4+4 vs 4+8 RAM

4 GB takarsanız Dual olarak çalışır. Ama 4+8 yaparsanız 4+4 Dual 0+4 Single olarak çalışır. Yani bir ara öyle dendiğini görmüştüm.
Paran varsa 4+8 nasıl soru bu.

Para varsa direk 8+8 olmalı.

Bir kit diğerinden daha düşük kapasiteli ise performansta sıkıntı yaşarsın, düşük kapasiteli kit daha çabuk dolar ve sistem kalan 8 GB'lık kiti tek başına kullanmak zorunda kalır. Yüksek ram isteyen işlemlerde 4 gblık kit daha çabuk dolacağından sistem 8gb'ı single channel olarak kullanır performansta düşüş yaşanır.

Son düzenleme:
Bir kit diğerinden daha düşük kapasiteli ise performansta sıkıntı yaşarsın, düşük kapasiteli kit daha çabuk dolar ve sistem kalan 8 GB'lık kiti kullanmak zorunda kalır. Yüksek RAM isteyen işlemlerde 4 GB'lık kit daha çabuk dolacağından sistem 8 GB'ı Single channel olarak kullanır performansta düşüş yaşanır.

Genelde sistem 4+4 Dual diğer 4 GB tek kanal olarak çalışır. Ben 8+8 öneririm direk. Tabii para varsa.

Ben de 8 GB DDR4 2400MHz 14CL RAM bakıyordum bende de 4 GB RAM var ben de 8+4 yapacağım şöyle düşün 4+4+4 RAM takmışsın gibi oluyor 8 GB RAM 2 parçaya bölünüyor diğer RAM Single kullanılıyor yani 3 slotlu kasalı bir bilgisayarın olsa ve bu bilgisayarın her slotuna 4 GB RAM taksan aynı verimi alırsın gibi tabii ki her halükarda 4+4'ten aha fazla verim alırısın düşün ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Genelde sistem 4+4 Dual diğer 4 GB tek kanal olarak çalışır. Ben 8+8 öneririm direk. Tabii para varsa.

Kısaca arkadaşın dediği şey çok doğru.
Evet arkadaşlar bir laptop alacağım. Laptop bu: HP 14s-fq1019nt 4H0V5EA AMD Ryzen3 5300U 4GB Ram 256GB SSD 14

Şu an içinde 4 GB RAM var. Sizce 4+4 mü yoksa 4+8 mi yapmalıyım?

Sana tavsiyem alacağın RAM'in CL değerine iyi bak alacağın 2133MHz 12CL bir RAM 2400MHz 19CL bir RAM'den daha hızlı olacaktır CL de kısaca RAM'in pinleri arsındaki iletişim hızı tıpkı ms gibi düştükçe verim ve hız artıyor. Ben tüm piyasayı araştırdım (8 GB DDR4 2400mh için) ğiyasada en düşük CL değerini veren marka HyperX ve verdiği CL değerine göre de aşırı düşük bir fiyat mesela aynı sistem özelliklerini destekleyen Corsair'e baktığında Corsair 16CL RAM'e 794 TL demiş neredeyse 800TL HyperX ise 14clsine 600TL demiş CL detayını görmeyen bir kişi bu tuzağa düşer.
Ürün linkleri;

HyperX DDR4 2400MHz 8 GB CL14 RAM: https://www.trendyol.com/kingston/h...yEuLU4L7lxBDO8P5ux4Bbizjc22kN_lQaAknuEALw_wcB

Corsair DDR4 2400MHz 8 GB CL17 RAM :https://www.trendyol.com/corsair/co...322?boutiqueId=61&merchantId=107922&gads=true

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı