4 ayda TYT'de kaç net yapılabilir?

Bilgisayar Programcılığı okuyan insanların çoğu matematik ve fen bilmiyor ki, 30-40 TYT netiyle girilen bölümün (genel olarak bahsediyorum, bazı üniversitelerde daha yüksek evet) öğrencilerinin matematik ve fen bilmemesi gayet normal. Bu insanlar bu bölümü de bitirir ancak alacağı diplomanın kendisine ne kadar katkısı olur orasını bilemiyorum.
Ben zaten bu bölümü kazananlar matematik fen biliyor, bilmeyen kişi kazanamaz demedim ki. Yapmak istediği mesleğin temelini bunlar oluşturuyor ve kazanabilse bile bu eksikliklerinden dolayı mesleğini düzgün yapamayacağını söylemek istedim.

Bilgisayar programcılığı okuyan insanların çoğu matematik ve fen bilmiyor ki, 30-40 TYT netiyle girilen bölümün (genel olarak bahsediyorum, bazı üniversitelerde daha yüksek evet) öğrencilerinin matematik ve fen bilmemesi gayet normal. Bu insanlar bu bölümü de bitirir ancak alacağı diplomanın kendisine ne kadar katkısı olur orasını bilemiyorum.

Böyle okuyan dolu insan var ki bana göre bunların vasıfsız bir işçiden farkı yoktur hatta özür dilerim daha da kötülerdir. Hayatları boyunca eline kitap almamış adamlar sırf çevresine üniversite okuyorum diyebilmek için gidip boşa para harcayıp ellerinde bomboş diplomayla geri dönüyolar.

Ben zaten bu bölümü kazananlar matematik fen biliyor, bilmeyen kişi kazanamaz demedim ki. Yapmak istediği mesleğin temelini bunlar oluşturuyor ve kazanabilse bile bu eksikliklerinden dolayı mesleğini düzgün yapamayacağını söylemek istedim.
Yok zaten öyle dediğinizi kastetmedim, yorumunuza ek bilgi eklemek için yazdım. Size cevap niteliğinde değildi yazdığım.

Yok derslerden demedim hocam. Malum artık herkes yazılımcı programcı oluyor. Çok fazla mezunu var artık bu bölümlerin. Ne bileyim Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ de falan okumazsa adam gibi maaşlı bir yerde iş bulması çok zor.

Aslında haklısın. İTÜ, Boğaziçi gibi yerlerden mezun olan kişiler fazlasıyla avantajlı olabiliyorlar. Mesela mezun olmadan yurt dışından iş teklifi alan kişiler gördüm. Ama öte yandan biliyoruz ki yazılım konusunda kendisini iyi bir seviyeye getirebilirse (diğerlerinden daha zor olacak tabii ki) çok iyi yerlere gelebilir.

Sağlam oturup günlük 8-9 saat ayıracağım diyorsan, azıcıkta temel varsa 100 bile yaparsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artık yazılıma ilgi baya olduğu için ben başka bir şey düşünüyorum.Bi manyaklık yapıp astronomi bölümlerinden birini kazanmak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı