4+8 GB RAM uyumu

Zunqa

Kilopat
Merhabalar. Bilgisayarımda 4+4 1333 MHz DDR3 RAM var ve anakartımda boş slot yok. 4 GB RAM’lerden birini söküp yerine aynı markanın 8 GB 1333 MHz RAM’ini taksam uyumlu bir şekilde çalışır mı?

Örnek test :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPU-Z’den baktığımda Dual Channel yazıyor. Bir de AIDA64’ten baktığımda kuzey köprüsü özellikleri kısmında en fazla bellek miktarı 16 GB olduğu yazıyor.
Demek istediğim şey alıp takabilirsiniz fakat 8+4 GB belleğin 4+4 kısmı dual channel çalışır ama performansa pek etki etmez normal kullanıcılarda. Attığım linkten bakabilirsiniz.

Oynadığım oyunlarda anlık FPS droplar yaşıyorum. Bu yüzden 4 GB RAM'lerden birini çıkarıp 8 GB yapıp ilerde bütçem yeterli olduğunda diğerini de değiştirerek 16 GB RAM yapmayı düşünüyorum. 8+4 GB RAM olduğunda bir problem çıkarmayacaksa en kısa zamanda 8 GB RAM siparişimi vereceğim. Daha sonra 8+8 GB RAM'e çıkaracağım.

Oynadığım oyunlarda anlık FPS droplar yaşıyorum. Bu yüzden 4 GB RAM'lerden birini çıkarıp 8 GB yapıp ilerde bütçem yeterli olduğunda diğerini de değiştirerek 16 GB RAM yapmayı düşünüyorum. 8+4 GB RAM olduğunda bir problem çıkarmayacaksa en kısa zamanda 8 GB RAM siparişimi vereceğim. Daha sonra 8+8 GB RAM'e çıkaracağım.
Bir problem yaratmaz hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı