4 ay mining yapılmış RTX3060 Ti alınır mı?

Bütçe
8000
10000 TL'ye daha yeni 2. el RX 6800 kartı aldım ve 2 yıl garantili + mining dahi yapılmamış çünkü mining kazımı 2023 yılında çoktan bitmişti. 8000 TL'ye bu karta vermek çok yanlış olur. Ek olarak R9 280, RX 5700 XT, RX 6800 kullanmış ve satın almadan önce enişteme aldırmış biri olarak bakabilirsen 6000 serisine bakmanı öneririm.

Şu an RX 580 8 GB ASUS Armor kullanıyorum. Karttan memnunum, fakat kartı soğutamıyorum ve kart AMD Software açtıktan sonra %75 kullanımın altına inmiyor. Bazı oyunlarda, örneğin Apex Legends gibi, oyuna girerken ilk 10 dakika falan bulanık bir görüntü gösteriyor. CS2'deki kontrast ayarını NVIDIA kartlarda açtığım zaman daha net ve daha parlak görüntü elde ediyorum. Düşmanları daha kolay fark ediyorum. Ancak kendi kartımda kontrast ayarını açtığımda o netliği yakalayamıyorum.

Kanka, 3060 Ti 3070'den iyi performans verdiği için aslında bu karta yöneldim. Şu anda AMD kullanıcısıyım; uzun bir süre AMD kart kullanmak istemiyorum. Kartım sırf AMD diye NVIDIA'ya geçmek istiyorum çünkü kartı soğutamıyorum.

3060 Ti 3070'den daha iyi mi performans veriyor? Emin değilim karşılaştırma videolarına bakmak lazım ben daha yeni ikinci el kart aldım 6700XT ASUS ROG STRIX kart buz gibi 65 dereceyi geçtiğini görmedim ama temiz 3070 denk gelseydim onu alırdım.

10000 TL'ye daha yeni 2. el RX 6800 kartı aldım ve 2 yıl garantili + mining dahi yapılmamış çünkü mining kazımı 2023 yılında çoktan bitmişti. 8000 TL'ye bu karta vermek çok yanlış olur. Ek olarak R9 280, RX 5700 XT, RX 6800 kullanmış ve satın almadan önce enişteme aldırmış biri olarak bakabilirsen 6000 serisine bakmanı öneririm.
8000 TL olarak değil, takas olarak alacağım. Kartı nakitim yok, o yüzden bütçeyi yükseltmek istemedim. Vereceğim şeylerin üzerine başka bir şey isteyebilirler diye.

3060 Ti 3070'den daha iyi mi performans veriyor? Emin değilim karşılaştırma videolarına bakmak lazım ben daha yeni ikinci el kart aldım 6700XT ASUS ROG STRIX kart buz gibi 65 dereceyi geçtiğini görmedim ama temiz 3070 denk gelseydim onu alırdım.
Takas yapacak birisini bulmaya çalışırım. 6700 XT için.

Kart yorulmuş olmasa bakıma gidilir mi? Bu para ayrıca çok buna diğerleri doğru söylüyor.
Bütçe olarak evet, çok; fakat takas karşılığı alacağım. O yüzden bütçeye çok takmaya gerek yok. Vereceğim şeyler de zaten ikinci el ve 7K nakiti geçmiyor.

8000 TL olarak değil, takas olarak alacağım. Kartı nakitim yok, o yüzden bütçeyi yükseltmek istemedim. Vereceğim şeylerin üzerine başka bir şey isteyebilirler diye.

Takas yapacak birisini bulmaya çalışırım. 6700 XT için.

Bütçe olarak evet, çok; fakat takas karşılığı alacağım. O yüzden bütçeye çok takmaya gerek yok. Vereceğim şeyler de zaten ikinci el ve 7K nakiti geçmiyor.

Ne takaslayacaksın?

İkisinin toplam ederi kartın kendisinden daha değerli, teker teker satıp yapman daha mantıklı değil mi hocam?

Katılıyorum kesinlikle teker teker satıp biraz sabırlı olup zarar etmeden veyahut mininum zarar ederek bu işin içinden çıkabilirsin.

Katılıyorum kesinlikle teker teker satıp biraz sabırlı olup zarar etmeden veyahut mininum zarar ederek bu işin içinden çıkabilirsin.
Reisim, ikisini satmaya kalksam büyük ihtimalle bayağı zaman alır. Kulaklığım 1 yıllık, koltuk ise 2 yıllık. Kulaklığı 4K’dan saysak, koltuğu ise 3K’dan saysak, üzerine 4K daha koymam gerek. Sistemimi baştan dizme fikri var aklımda, o 4K’yı sıfır ekran kartına vermek istemiyorum. Zaten herhangi bir gelir de yok ve yakın zamanda okul açılıyor. Tek çarem, 7-8K bandında bir kart almak kalıyor. Nakit ile 8K bandında ikinci el almış olmamla takas ile almam arasında benim için fark eden bir şey yok. Kalan 4K’nın gelmesi için kendi işlemcimi ve anakartımı satmam gerek. Onlar ile ilgili planımda R5 5600X ve destekleyen bir anakart almak var.

İkisinin toplam ederi kartın kendisinden daha değerli, teker teker satıp yapman daha mantıklı değil mi hocam?
Cevap bildirimi gelmiyor ise diye cevaplıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı