Hepimizin de bildiği gibi Turkcell'in alt yapısı hepsinden daha kuvvetli ve doğal olarak insanlar sıkıntı yaşamıyor.
İstanbul için veya memleketlerinde acaba çeker mi sıkıntısı yaşamıyor. 3G hızına ulaşabilecek miyim diye kara kara düşünmüyor.
Avea gibi operatörlerin alt yapısı, hiç inkar etmeyelim, Turkcell kadar gelişmiş durumda değil.
İstanbul için bile çekmediği oluyor çoğu yerleşim yerinde. Yani tüm Türkiye'ye götüremiyor o hizmeti.
Mesela bizim köye bir verici diktirdik, Avea kullanıcıları dama da girse, çatıya da çıksa 4 çekiyor. İnternet hızımız da gayet iyi, 3G çekiyor.
Ancak Yalova'daki fındık tarlalarında hiç çekmiyor. Çünkü orada in yok cin yok, doğal olarak hizmet götürmüyor.
İstanbul'da düzgün çekmezken, Yalova'da, dağın başında çekmesi de beklenilemez zaten. Ancak Turkcell çeker orada
Turkcell çekmesine çeker ancak faturana da yansıtır doğal olarak. Çünkü aldığın hizmet bunu gerektiriyor.
Santral değil Baz İstasyonu o. hemde Jet'i mbps ile satmıyorlar 3G nin desteklediği son hıza kadar çıkabilirsin. Hemde santral yerleşik internette olur yani Uydunet, TTNet vs.Bulunduğun semtin daha doğrusu konumunun santralle olan mesafesine bak.Ben geçen sene araştırıp Avea 4 gb 20 mbps jet aldım.Batıkentte minimum 18 mbps görüyorum.Ama dediğim gibi evimin konumu santrale çok yakın.Almadan önce sor başın ağrımasın.Turkcell ya da başka bi marka ismi vermek yanlış olur.Konumuna göre aldığın hizmet değişecek çünkü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.