla elektrik kesintisi oluyor.

-Ekran kartı fanlarının bozulabileceği söyleniyor en ideal fan hızı nedir?

Son düzenleme:
Dediğin gibi hocam sonuçlar çok temiz duruyor. Yorumun için teşekkür ederim.

Hazır tecrübeli birini de bulmuşken sormak istiyorum.

-Minning yaparken elektrik kesintilerine karşı UPS gibi bir şey kullanıyor musun? Kullanmıyorsan da almak gerekli midir? Çünkü yaşadığım semtte çok fazla elektrik kesintisi oluyor.

-Ekran kartı fanlarının bozulabileceği söyleniyor en ideal fan hızı nedir?

UPS vs bir şey kullanmadım eğer güç kaynağın kaliteli ise sorun yaşamazsın bunun dışında fan ayarı için mining hızı, kart sıcaklığı ve fan hızını ideal tutmak önemli mesela daha yüksek mh/s yerine daha stabil sıcaklık ve fan değerleri ile çalışmak lazım fan hızını çok fazla %65 70'in üzerine çıkartma kart sıcaklığı 70i çok aşmasın devamlı olarak yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı