4+4 GB RAM vs. 4+8 GB RAM

Akdex46

Hectopat
Ryzen 7 3700U ve Vega 10 olan bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Bilgisayarda 4 GB sabit 4 GB'de çıkarılabilir RAM var. 4 GB yerine 300TL verip 8 GB takmak mantıklı olur mu? Ne kadar hızlanır? Oyun yapımıyla uğraşıyorum ve CS:GO, GTA 5 oynayacağım. Yakın zamanda almayı düşünüyorum. Görenler yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 + 4 iyidir herhalde sistemin APU benim de APU sistemim var 4 + 4 kullanıyorum sorun yok ama 16 çıkartmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

Ara sıra 8 yetmediği yer oluyor doğrudur bir de şunu hesap etmek gerekiyor APU kendine de ayırıyor.
Örneğin: Sistemim 4+4 GB ama APU kendine 2 GB bellek alırken bana kalan 6 GB RAM.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    24,7 KB · Görüntüleme: 57
🤔
Uyumsuzluktan kastınız nedir? Ve o markanın aynı RAM'ini bulmak için önce laptopu alıp içine mi bakmam gerekiyor? Aynı HZ değerinde alırsam sıkıntı çıkmayacak diye düşünüyordum(en azından YouTube'da öyle diyordu.) 🤔
4+8 RAM bazen sorun çıkartabiliyor, 4+4 alıp ileride 8+8 yapabilirsiniz bence.

Bir tanesini çıkarılamayacağı yazıyor maalesef sadece 4+8 yapabiliyorum:(

Uyumsuzluktan kastınız nedir? Ve o markanın aynı RAM'ini bulmak için önce laptopu alıp içine mi bakmam gerekiyor? Aynı HZ değerinde alırsam sıkıntı çıkmayacak diye düşünüyordum(en azından YouTube'da öyle diyordu.) 🤔

CPU-Z programını indirdikten sonra Memory kısmına gelip raminin markasına, DDR3 mü 4 mü olduğuna, çalıştığı frekansa (MHz) her şeyine bakabilirsin. Onlara göre alırsın.

Oyun yapımıyla uğraşacaksanız 4+4(8 GB) yetmeyebilir ama 4+8(12 GB) da uyumsuzluk yaratabilir. Biraz kumar gibi yani.

Sorumu cevaplarsanız sevinirim.

CPU-Z programını indirdikten sonra Memory kısmına gelip raminin markasına, DDR3 mü 4 mü olduğuna, çalıştığı frekansa (MHz) her şeyine bakabilirsin. Onlara göre alırsın.

DDR4 olduğu yazıyor bütün sitelerde.

Uyumsuzluktan kastınız nedir? Ve o markanın aynı RAM'ini bulmak için önce laptopu alıp içine mi bakmam gerekiyor? Aynı Hz değerinde alırsam sıkıntı çıkmayacak diye düşünüyordum(en azından YouTube'da öyle diyordu.) 🤔
RAM işleri eskiden daha sıkıntılıydı. Şimdi ise uyumluluk sorunu çıkmaması için aynı markanın aynı modelinin 8GB'ını alırsanız sorun çıkaracağını zannetmiyorum diğer türlü işiniz şansa bağlı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı