3DS Max ve Gamer PC

[AK]REP

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Okuduğum bölüm sebebiyle 3DS Max ve bu tür programları öğrenmem ve sunumlar hazırlamam lazım. Aynı zamanda oyun oynayan ve oyunu kısarak değil o yapıldığı görsel efeklerinin tadına vararak oynamayı seven birisiyim. Daha önceden EVGA GTX 680 vardı kazayla yaktım.

Bana lazım onla max vs ve oyun için en ideal sistem. Elimde hali hazırda bir sistem var. Bunu komple kaldırıp bir kenara baştan toplayacak bir bütçeyede sahibim ama ilk göz nurum olduğu için gereklimi böyle birşey bilmiyorum. Daha 1 yıl oldu toplayalı. Eğer değiştirmem gerek parça varsa önerilerinizi bekliyorum. Benim düşündüğüm ekran kartı GTX 970 yada 980. Elimdeki sistemi aşağı yazıyorum ne tür değişiklik yapmam lazım şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tur programlarda tercih her zaman Intel olmali derim ben. Zira bu tur render islemlerinde FX serisi Intel'e gore daha fazla geciktiriyor.

Sen bu gecikmeden etkilenmeyecegini dusunuyorsan FX-8350 ile yola devam et. Yanina bir GTX970 ve 120GB SSD alarak yoluna devam edersin.

işlemciyi değiştirirsem yanı sıra anakartıtda değiştirmem gerek ve 1000 küsür tl çöpe gitmiş olur bildiğim kadar aldığım anakart piyadaki en sağlam anakartlardan birisi. ben şimdi render almak için illa renderi işlemciye yüklememe gerek yok diye biliyorum bu işlemi ekran kartına yükleyip yapmak piyasadaki en iyi işlemciden bile daha hızlı yapıyor diye biliyorum biliyorum çünkü ekran arktı hızı işlemcilerim çok üstünde patend anlaşması olmasa işlemcileri ortadan kaldırıp herşeyi gpu yaptıracaklar :D şimdi konuya dönelim her neyse ekran kartında hangi programdan render alırım yine renderi ekran kartında alsam intel işlemci kullanan aynı ekran kartı sahibi benden daha kısa sürede render alırmı yani burda amd dar noğaz yaratırmı ?

Ekran kartı ile sınırlı kalmıyor bu işler ama, onu belirtmek istiyorum. Intel işlemciler AMD işlemcilere göre bu render işlerinde daha az gecikme süresine sahip. (i5-4690 bile FX-8350'den kat kat hızlı yapıyor renderlamayı.)
Örneğin sen FX-8350 + Sabertooh 990FX ikilisine toplam 1026TL yatırmak yerine i7-4790 ve H81M-PLUS alarak render süresini o kadar rahatlatırsın ki, ben ne yaptım da bu hıza geldi böyle dersin. (i7 ile i5 renderda çok fark ediyor.)

Darboğaz yaratmaz. Intel diyorum ben :)

önceden sadece oyun oynamak için toplamıştım oyun içinde intele hiç gerek duymamıştım merakım şu renderi v-ray işlemciye yüklüyor burda sadece ekran kartına yükleyen varmı hesaplamaları filan

ASUS 970 mi msı kararsız kaldım şıklık önemli camlı kasa var asusun arka plakası Hoşuma gitti Işık filan ama msı daha Kolay o.c Yapılıyor tek tuşla o.c bilmem ben girip sizin gibi ince ayarla oynayıp istediğim değere çıkaramam msı mı asusmu bilemedim az para vermiyecez ürünü Almanya'dan alcam garanti sorunuda yaşamak istemem açıkcası

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı