4,20 GHz işlemci 1,39 GHz üstüne çıkmıyor

Jasir

Centipat
Arkadaşlar uzun zamandır araştırdım ama çözüm bulamadım PSU yetmiyor gibi çözümlerle gelen oldu ama hala kafamda çok soru işareti var, değiştirmem gerekiyorsa da hangisini almam lazım ya da değiştirmeden bu işin içinden çıkabilir miyim? Konu hakkında yardım edebilecek varsa Discord adresim: yasir #4602

• Armor RX570 8 GB OC Edition
  • AMD FX8350
  • MSi970 Gaming anakart
  • 200 GB SSD 1 TB hafıza
  • X-Calibre 500W+80 PSU
  • 2 Adet 4 GB DDR3 RAM
sorun.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemcin boşta bence normal. Yük bindir dene muhakkak olacaktır. Bunun sebebi windows güç seneceklerinde tasaruf modunda sen onu yülsek performans al.
Farkı gör. Olması gerek hatta bu ayarlarla oynamıştım. Yüksek mi yoksa tasaruf modu seçsem orda kararsız kalmıştım. %100 eminim.

Aynı sorun bende de oldu. Windows güç seçenekleri ayarlarını default a aldım öyle düzeldi. Yüksek performansa alınca 3,0 ghz in altına inmiyor boştayken. Boşa elektrik sarfiyatı. Dengeli de de 1,68ghz e saplandı kaldı. İşlemci kastırıyorum gene aynı. Benchmark çekiyorum 1,68ghz. Hiç yükselmiyor. Tüm profilleri varsayılana aldım. Şu an dengeli seçili ve problem yok. Anakart Asus ise alsuite programında veya biosta Epu güç tasarrufu modundaysa da olabiliyor.

İşlemcilerde eğer BIOS üzerinde oynanmamışsa yük durumuna göre hızını otomatik ayarlar, boşta en az seviyede çalışır. BIOS'a girip kontrol edebilirsin frekansı eğer değerler stock haline vb. döndüyse düzeltmen lazım ayrıca performans anlamında fark etmiyorsa bug'a girmişte olabilir fazla dert etme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı